Doktor Caghan beyin klinigine sürekli...
Devamını okuMezoterapi
Bahar Özbal tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Mutlu Adıgüzel tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Mezoterapi Nedir?
Mezoterapi, mikro enjeksiyon yöntemi ile vücudun çeşitli bölgelerindeki sorunların ve ağrıların giderilmesi amacıyla yapılan; içeriği vitamin, mineral, aminoasit ve enzimlerden oluşan enjeksiyonlar yardımıyla problemli bölgede iyileşme sağlayan tedavi ve estetik uygulamalarda tercih edilen bir yöntemdir.
Mezoterapi yöntemi kapsamlı bir kullanım alanına sahiptir. Cilt sorunlarından, bölgesel incelmeye; migrenden boyun ve bel fıtığı tedavilerine kadar Mezoterapi, pek çok alanda etkin sonuç alınmasını sağlar.
Mezoterapi en çok saç dökülmesi, bölgesel incelme ve selülit, mezolift, akne ve akne izi tedavisi, cilt gençleştirme, cilt lekeleri, yara izleri gibi estetik sorunların tedavisinde kullanılır.
Mezoterapi Fiyatları Ne Kadardır?
Mezoterapi fiyatları, tedavinin uygulama alanlarının farklı olması, her uygulama alanının farklı seans sayısı, tedavi süreleri gibi etkenlere bağlı olarak değişkendir. Mezoterapi fiyatlarına etki eden bir diğer faktör, uygulamanın yapılacağı il, ilçe, klinik, hastane, doktor ücretleri arasındaki farklardır.
Mezoterapi ile saç dökülmesi tedavisi fiyatları ortalama 3.000 TL ile 8.000 TL arasında değişirken; Mezoterapi ile selülit tedavisi fiyatları ya da mezoterapi ile bölgesel incelme tedavisi fiyatları seans başı ortalama 500 TL ile 1.000 TL arasında değişir.
Mezoterapi ile cilt gençleştirme tedavisi fiyatları, kırışıklık giderme, cilt sarkmaları ve elastikiyet kaybı gibi sorunları da kapsayan şekli ile ortalama 1.000 TL ile 3.000 TL arasında ücretlendirilir.
Mezoterapi Kimlere Uygulanır?
Kronik sağlık sorunu olmayan 16-75 yaş aralığında, kadın erkek herkese Mezoterapi uygulaması yapılabilir.
-
Bölgesel yağlanma,
-
Saç dökülmesi,
-
Selülit ve çatlak problemi olan,
-
Cildinde sarkma, kırışıklık sorunu olan cilt yaşlanması sürecine girmiş kişiler,
-
Sivilce ve sivilce izi sorunu olan kişiler Mezoterapi estetik uygulaması için ideal adaylardır.
Bazı sağlık sorunlarının tedavisinde de mezoterapi yöntemi uygulanır.
-
Migren,
-
Boyun fıtığı ve bel fıtığı hastaları,
-
Mensturasyon dönemi öncesi ve süresince şiddetli adet ağrısı yaşayan kişiler,
-
Varis ve varis ülserleri sorununa sahip
-
Damar ve dolaşım sistemine bağlı rahatsızlıkları olan kişiler (lenf ödem, flebit gibi)
-
Romatoloji tanısı konmuş kişiler mezoterapi uygulaması için uygun adaylardır.
Mezoterapi Kimlere Uygulanmaz?
-
Kanser, kalp ve şeker hastaları,
-
Hamile ve emzirme döneminde olan kişiler,
-
Felç geçirmiş hastalara,
-
Kan pıhtılaşması problemi olan kişilere mezoterapi uygulaması yapılmamalıdır/yapılamaz.
Mezoterapi Nasıl Yapılır?
Mezoterapi, spekturumu geniş bir tedavi yöntemi olduğu için uygulama alanlarına göre içerik, dozaj ve seans süreleri değişkenlik gösterir. Bu nedenle mezoterapi tedavi yöntemini bölgesel uygulama alanlarına tek tek inceleyelim.
Mezoterapi, saç dökülmesi, selülit, cilt gençleştirme, leke ve yara izlerinin tedavisi, bölgesel incelme, kırışıklık giderme, cilt sarkmaları ve elastikiyet kaybı sorunlarının tedavisi gibi estetik uygulama alanlarına sahip bir uygulamadır.
Genel olarak her bir sorunun tedavi süreci için 2-3 seanslık uygulamalara ihtiyaç duyulur. Mezoterapi uygulamalarının tamamı lokal anestezi altında gerçekleştirilir.
1- Mezoterapi ile Saç Dökülmesi Tedavisi:
Mezoterapi ile saç dökülmesi tedavisi, kişinin mevcut saç köklerinin güçlendirilmesi, sağlık kazandırılması hedefiyle güçsüz ve sağlığını kaybetmiş saç ve saç köklerinin uyarılması ile gerçekleştirilir. Mezoterapi ile saç dökülmesi tedavisi, saç köklerinin beslenmesini sağlamak amacıyla kan dolaşımını hızlandırmak esasına dayanır.
Böylece mevcut saçın kaybı önlenirken aynı zamanda halen canlı saç köklerinden yeni saç çıkışı tetiklenir. Kişiye özel seans süresine sahiptir.
Akut vakalarda mezoterapi ile saç dökülmesi tedavisi ilk 4 seans 2 haftada bir, sonraki 4 seans ayda bir olmak üzere genellikle 8 seanslık bir tedavi planlanır.
Kronik vakalarda ise mezoterapi ile saç dökülmesi tedavisi 4 ay boyunca ayda bir daha sonra 2-3-4 ayda bir giderek seyrekleşen tekrarlarla planlanır.
2- Mezoterapi ile Selülit Tedavisi
Mezoterapi ile selülit tedavisi, bitkisel kökenli hazırlanan enjeksiyonların deri altına doğrudan uygulanması ile lokal yağ tabakalarının eritilerek yağ yakımının arttırılması ve yıkılan yağ kitlesinin vücuttan atılması esasına dayalı yapılır.
Mezoterapi ile selülit tedavisinde tercih edilen bu yöntem aynı zamanda bölgesel incelme sağlamak amacıyla yapılan Mezoterapi uygulaması ile aynı mantıkta çalışır.
Mezoterapi ile selülit tedavisinde cilt altı bitkisel içerikli enjeksiyon ile beslenir, uyarılan dolaşım sisteminin artmasıyla bağ dokusu güçlenerek yağ yakımı devreye girer. Seans aralıkları 15 günde bir olmak koşuluyla ortalama 6-12 seans sonunda tedavi tamamlanır.
3- Mezoterapi ile Cilt Gençleştirme
Mezoterapi ile cilt gençleştirme yönteminde, deri altı uygulanan mikro enjeksiyon içerik ile kolajen ve elastin bileşenler aktive edilmesi esasına dayanır. Doğrudan cilt altına uygulandığı için hedef dokularla hızla buluşan mezoterapi cilt gençleştirme uygulaması ile cildin yenilenmesi, sıkılaşması ve sağlıklı görünümü kazanması sağlanır.
Mezoterapi ile cilt gençleştirme genellikle 3-4 seans olarak planlanır. Mezolift adıyla da anılan bu tedavi yönteminde tetiklenen kolajen sentezi anti aging etkisi yaratarak kırışıklık giderme, cilt sarkmaları ve elastikiyet kaybı sorunlarının da çözümlenmesine yardımcı olur.
4- Mezoterapi ile Leke Tedavisi
Mezoterapi ile leke tedavisi, lazer uygulaması ile birlikte yapılan kombine bir tedavi biçimidir. Sivilce lekesi, yaşlılık lekesi, hamilelik lekesi (gebelik maskesi diye de bilinir), güneş lekesi gibi her türlü lekenin tedavisinde sonuç alınan Mezoterapi ile leke tedavisi, leke tedavisinde etkili bazı etken maddelerin lekeli deri alanına ince ve küçük iğnelerle enjekte edilmesiyle yapılır. Mezoterapi ile leke tedavisi haftada veya iki haftada bir sıklıkla ve 4-6 seans uygulanır.
5- Mezoterapi ile Bölgesel İncelme
Mezoterapi ile bölgesel incelme, selülit tedavisi ile aynı mantıkta çalışır. Mezoterapi ile bölgesel incelme bitkisel kökenli hazırlanan enjeksiyonların deri altına doğrudan uygulanması ile inatçı lokal yağlanmanın eritilerek yağ yakımının arttırılması ve yıkılan yağ kitlesinin lenf dolaşımı ile vücuttan atılması esasına dayalı yapılır.
Mezoterapi ile bölgesel incelme tedavisinde cilt altı bitkisel içerikli enjeksiyon ile beslenir, uyarılan dolaşım sisteminin artmasıyla bağ dokusu güçlenerek yağ yakımı devreye girer. Seans aralıkları 15 günde bir olmak koşuluyla ortalama 8-12 seans sonunda tedavi tamamlanır.
Mezoterapi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Mezoterapi sonrası uygulama alanlarına göre farklılık göstermekle birlikte genel olarak şişlik, morluk, kızarıklık gibi hassasiyetler oluşabilir.
Genel olarak Mezoterapi sonrası dikkat edilmesi gerekenler tüm mezoterapi uygulamalarında aynı süreçleri kapsar.
-
Mezoterapi sonrası kişi normal günlük hayatına hemen dönebilir,
-
Mezoterapi istirahat ya da hareket sınırlaması gerektiren bir uygulama değildir.
-
Mezoterapi uygulaması tedavi süreci boyunca kişinin güneç ve solaryum gibi UV ışıklarına maruz kalmaması önemlidir. Bu nedenle Mezoterapi için en ideal dönem sonbahar-kış sezonudur diyebiliriz.
-
Mezoterapi sonrasında ise oluşan şişlik, morluk ve kızarıklıkların iyileşmesinin ardından kişi güneşlenebilir.
Yayınlanma tarihi: 15/05/2017
-
Son Güncellenme: 30/09/2022