Sağlığım önemli ölçüde bozulmuştu...
Devamını okuGlutatyon Tedavisi
Bahar Özbal tarafından yazılmış, Dr. Zeynep Cingü Meriç tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Glutatyon Tedavisi Nedir?
Glutatyon; insan hücresinde bulunan, glutamik asit, sistein ve glisin amino asitlerinin birleşmesinden oluşan en güçlü antioksidandır.
Sağlıklı bir yetişkinin bedeninde ortalama 10 gram kadar glutatyon vardır.
DNA yapımından bağışıklık güçlendirmeye; serbest radikallerin bedenden uzaklaştırılmasından bir çok hastalıkla savaşmaya kadar etkin rolü olan Glutatyon bazı hastalıkların varlığı ya da yaş alımına bağlı olarak düşer, işte tam da bu noktada glutatyon rezervlerinin artırılmasına yönelik yapılan tedaviye Glutatyon Tedavisi denir.
Artmış glutatyon değerleri; bir çok önemli rahatsızlık ve otoimmün hastalıkların tedavisinde etkin sonuç almanızı sağlar.
Ayrıca Respiratory Medicine Case Report dergisinde yayınlanan makaleye göre Covit-19 enfeksiyonuna sahip kişilerin tedavisinde de glutatyon tedavisinin olumlu sonuçlar verdiği; glutatyon tedavisinin bakteri ve virüslerle mücadelede bağışıklık yükseltici etkiye sahip olduğu belirtilmiştir.
Glutatyon Tedavisi Nasıl Yapılır ve İşlem Ne Kadar Sürer?
Bu sebeple glutatyon tedavisi, konusundan uzman br hekim tarafından genel sağlık durumunun değerlendirilmesi ve hizmet edeceği alana göre belirlenen dozlarda damar yolu ile gerçekleştirilmelidir.
Ayrıca ozon tedavisi ile de glutatyon değerlerinin artırılmasını mümkündür.
Yüksek C Vitamini içerikli Glutatyon serum, damar yolu aracılığı ile vücuda verilir. Kişinin ihtiyacına bağlı olarak haftada 1 ya da 2 sefer olmak kaydıyla ortalama 5-8 seans olarak planlanır. Her Bir seans 15-20 dakika aralığında tamamlanır.
Glutatyon Tedavisi Ne İşe Yarar?
Glutatyon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?
- Glutatyon tedavisi kandaki protein, enzim ve bilirubin seviyesini artırır,
- Karaciğer hastalıklarında hücre hasarını azaltır, karaciğer yağlanmasını geciktirir, potansiyel antioksidan ve detox etkisiyle alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarının tedavisine destek olur.
- Depresyon tedavisine destek verir, oksidatif stresi azaltır,
- Pasif-aktif sigara dumanına maruz kalan kişilerde oluşan toksik etkinin yok edilmesine yardımcı olur.
- Hücrelerin korunması ve yenilenmesini sağlar, yaşlanma belirtilerini geciktirir, cildin parlak, aydınlık ve canlı görünmesini sağlar.
- Cilt beyazlamasına yardımcı olur,
- Yaş alımı ile birlikte gelişmiş insülin direncini azaltır, insülin üretimini arttırarak hücrelerde kullanılacak olan glukozun hücre içine girmesini sağlar. Böylece kan şekeri seviyesinin normal sınırları içinde kalmasına destek verir.
- Solunumu düzenleyerek, uyku apnesi tedavisine fayda sağlar,
- Parkinson hastalığının semptomlarını azaltır,
- Otizm ve türevi hastalıkların tedavisinde kullanılır,
- Alzheimer hastalığı tedavisinde aktif olarak faydalıdır.
Glutatyon Tedavisinin Yan Etkileri Var Mıdır?
Glutatyon Tedavisini Kimler Kullanamaz?
IV Yolu ile Damardan Glutatyon Tedavisi Ne Kadardır?
Kaynaklar
- Glutathione (Glutatyon) Nedir ? | Bilimsel Supplement İncelemeleri : Kullanımı, Dozaj, Yan Etkileri (supplementansiklopedisi.com)
- Microsoft Word - t2001-1057.doc (d1wqtxts1xzle7.cloudfront.net)
- Efficacy of glutathione therapy in relieving dyspnea associated with COVID-19 pneumonia: A report of 2 cases - PubMed (nih.gov)
Yayınlanma tarihi: 03/06/2021
-
Son Güncellenme: 27/03/2023