LondonLovesBusiness: “Türkiye saç ekimi hastalarını ülkeye nasıl çekiyor?”

Saç Ekimi
Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

LondonLovesBusiness: “Türkiye saç ekimi hastalarını ülkeye nasıl çekiyor?”

LondonlovesBusiness, Londra'nın iş dünyası için yayımlanan çevrimiçi bir gazetedir ve geçtiğimiz günlerde “Türkiye saç ekimi hastalarını ülkeye nasıl çekiyor?” başlıklı bir haber yayımladı.

İçeriğe göz attığımızda son zamanlarda, Türkiye’nin yavaş yavaş medikal turizm için bir merkez haline geldiğini ve özellikle saç ekimi öncesi sonrası fotoğraflara bakıldığında muazzam işlerin çıktığını yazıyor. Hemen ardından soruyor:

“Peki neden Türkiye saç ekimi için hedef olarak kabul ediliyor ve binlerce hastayı nasıl cezbediyor?”
saç ekim doktoruLondonlovesBusiness insanların saç ekiminde neden Türkiye'yi tercih ettiğini maddeler halinde şu şekilde açıklamış:

1. Genel Anlamda Ucuzlar 

saç ekim turizmi
Son yıllarda Türkiye'nin turizm sektörü, COVID-19 kısıtlamaları ve diğer nedenlerden dolayı genel olarak çok karlı değil, turistler eskisi gibi ülkeye akın etmiyor.

Ancak bu süre zarfında da Türkiye Medikal Turist sayısında bir artış gördü. Aslında medikal turizm, bir bütün olarak Türkiye turizm endüstrisinin kurtarıcı lütfu olabilir.

Ülkedeki bu ani medikal turist artışının nedeni, çoğunlukla Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla sunduğu ucuz ama etkili saç ekimlerinden kaynaklanmaktadır.

Greft başına maliyet İngiltere'dekinden (3,22 USD) 1,07 USD daha düşük olduğundan, maliyet farkı da oldukça büyüktür .

Üstelik tüm seyahat, otel ve yemek masrafları ABD veya İngiltere'ye kıyasla Türkiye'de oldukça düşük. Örneğin, Birleşik Krallık'tan İstanbul'a tek yönlü bir yolculuk ortalama sadece 150 USD’ye mal olur, bu nedenle gidiş-dönüş toplamda sadece 300 USD'dir

Bunun da ötesinde, Türkiye'deki oteller ve konutlar da inanılmaz uygun fiyatlı, makul bir otelde geceleme ortalama 80 USD.

Bu nedenle, 4 gecelik bir konaklama bile size sadece 320 USD'ye mal olur.

2. Saç Ekimi Doktorlarının Uzmanlığı

saç ekimi operasyonu
Türkiye'de saç ekiminin yükselişinin tek nedeni tüm prosedürün uygun fiyatlı olması değil, aynı zamanda bu prosedürleri uygulayan cerrahların uzmanlığından da kaynaklanıyor.

Son zamanlarda, yabancı uzman saç ekimi cerrahları da ülkeye akın ediyor. O kadar ki, Türkiye'deki saç ekimi uzmanlarının sayısı İngiltere veya ABD gibi diğer ülkelerden çok daha fazla.

Türkiye hükümeti de doktorları ülkede kalmaya ve zanaatlarını ülkelerinde uygulamaya ikna etmek için her türlü teşviki sağlıyorlar.

Bu önlemler sonucunda Türkiye'de saç ekimi kliniklerinin sayısı arttı ve şu anda sadece saç ekimi yapan toplam 163 klinik var.

Fakat yazının sonunda LondonlovesBusiness uyarı yapmadan da geçememiş.

Türkiye’de saç ekimi yaptırmak isteyenlere, Türkiye'deki rekabet nedeniyle, sahte hesaplarla saç ekimi sonucu yorumları yazanlara ve kendini saç ekimi kliniği gibi gösterse de aslında Türkiye Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmamış merkezlere dikkat çekiyorlar.

Son olarak ise: “Bu nedenle, Türkiye'deki bir klinikten randevu alırken çok dikkatli olun ve bol bol soru sorun.

Bununla birlikte, Türkiye'de saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, olumlu yönleri olumsuz taraflardan çok daha ağır basmaktadır.”

Yeniben yorumu: LondonlovesBusiness portalına incelemeleri için teşekkür ediyoruz.

Yeniben'de Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan doktor veya klinik olmak için tıklayın!


Yayınlanma tarihi: 03/11/2021

-

Son Güncellenme: 01/07/2022

Başa Dön