Işık Dolgu Mu, Alt Göz Kapağı Estetiği Mi Sorununa Çözüm Olacak?

Göz Altı Işık Dolgusu
Göz Altı Işık Dolgusu tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Işık Dolgu Mu, Alt Göz Kapağı Estetiği Mi Sorununa Çözüm Olacak?

Op. Dr. Defne Erkara göz altı ışık dolgusu ve göz kapağı estetiği konusunda merak edilen sorulara yanıt verdi: 

Alt göz kapağı bölgesinde çukurlaşma, deri bolluğu, morluk, koyuluk, kırışıklık ve torbalanma şikayetleri ile çeşitli yaşlarda kişiler plastik cerrahlara başvuru yapıyor.

Plastik cerrah bu şikayetlerin çeşitli kombinasyonlarını muayene sırasında saptar.

Kişinin yaşı, kemik yapısı, beklentisi ve tercihini dikkate alarak planlanır.

40 Yaş Altındakiler İçin Durum Nasıl?

göz altı ışık dolgusu

Hasta 40 yaş altındaysa ve alt göz kapağı bölgesinde sadece çukurluk ve kırışıklık varsa durum şöyle ilerliyor: Aynı seansta yapılacak botoks ve göz altı ışık dolgusu çok iyi sonuç verir.

Göz altı ve çevresi kırışıklıklar gider ve koyuluk azalır. Çukur görünüm yok olur. Daha sağlıklı bir görünüm elde edilir.

Göz altı bölgesinde torbalanma ve çöküntü olan kişilerde, kişinin yaşından çok torbalanma oranı ve göz çukuru, üst çene ve elmacık kemiği yapısına göre karar verilir.

Eğer kemik yapı fazla geride değil ise alt göz kapağı estetiği tercih edilmelidir.

Bu ameliyatla göz altı torbaları azaltılır, çukur olan bölgeye alınan yağlar konur ve göz altındaki orbita kası da yukarı asılır.

Böylece çukur kaybolur ve torbalanma sorunu da biter.

40 Yaş Üzerindekiler İçin Durum Nasıl?

göz altı ışık dolgusu uygulaması

40 yaş üzeri kişiler için alt kapak derisinde bollaşma da olduğundan bu işleme bir de yeterli miktarda deri çıkartma işlemini eklemek gerekir.

Göz çukuru için kemik yapısı çok ince ve geride olan kişilerde torbaları içinde tutmakta yetersiz kalabilir.

Bu durumda elmacık kemiği ve üst çene kemiğini yağ enjeksiyonu ile dolgunlaştırarak torbaların görünümünü azaltmak gerekir. Yüz daha dengeli ve sağlıklı bir görünüme kavuşur.

Beraberinde kaz ayağı dediğimiz çizgilenmelere de botoks işlemi yapılabilir. Bu sonucu daha pozitif yönde etkiler.

Kişiye Özel Yaklaşım Önemli 

Tıpta “hastalık yoktur, hasta vardır” diye bir laf vardır. Bu lafı estetiğe uygularsak “estetik problem yoktur, estetik beklenti vardır” diyebiliriz.

Bu yüzden de aslında kişiye gözel planlama yapmak önemlidir. Örneğin yağ enjeksiyonu yapılmış bir hastada iyileşme 10 günü bulacağından ışık dolgu ve yanak dolgu kombinasyonu önerilebilir.

Başka bir örnek göz altı çukuru ve hafif torbalanması olan bir kişi yoğun iş hayatı nedeniyle alt göz kapağı estetiğini biraz erteleme isteyebilir.

Bu durumda çok az miktarda, sadece çukuru doldurmak amacıyla ışık dolgu yapılarak göz altındaki seviye farkı azaltılabilir.

Ayrıca her iki göz altındaki estetik problemlerin tamamen simetrik olmadığını bilmek gerekir.

Tüm bunların yanında bir kişinin tek göz altında torba ve çukur, diğerinde de sadece çukur olabilir. Böyle olduğunda dengeli bir ışık dolgu uygulamasına da karar verilebilir. 

Sonuç olarak, göz altı problemleri ameliyatlı veya ameliyatsız olarak çözülebilir. Kişinin problemini doğru tespit etmek ve beklentisini çok iyi anlamak ortaya mutlu eden bir sonuç çıkaracaktır.


Yayınlanma tarihi: 30/10/2018

-

Son Güncellenme: 23/08/2021

Başa Dön