Dr. Gökçe Haspolat: “Belki de gözaltı dolgusuna ihtiyacınız yoktur”

Göz Altı Işık Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Gökçe Haspolat: “Belki de gözaltı dolgusuna ihtiyacınız yoktur”

Gözaltınızda çukurluk varsa ve yorgun gözüküyorsanız hemen aklınıza gözaltı ışık dolgusu yaptırmak gelir. Ama bakın Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat farklı bir konuya dikkat çekiyor:

“Evet dediğiniz gibi hemen ilk akla gelen tedavi gözaltı dolgusu oluyor. Hastalarım yorgun gözüktüklerinden şikâyet ediyorlar. Eğer torbalanma varsa, fayda edebilir.
Gokce Haspolat
Fakat dikkat etmeniz gereken başka bir konu daha var. Gözyaşı oluğunuz orta yüzünüze doğru devam ediyor mu? Yani burada da bir çukurluk var mı?

İşte bu noktada önce orta yüzdeki bu çukurluğu doldurmak gerekir. İşte bu haliyle gözaltı dolgusu yapmamıza gerek kalmayabilir. “

Hangisine Karar Verileceği Muayene Sırasında Belli Olur

göz altı ışık dolgusu“Önce hekiminiz sizi muayene eder. Gözaltınıza mı dolgu gerekiyor, yoksa orta yüzünüze mi? Buna baktıktan sonra hangi tedavinin size uygun olduğuna karar verecektir.

Gözaltı dolgusunun kalıcılığı 8-12 aydır. Orta yüz dolgusu ise daha kalın bir dolgudur, kalıcılığı 1- 1,5 yıl arasındadır. “

Peki Gözaltı Koyu Halkalarımı Yok Eder Mi?

göz altı morluklaarı“Gözlerinizin altındaki hacim kaybı, dolgunun en çok işe yaradığı alanlardan birisidir, ancak bazı durumlarda dediğim gibi torbaları tedavi etmek için de kullanılabilir.

Dolgunun yardımcı olmayacağı tek şey pigmentasyondur. Yani koyu halkalarınıza aslında cildinizdeki koyu pigmentler neden oluyorsa, dolgu yalnızca onları vurgulayacaktır.

Bir ayna tutun ve yukarıya bakın, böylece parlak tavan aydınlatması size doğrudan çarpacaktır.

Gölge kaybolursa, hacim kaybından kaynaklanıyordur ve dolgu işe yarar ama koyu renk hala oradaysa, bu pigmenttir. Göz altı dolgusu fayda sağlamaz.”


Yayınlanma tarihi: 16/08/2022

-

Son Güncellenme: 12/10/2022

Başa Dön