Göz altı ışık dolgusu, genetik ve yaşlanmaya bağlı olarak göz altı bölgesinde görülen, oluklar, çökme göz altı torbaları gibi deformasyonları azaltmak göz altı morluklarından kurtulmak amacıyla hyalüronik asit ile yapılan dolgu uygulamasına denir. 

Uygulamanın yapılacağı il, hastane/klinik, doktor ve kullanılacak malzemeye (ki uygulamanın anıldığı Redensity 2’ye adını veren dolgu maddesi en çok tercih edilen malzemedir.) göre fiyat da farklılık gösterir. Göz altı ışık dolgusu ortalama 3.000 TL ile 7.000 TL arasındadır.

Uygulama lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Uygulama öncesi göz çevresi antiseptik solüsyonla temizlenir ve lokal anestezi uygulanır. Ayrıca dolgu içeriğinde de lokal anestezik madde bulunur. Böylece kişi uygulama sırasında ağrı ya da acı hissetmez.

Göz altı ışık dolgusu uygulaması diğer dolgu uygulamalarından farklı olarak deri altına değil kemik üzerine yapılır. Kapalı uçlu kanüllerle jel kıvamındaki dolgu maddesi yavaş yavaş enjekte edilir. İşlem ortalama 35 dakika sürer. Dolgunun tüm dokuya eşit bir şekilde dağıtılması önemlidir. Bu yüzden işlem sonrası hafif hareketlerle masaj uygulanır.

Göz altı ışık dolgusu 18 yaş üstü kadın erkek herkese uygulanabilir. Genetik faktörler ya da göz altı bölgelerinde koyu halkalar ve karanlık görüntüden rahatsız olanlar, yorgun ve uykusuz görünüme sahip olanlar, alt göz kapağındaki yağ ceplerinden kurtulmak isteyenler bu tedaviye başvurabilirler. Göz altı ışık dolgusu hamile ve emzirme döneminde olan kadınlara uygulanmaz. 

Göz altı ışık dolgusu uygulanırken kullanılan anestezi ürünlerinden biri de jetokainedir. Bazı hastaların bu ürüne alerjisi olabilir ve böyle bir durumda farklı yöntemler uygulanmak gerekebilir. Doktorlarımızdan Doç. Dr. Süleyman Taş; Jetokaine alerjim var ışık dolgusu yaptırabilir miyim? sorusuna “Göz altı ışık dolgusu için işlemden önce kullandığımız anestezik kremler vardır. Sizin için alerjinize dikkat edilerek uyuşturma ürünleri kullanılabilir.” olarak cevap vermiştir.

Göz altı ışık dolgusu kişinin ihtiyacına göre tek seans ya da 3 hafta aralıklarla 3 seans olarak planlanır. 
 
İlk seans itibariyle gözle görülür sonuçlar alınır. Uygulamanın ardından bir hafta içinde göz altı nihai görünümüne erişir. Bu süre içinde çok nadir durumlar dışında morarma ve şişlik görülmez. İğne giriş yerlerinde hafif kızarıklık gözlemlenebilir bu durum geçicidir genellikle bir iki gün içinde kendiliğinden düzelir.
 
Uygulamayı takip eden ikinci hafta doktorunuz sonuçları görmek için bir randevu verecektir. 2 hafta sonrası ikinci bir seansın gerekip gerekmediği belirlenir. Eğer ihtiyaç var ise 3 haftanın sonunda uygulama tekrar edilir.
 
Göz altı ışık dolgusu yaptırmaya karar vermeden önce daha önce bu işlemi yaptırmış hastaların deneyimlerin de yararlanabilirsiniz.

Tedavi hakkında sorulan soruları incelemek için tıklayınız.

Göz altı ışık dolgusu hyaluronik asit içerikli olduğu için etki süresi uzundur. Ortalama 1- 1,5 yıl kalıcılık süresi vardır. Sonrasında vücut tarafından emilimi gerçekleşerek vücuttan atılır. Uygulamanın tekrarı, kalıcılık süresini uzatır.
 
Göz altı ışık dolgusu yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği ve doktorlara en çok sorulan sorulardan biri de dolgunun kalıcılığının markaya göre değişip değişmediğidir. Dolgunun kalıcılığı markadan ziyade aslında kişinin kişiye de değişkenlik göstermektedir. Yeniben Soru&Cevap sayfasında dolgunun kalıcılığının markaya göre değişip değişmediğini soran hastamıza Op. Dr. Abdülkadir Göksel “Dolgu maddelerinin hiç birisi %100 kalıcı değildir. Kişiden kişiye değişmekle beraber en erken 6 ay - 1 yıl arasında hacimini yitirmeye başlar ancak her dolgu madde süresi dolduğunda %30-40 oranında vücut da kalır yani tamamen erimez” olarak cevaplarken, Op. Dr. Özge Ergün ise “Gözaltı dolgularının süresi 1 yıldır. Biz Redensity2 kullanıyoruz ve etki süresi 12 aydır.” olarak soruya yanıt vermiştir.

Göz altı ışık dolgusu zararlı bir uygulama değildir. Dolgu malzemesinin içerisinde hyaluronik asit, gözü çevreleyen sıvıda, bağlayıcı dokularda ve cilt dokusunda da mevcuttur. İğne ile yapılan bir uygulama olması sebebiyle kızarıklıklar ve sertlikler olabilir. Kanül ile yapılan uygulamalarda ise bu risk oldukça azdır. Uygulama sonrası nadir de olsa ödem oluşabilir. Ödemi önlemek için; ilk 24 saat buz kompresi uygulamak, uyku düzenine dikkat etmek, uyku sırasında başın yüksekte olması önerilir. 

Göz altı ışık dolgusu zararları var mı konusunda merak eden kullanıcılarımıza buradan söyleyebileceğimiz uzman bir doktor tarafından yapılması yaşanabilecek tüm olumsuzların önüne geçer. Enjeksiyon sırasında istenmeyen bir sonuç alındığında dolgunun etken maddesi olan hyaluronik asit, hyalüronidaz ile eritilebilir bu nedenle de istenmeyen sonuçlar ile ilgili risk ortadan kalkmış olur. 

Göz altı ışık dolgusu, göz altında oluşan morlukları iyileştirmek için kullanılan estetik uygulamadır. Kolay ve ağrısız bir işlem olması sebebiyle en sık tercih edilen uygulamalardan biridir. 
 
Her tedavide olduğu gibi göz altı ışık dolgusu sonrasında da dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. 
 

Yayınlanma tarihi: 01/01/2018

-

Son Güncellenme: 20/10/2023

Göz Altı Işık Dolgusu Öncesi & Sonrası Fotoğrafları


Misyonumuz, modern güzelliğe yapılan her yatırımın buna değer olduğu bir dünya yaratmaktır.

Başa Dön