Haydi Arkadaşlar! Yazın Bozulan Cildimizi Evde Profesyonelce Tazelemenin 4 Adımı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Haydi Arkadaşlar! Yazın Bozulan Cildimizi Evde Profesyonelce Tazelemenin 4 Adımı

cilt bakımıDikkat ettiniz mi, estetik doktorları, dermatologlar tüm yazı, bizlerle birlikte, aynı güneşin altında geçirirler ama bir şekilde ciltleri temiz ve parlak kalmayı başarır.

Elbette, bu onların iş tanımının bir parçası ve çok iyi biliyoruz ki bu uzmanlar yaz aylarında alacakları güneş hasarını en aza indirmek için bizlerden daha fazla çaba gösterdiler.

İş işten geçmiş değil, cildimizi canlandırmanın ve kışa hazırlamanın tam zamanı! Üstelik bunu evde yapacağız.

Tüm kış sezonu boyunca sağlıklı görünen bir cilt için yapabileceğiniz, kesin bir yol haritası hazırladık. Hadi başlayalım!

1- Cildinizi Daha İyi Nemlendiren Bir Temizleyiciye Geçin

cilt nemlendiriciSıcaklıklar düştükçe nem seviyeleri de düşer ve cildimiz etrafımızdaki kuru hava sebebiyle nemini kaybeder.

Yazın kullandığınız hafif temizleyicinizi biraz daha nemlendiricili bir ürünle değiştirerek ilk adımınızı atın.  Glikolik asit içeren formülleri deneyebilirsiniz.

Bu içerik cilt tonu eşitsizliği ve donuk görünüme karşı cildi etkili bir şekilde temizler ve cilt görünümünü yeniler. Özellikle yaz sonrası donuklaşmış cildiniz için akıllıca bir seçim olacaktır.

Yeniben öneriyor:
Glycolic Renewal Cleanser

Glycolic Renewal Cleanser, cilt görünümünü yenileyen bir temizleyicidir. Cilt ışıltısını güçlendirmek için yumuşak yapılı köpüren jel temizleyici cildi etkili bir şekilde temizler. %8 serbest glikolik asit değeri ile cildi nazik bir şekilde yeniler.
Skinceuticals online cilt analizi

2. İyi Bir C Vitamini Serumuna Yatırım Yapın

C vitamini serumuC vitamini cilt için olmazsa olmazlardan. Hiperpigmentasyonu yani lekelenmeyi önlediğini, ince çizgilerin görünümünü iyileştirdiğini ve cildi kolajen üretimine teşvik ettiğini biliyoruz.

Temizleme ve nemlendirici arasına hemen bir C vitamini serumu ekleyin.

Satın alacağınız ürünün içeriğinde C vitamininin en saf hali olan L-askorbik asit, E vitamini ve Ferulik asit olması, çevresel etkilere karşı koruma, ince çizgi ve kırışıklık görünümüne etki ve cilde sıkılık kazandıracaktır.

C vitamini-Antioksidan serumlar ile ilgili bilgi almak için: Dersimiz: C vitamini, Konumuz: Antioksidanlar. Yeniben soruyor: "Neden antioksidan kullanmalıyım?"

Yeniben öneriyor:
CE

C E FERULIC, normal ve kuru cilt tiplerine uygun, %15 saf C vitamini içeren yaşlanma karşıtı antioksidan serumdur.

3. Hasar Görmüş Cildinizi Düzeltin

cilt serumuYaz sonrası prematüre yaşlanma dediğimiz ilk yaşlanma sinyallerini çok daha fazla hissederiz. Bu süreçte cildin neme doyması ve onarılması, cilt bariyerinin besleyerek güçlendirilmesi, doğal onarım mekanizmasının desteklenmesi lazım.

Düzeltici bir bakım kremi satın alırken içeriğinde seramid, doğal kolesterol ve yağ asidi olması, bu süreçte cildin ihtiyacı olan tüm bileşenleri ona vermenizi sağlar.

Yeniben öneriyor:
Triple lipid restore

TRIPLE LIPID RESTORE 2:4:2

Yaşlanma karşıtı lipid yenileyici, onarıcı bakım kremi
Skinceuticals online cilt analizi

4. SPF, SPF, SPF… En Yakın Arkadaşınız Olsun

güneş koruyucuEn önemlisi, en temel ürün…. Onsuz evden ayrılmayın, mutlaka güneş kremi kullanın. Uzmanların hemen hepsi tüm ciltler için yaz kış fark etmeksizin SPF 30 veya daha yüksek geniş spektrumlu bir güneş kremi önerir. 

Elleri, ayakları, kulakları ve dudakları unutmayın. Cilt bakım rutininizin son adımını güneş kremine ayırın.

Bir güneş kremi alırken içeriğinde UV filtreleri içeren formüle ek olarak UVA ve UVB ışınlarına karşı geniş spektrumlu olmasına dikkat edin.

Yeniben öneriyor:
Ultra Facial Defense SPF 50

Ultra Facial Defense SPF 50, erken yaşlanma belirtilerine karşı cildi korumak için UV filtreleri ile zenginleştirilmiş formüle sahiptir.


Yayınlanma tarihi: 24/09/2021

-

Son Güncellenme: 03/11/2021

Başa Dön