Saç Ekimi Klinikleri İçin Olmazsa Olmaz Dijital Pazarlamanın 5 Adımı

Saç Ekimi
Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Saç Ekimi Klinikleri İçin Olmazsa Olmaz Dijital Pazarlamanın 5 Adımı

Genç orta, yaşlı fark etmez, bugün dünyada her 5 erketen birisi saç dökülme ve kellik sorunu yaşıyor. Yaş, günümüz dünyasında ise artık sadece bir sayıdır.

Genç ya da yaşlı, fark etmez, 20'li yaşların sonunda, 30'lu yaşların başında veya 40'lı yaşların başında olanlar bile saç dökülmesinden veya kellik sorunundan şikayet ederler.

Saç dökülmesine neden olabilecek birçok faktör var, ancak stres, gerginlik, kirlilik ve genetik en yaygın nedenlerden bazılarıdır. Bu durum özgüveni zedeliyor ve hemen her erkek bu sorunu çözümlemeye çabalıyor.

Birçok kişi çözüm ararken en fazla saç ekimine yöneliyor ve haliyle saç ekimi en popüler tedaviler arasında yer alıyor.
saç ekimi işlemi
Hal böyle olunca oldukça rekabetçi piyasa, binlerce saç ekimi kliniği, merkezi, doktoru ve hemen herkes bu pastadan payına düşeni almak ve doğal olarak da hastayı kendisine çekmek istiyor.

İşte bu aşamada saç ekimi için dijital marketing, dijital pazarlama ve bir an evvel oluşturulması gereken strateji planlamaları gündeme geliyor. 

Dijital pazarlama aslında özünde minimum çabayla kısa sürede hedef kitleye ulaşmayı sağlar.

Bir saç ekimi kliniğinin her şeyden evvel, saç ekimi işini nasıl tanıtacağını anlaması çok önemlidir. Tedavinizin en hayati yönlerini vurgulamak için işinizi dijital platformları kullanarak pazarlamalısınız.

İnsanların web sitenizi ziyaret etmesini sağlamak ve pazarlama stratejileri uygulamak, dijital pazarlama planının en önemli unsurlarından biridir.

1. Saç Ekimi İçin Çekici Bir Web Sitesi Tasarımı

web sitesiBu, saç ekimi kliniğinizi dijitalleştirmeye yönelik ilk adımdır. Çevrimiçi dünya, saç ekimi işi için bir web sitesine ihtiyaç duyar.

Bir web sitesi olmadan, daha fazla hasta almak için çevrimiçi fırsatları keşfedemezsiniz. İşinizi diğer dijital pazarlama platformları üzerinden de büyütebilirsiniz; ancak web siteniz, hedef kitlenize ulaşmak için diğer tüm dijital reklam kanallarından daha fazla güce sahiptir.

Kliniğinizi arayan online hastalar için web siteniz kliniğinizin sanal adresi gibidir. Sosyal paylaşım siteleri, Yeniben gibi portallar veya YouTube gibi internet üzerinde her yere reklam verebilseniz de web siteniz merkez olacaktır.

Birisi internetin herhangi bir yerinde bir reklama tıkladığında, web sitenize ulaşmalıdır.

Saç Ekimi Sitesi Nasıl Tasarlanmalıdır?

saç ekim merkezi web siteesiBir saç ekimi işletmesi için iyi tasarlanmış ve bilgilendirici bir web sitesine sahip olmak gereklidir. Dinamik web siteleri, video, resim, metin vb. gibi hemen hemen her tür içeriği web sitenize yüklemenize olanak tanır.

Markanızın itibarı, sosyal web sitelerinin entegrasyonu ile artar. Çekici bir menü çubuğunda tüm tedavilerin sonuçlarının ayrıntılı açıklamaları ve hasta referansları öncesi ve sonrası…

Bir web sitesindeki slaytlar maksimum trafik çekmek için yüksek kalitede olmalıdır.

Bir tanıtım ve iletişim formu ekleyin, tüm hizmetleri ayrıntılı olarak açıklayın, birkaç tane önce ve sonra resim ekleyin, hastaların referanslarının videolarını gösterin, harita talimatlarını ekleyin ve iletişim bilgilerini ekleyin.

Web sitenizi ziyaret edenler kliniğiniz, kültürü, performansı, davranışı, doktorları ve önceki hastaların video referanslarını izleyerek karar verir.

2. Marka Bilinirliğini Artırmak İçin Facebook ve Instagram'ı Kullanmak

facebook ve instagram WhatsApp, Instagram, Linked In, Facebook, Pinterest, Twitter gibi sosyal medya ağları kullanılarak saç ekimi hizmetlerinin tanıtımı kolay, hızlı ve uygun fiyata yapılabilmektedir.

Nüfusun yarısından fazlasının sosyal medya kullanımı her gün yaklaşık 4 ila 6 saattir. Saç ekimini teşvik etmeye yönelik dijital pazarlama araçları ise sosyal medya pazarlama araçlarıdır.

Facebook, Instagram, Twitter ve LinkedIn gibi sosyal medya sitelerini kullanmak, işinizi tanıtmanıza yardımcı olacaktır.

Çekici GIF'ler, Grafikler, Kısa Videolar ve İçerikler biçiminde, saç ekimi prosedürünüzü, tekniklerinizi, öncesi ve sonrası sonuçları ve hastaların referanslarını paylaşın.

Sosyal medya aracılığıyla nitelikli potansiyel müşteriler oluşturmak harika bir seçimdir. Facebook, Instagram ve LinkedIn gibi sosyal medyayı kullanarak kaliteli saç ekimi fırsatları elde edebilirsiniz.

Saç ekimi için geliri yüksek, profili yüksek kitleleri hedefleyin, çünkü ortalama gelirli insanlar saç ekimi ile maliyetten dolayı ilgilenmezler.

Daha iyi sonuçlar için bir sosyal medya pazarlama ajansına danışabilirsiniz.

3. SEO Hizmetleri İle İlgili Trafik Artırılabilir

seoArama motoru optimizasyonu ile web sitenize gelen trafiğin kalitesi ve miktarı artırılabilir. SEO, saç ekimi web sitelerinde çok önemli bir rol oynar.

Kaliteli müşteri adayları daha yüksek bir oranda hastalara dönüşür. Sayfa içi SEO'ya ek olarak, sayfa dışı SEO da izleyici etkileşimini artırır. İyi bir SEO uzmanı, iyi bir SEO için ne gerektiğini tam olarak bilir.

En iyi saç ekimi merkezi olabilirsiniz ancak, çevrimiçi bir varlık olmadan, az sayıda insan sizin hakkınızda bilgi edinecektir.

Web sitenizi, potansiyel hastalarınızın tedavilerinizi aradığı Google'ın ilk sayfasında sıralamanız ancak SEO ile mümkün olur. Saç ekimi klinikleri için dijital pazarlamanın bir parçası olarak SEO uzun bir süreçtir.

En üst konumdaki yüksek trafikli bir anahtar kelimenin sıralanması 60-100 gün sürer.

4. PPC Kullanarak Saç ekimi İçin Potansiyel Müşteriler Edinin

ppcPay-per-click ads yani tıklama başına ödeme reklamları, kullanıcı arama motorlarında veya sosyal medyada reklamınızı her tıkladığında reklam yayıncısının bir ödeme aldığı reklamlardır.

Bu yöntemi kullanarak nitelikli müşteri adayları oluşturmak, en yaygın kullanılan ve sonuç odaklı yöntemlerden biridir.

Saç ekimi Google Ads, bir işletme için daha iyi getiri sağlama eğiliminde olan son derece kullanışlı bir araçtır.

5. Saç Klinikleri İçin Video Pazarlama: Hastalarınızı Eğitin

saç ekimi videolarıYouTube ve mikro video çağında yaşıyoruz. Klinik kanalınız YouTube'da değilse, önemli bir çevrimiçi pazarlama kanalını kaçırıyorsunuz.

Blogunuzda veya web sitenizde uzun metinleri okumak çok kullanıcı dostu değildir. Artık herkes her şeyi izlemek istiyor. Arama motoru trafiği açısından YouTube, Google'dan sonra ikinci sırada gelmektedir.

Bir YouTube kanalına sahip olarak markanızın bilinirliğini artırırsınız. Saç ekimi kliniğinin YouTube kanalının büyük avantajları vardır. Potansiyel saç ekimi hastalarınıza saç ekimi hakkında bilgi verin.

Örneğin birçok insan saç ekimi maliyetinden korkar, bu nedenle onlara saç ekimi fiyatlarını etkileyen faktörleri açıklayın.

Saç ekimine nasıl hazırlanmalı? Saç ekimi herkese uygun mudur? Saç ekiminin maliyeti nedir? FUE saç ekiminin FUT saç ekiminden farkı nedir? PRP tedavisi nedir? Ve bunun gibi.

Videolarınızı izleyen bir hasta kliniğinize ve cerrahınıza körü körüne güvenebilir. Özellikle saç ekimi ile video pazarlama yoluyla dönüşüm en yüksek düzeydedir.

Özetle…

dijital pazarlamaSaç ekimi sektöründeyseniz işinizin her aşamasında hastaları çekmelisiniz. Klinikler ve hastaneler doğru kararı vermeden önce dikkatli bir şekilde strateji oluşturmalıdır.

Bu nedenle, nerede olurlarsa olsunlar hastaların dikkatini çekmenize yardımcı olacak bir pazarlama stratejisine ihtiyacınız var.

Sizdeki saç ekiminin diğer saç ekimi seçeneklerinden nasıl daha üstün olduğunu anlamanız gerekiyor.

Yeniben'de Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan doktor veya klinik olmak için tıklayın!


Yayınlanma tarihi: 11/11/2021

-

Son Güncellenme: 12/11/2021

Başa Dön