Dudakları daha dolgun görünüme kavuşturmak, belirgin dudak kontürü (çerçevesi) yaratmak, incelen, sarkan, formunu yitiren dudaklara hacim kazandırmak amacıyla, enjeksiyon ve/veya cerrahi uygulamayla gerçekleştirilen dolgu işlemine denir.

Dolgu malzemeleri ile yapılan dudak dolgusu ortalama 3.000 ile 7.000 TL fiyat aralığında; seçilen malzemenin kalite ve markasına, uygulamanın yapılacağı il, doktor ve klinik gibi özelliklere göre farklılık gösterir. 
 

Dudak dolgusu işlemi yapılmadan evvel, dudak yapısının estetik uzmanı tarafından incelenmesi gerekir. Estetik uzmanı işlemin nasıl ve ne ölçüde yapılacağına karar verir. 
 
  1. İşlemden 10-15 dakika önce bölgesel uyuşma için lokal anestezi yapılır.
  2. İnce uçlu iğneler yardımı ile dolgu maddesi dolgunlaştırma işleminin yapılması planlanan bölgelere enjekte edilir.
  3. Ortalama 15-30 dakika içinde işlem tamamlanır ve kişi normal hayatına dönebilir.

Dudak dolgusu işlemi sonrasında 2 saat boyunca bir şey yenilip içilmemesi önemlidir.

Uygulamalarda kullanılan dolgular; Juvederm, Restylane, Teosyal, Perlane, Surgiderm, Hylaform, Dermadeep, Dermalive, Rofilan, Puragen'dir. Bu dolgu maddesinin içeriğinde yer alan Hyaluronik asit zamanla vücut tarafından emilir ve böylece işlemin tekrarlanması gerekir. 

Dudak dolgusunun kalıcılığı ile ilgili olarak ortalama 1 yıl süre verilebilir. “Dudak dolgusu ne kadar kalıcıdır?” sorusu Yeniben kullanıcılarının uzman doktorlarımıza sıklıkla sorduğu sorulardandır:

“Merhabalar, yakın zamanda teosyal yöntemi ile dudak dolgusu yaptırmıştım ancak çok kısa bir sürede etkisi geçti. Bunun sebebi dolgu markası mı yoksa kullanılan doz miktarı ile mi alakalıdır? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler”

Yeniben Soru&Cevap sayfasında sorulan bu soruya Doç. Dr. Süleyman Taş:  “Dermal dolguların kalıcılık süreleri 6 - 8 aydır. Miktar olarak az uygulanmış olabilir ve gözünüz bu duruma alışmış olabilir. Bu nedenle eridiğini düşünüyor olabilirsiniz.” diye yanıt verirken yine uzman doktorlarımızdan Prof. Dr. Önder Tan: ise şöyle yanıtlıyor: “Dolgu ömrü gerek kişinin metabolik özellklerine gerekse kullanılan dolgunun türüne göre değişim gösterebilir. Dudakta kullanılan dolguların ömürleri 6-12 ay arasında değişmektedir.” 

İşlemi yaptırdıktan hemen sonra sonuçlarını görmeye başlarsınız. İşlemin ardından 2 saat süresince bir şey yiyip içmemek, ruj ve benzeri kozmetik ürünlerini kullanmamak önemlidir.

İlk hafta iğne yerlerinde hafifi morarma, kızarıklık, ağrı ve şişlik gibi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Bu geçici bir durumdur genellikle kendiliğinden 2-3 gün içinde yok olur.

Uygulamalar genellikle 3-6 ay sonra etkisini kaybeder ve tekrarlanması gerekir. Enjekte edilen dolgunun ömrü, kişinin yaşam alışkanlıklarına bağlı olarak daha uzun ya da daha kısa sürede vücuttan emilir.

  • 18 yaşından büyük, ince dudak yapısına sahip; 
  • İlerleyen yaş ile birlikte kaybedilen kollajene bağlı dudaklarında incelme sorunu yaşayan, 
  • Dudak çerçevesi ve etrafında kırışıklık sorunu yaşayan,
  • Dudak yapısının dolgunlaştırılması ile makul istek ve beklenti içinde olan, 
  • Dudak çerçevesinde sarkma, dudak çizgisinde kaybolma gibi şikayetlere sahip,

kişiler dudak dolgusu için ideal adaylardır.

İşlem sırasındaki ağrı ve ası hissi anestezi ve ağrı kesici uygulaması ile azaltılır hatta hissedilmez, sonrasında ise oluşabilecek ağrı basit ağrı kesicilerle geçirilebilecek orandadır.

Dudak dolgusu için “en iyi doktor” araştırması yapıyorsanız  önerimiz mutlaka bu uygulamaları estetik cerrah ya da konusunda uzman bir dermatolog veya medikal estetik hekimlerine danışarak yaptırmanızdır. Diğer tüm estetik uygulamalarda olduğu doğallığınızı bozmayacak bir hekim ile çalışmak önemlidir.

Mümkün ise yüzünüzde nasıl bir görünüm kazandıracağını anlayabilmek için dudak dolgusu öncesi  sonrası simülasyonu görmek baştan belli bir adım atmanıza yardımcı olacaktır.

Hekimin ne sıklıkla dolgu işlemi yaptığı, referansları, daha önce uygulama yapılan kişilerin öncesi ve sonrası fotoğrafları, doktorun bu alanda aldığı sertifika ve eğitimler sizin için belirleyici kriterler olmalıdır.

  • Lupus hastası, 
  • Diyabetik, 
  • Kan sulandırıcı ilaç almak zorunda olan,
  • Oral herpes, dudağında uçuk ya da açık yara bulunan 

kişilere dudak dolgusu yapılmamalıdır. 



Bu işlemlerde bir yan etki, hafif kızarıklık, morarma, şişlik gibi nadir görülen yan etkileri dışında bugüne kadar kaydedilmemiştir.

Yağ transferi ile dudak dolgusu ve dudak implantı da dudak dolgusuna alternatif yöntemlerdir. Yağ Transferi mikroenjeksiyon ile uygulanır, dudak implantı ise cerrahi operasyon gerektirir.

           1- Yağ Transferi ile Dudak Dolgusu
 
Yağ transferi ile dudak dolgusu iki aşamalı bir uygulamadır. Öncelikle dudak dokusuna enjekte edilecek yağın toplanması gerçekleştirilir. Dudak dolgusu için en uygun yağ rezervleri karın bölgesinden elde edilir. Yağın toplanması ve dudak dolgusu olarak kullanılması işlemi liposuction yöntemi ile yapılır ve inceltilerek dolgu malzemesi olarak mikroenjeksiyon yöntemi ile dudaklara enjekte edilir.

Yağ transferi ile dudak dolgusu, kalıcı dudak dolgusu için önerilen uygulamalardandır, kesin sonuç altı ay içinde alınır, altı ayın sonunda yaşamaya devam eden yağ hücreleri ömür boyu azalma göstermez.

           2- Dudak İmplantı (Silikonu) 
 
Bilinen diğer adı ile, silikon malzemesinin dudak içine yerleştirilmesi ameliyatına denir. Kalıcı bir uygulamadır. 

Dudağın içine implant yerleştirme işlemi de lokal anestezi altında yapılır. Dudak kenarından 2-3 mm’lik bir kesi açılır. Özel aletlerle implant malzeme dudak içine yerleştirilir. Ortalama 30 dakika süren bir işlemdir. 

Sonrasında kişi normal hayatına dönebilir. Operasyonu takip eden 5 gün boyunca antibiyotik kullanımı; dudak ve dikişleri gerecek hareketler yapmamak önemlidir. İstenildiği zaman silikon çıkarılabilir.  

             3- Botoks dudak enjeksiyonu (Botox lip flip)
 
"Botox lip flip", dudaklarınızı daha büyük göstermek için Botox enjeksiyonlarıyla yapılan bir uygulamadır ve kasların gevşeyip dudağınızı yukarıya doğru kıvrılmasını sağlar. Böylece dudağınız herhangi bir dolgu maddesi eklenmeden hacimlenir.

Tüm bu uygulamaların yanı sıra üst dudak bölgesinin uzunluğundan memnun olmayan kişilerin tercih ettiği estetik cerrahi ile gerçekleşen bir uygulamadır. Dudak ile burun arasındaki mesafeyi kısaltıp dudağı daha yukarı kaldırarak, dudağa canlı bir görünüm verilmesini amaçlar.

Angel Lip Lift de denilen bu estetik operasyon sonucunda melek kanadı şeklinde bir dudak görünümü ortaya çıkar. Genetik olarak da ince olan dudaklarda burun ile dudak arasındaki mesafeyi kısaltılıp dudağa istenilen şekil verilir. 

Lip Lift (Dudak Kaldırma) estetiği ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Yayınlanma tarihi: 01/01/2018

-

Son Güncellenme: 31/12/2023

Dudak Dolgusu Öncesi & Sonrası Fotoğrafları


Misyonumuz, modern güzelliğe yapılan her yatırımın buna değer olduğu bir dünya yaratmaktır.

Başa Dön