Sağlık Turizmiyle Gelen Hastaların %80’ı Kadın


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Sağlık Turizmiyle Gelen Hastaların %80’ı Kadın

Sağlık turizminin rotası Türkiye ve ülkemizin estetik cerrahide dünya çapında olumlu bir algısı var.

Bir estetik üssüne dönüşen Türkiye, başta Avrupa olmak üzere pek çok farklı kıta ve ülkeden sınır ötesi hastayı tedavi ediyor.

Yeniben Doktorlarından Aldığımız Verilere Göre

Yeniben doktorlarYabancı hasta konusunda zirvedeki yerini koruyan ülkemizi ise en fazla kadın hasta profili ziyaret ediyor. Yeniben doktorlarından aldığımız verilere göre sağlık turizmi ile gelen hastaların %80’ini kadınlar oluşturuyor.

Dünya genelinde sağlık turizmi yapan birçok ülkeden daha avantajlı olanaklar sunan Türkiye, birçok kişinin ilk adresi olmaya devam ederken, özellikle estetik cerrahiden yardım alarak değişim yaşamak için bırak altına yatan kadın turistlerin ilk rotası durumunda.

Almanya, İngiltere, Hollanda ve Fransa’dan Geliyorlar

AvrupaTüm bunların sebebi ise, globaldekilere kıyasla daha deneyimli ve teknolojiyi daha iyi kullanabilen cerrahlarımızın olması ve hastaların sıra beklememesidir.

Yabancı hasta en fazla Almanya, İngiltere, Hollanda ve Fransa’dan geliyor, en çok tercih edilen operasyonlar arasında ise, meme estetiği, liposuction, burun estetiği ve saç ekimi var.

Çapraz Satış da Yapılıyor

medikal estetikMedikal estetik olarak da geçen ameliyatsız estetik tedavileri de tercih eden yabancı hastalar, cerrahi operasyonlarının yanında ayrıca dolgu, botox, mezoterapi ve kök hücre tedavisi gibi çapraz satışla uygulamalar da yaptırıyorlar.


Yayınlanma tarihi: 05/10/2022

-

Son Güncellenme: 13/09/2023

Başa Dön