Dudak Dolgusu Yaptırdım, Ne Zaman Öpüşebilirim?

Dudak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Ufuk Alatekin tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dudak Dolgusu Yaptırdım, Ne Zaman Öpüşebilirim?

Dolgun dudakları seviyoruz. Doktorların hastalardan en fazla duydukları ifade ise, “öpülesi dudaklar istiyorum”.

Ne Kadar Beklemeliyim?

kissing after lip filler
Aslında istek son derece doğal ama atlanılan bir soru var. Dudak dolgusundan kaç gün sonra öpüşülebilir?” Bu soruyu sormak için çekinebilirsiniz, ancak bunlar yaygın ve makul sorulardır.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Ufuk Alatekin, sorularımızı cevaplıyor:
Dr. Ufuk Alatekin whatsapp“Dudaklarınıza dolgu yaptırdıktan hemen sonra öpüşmemelisiniz. Bunun birkaç neden var, ilki enfeksiyon riskidir.

Cildinize ne zaman bir iğne batırsanız, 12 ila 24 saat boyunca enfeksiyona veya iltihaba neden olabilecek herhangi bir şeyden kaçınmanız gerekir ve buna öpüşmek de dahildir.

Bakterilerin geçememesi için iğnenin girdiği deliklerin iyileşmesi gerekir."

Öpüşme Basınç Yaratabilir

kissingİkinci neden, öpüşmeden kaynaklanan basınç, potansiyel olarak dolgunun yer değiştirmesine neden olabileceğinden, dolgunun dudak dokusuyla tam olarak bütünleşmesi için yeterli zaman tanınmalıdır.

Öpüşürken ürünün hareket etmesi nedeniyle dudakların bir tarafının diğerinden daha dolgun olduğu bir düzensizliğe yol açabilir.

Dolgu maddesi ayrıca üst dudağı geçerek Cupidin yani dudak yayı üzerine gidebilir ve anlamsız bir görünüm oluşturabilir. Bu durumda ise, yer değiştiren dolguyu mecburen eritmek zorunda kalabiliriz.

3 Gün Sonra Öpüşülebilir

kissing and lip fillerDolgu enjeksiyonlarından sonra öpüşmek için bir süre beklenmesini tavsiye ediyorum. Öpüşme tekniğini nazik tuttuğunuz sürece üç günün yeterli bir süre olduğunu söyleyebilirim. 

Bazı şişlikler, pürüzler, topaklar ve yumrular iki haftaya kadar kalabilir. Eğer bu süre zarfında dudağınızdaki dolguya zarar vermediyseniz, zamanla yerine oturacak ve topaklanmalar geçecektir.

Diş Hekimi Randevunuzu Erteleyin

dentistAyrıca şunu da belirtmek isterim dudak büyütme işleminden iki hafta önce ve iki hafta sonra herhangi bir dişçi randevusu planlamaktan kaçının.

Temizlik ve diş bakımı, ağzınızdaki bakterileri harekete geçirerek sizi enfeksiyon riskine sokabilir.”


Yayınlanma tarihi: 22/02/2022

-

Son Güncellenme: 21/06/2022

Başa Dön