Dr. Ufuk Alatekin: “Saç Mezoterapisi Yaptıranların Amacı Temelde Saçın Büyümesini Teşvik Etmektir”

Mezoterapi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Ufuk Alatekin tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Ufuk Alatekin: “Saç Mezoterapisi Yaptıranların Amacı Temelde Saçın Büyümesini Teşvik Etmektir”

Saç mezoterapisi, saç dökülmesi yaşayan pek çok insanın ilk aklına gelen tedavi yöntemlerinden bir tanesi.

Saç mezoterapisi yaptıranları, saç mezoterapisi fiyatlarını ve daha pek çok ayrıntıyı Dr. Ufuk Alatekin anlattı:

Dr. Ufuk Alatekin saç mezoterapisi whatsapp butonu

Aslında saç mezoterapisi hem erkek hem de kadın tipi kelliği tedavi etmek için kullanılan alternatif bir tedavidir.

Saç mezoterapisi alopesi yani saç dökülme sorunu yaşayan hastaların saç derisindeki büyüme faktörlerini, proteinleri ve vitaminleri düzenler.

Bu terapi şüphesiz, hormonal dengeyi yeniden sağlayarak ve DHT hormonlarının etkilerini azaltarak dökülen saçları eski haline getirmenin hızlı bir yoludur.

Peki Saç Mezoterapisi Nasıl Etki Eder?

saç mezoterapisi

Temel besin maddelerini kafa derisi katmanına enjekte eden bir mezoterapi enjeksiyonun kullanılmasıyla yapılır. Enjeksiyonu saç dökülmesinin nedenini teşhis ettikten sonra hastaya veririz.

Vitaminler, mineraller kafa derisinin incelme bölgesinin her 1 cm'lik mesafesinden mezoderm içine enjekte edilir. Tedavi, besinlerin saç kökleri tarafından emilimini maksimuma çıkarır.

Bu emilim, daha fazla büyümeyi tetiklemek için hareketsiz veya yarı uykuda olan saç köklerini harekete geçirir. Saç derisinin saç sağlığı için çok önemli olan amino aside sahip olmasını sağlar ve keratin üretimini artırır.

Bu nedenle saç derisi ve saçla ilgili hemen hemen tüm sorunlarda etkili bir tedavi olarak kabul edilmektedir.

Saç Mezoterapisinin Amacı 

saç mezoterapisinin amacı

Saç mezoterapisi yaptıranların amacı temelde saçın büyümesini teşvik etmektir. Her geçen gün daha da popüler hale gelen saç mezoterapisinin ayrıca birçok avantajı vardır.

Özellikle güvenli bir uygulama olduğunu söylemeliyim. Alerji ve ilaç etkileşimi gibi yan etkileri çok azdır. Anestezi kullanımına gerek yoktur. Hızlı iyileşme süresi vardır. Neredeyse ağrısızdır.

Genellikle hastalara ilk ay haftada bir tedavi öneriyorum. Ardında ayda bir gibi daha seyrek tedavi aralıklarına geçilerek 4 ayda tamamlanabilir.

Saç mezoterapisi yaptıranlar çoğunlukla tedaviyi tamamlandıktan sonra sonuçları gözlemler. Fakat en önemli konu tedavi yarım bırakılırsa istediği sonucu alamayacaktır.

Saç mezoterapisi etkilerine baktığımızda ise saç büyümesini teşvik ettiğini, saçlara hacim verdiğini, aşırı ve hızlı saç dökülmesini engellediğini, saç foliküllerini anajen faza geçmeye teşvik ettiğini, saçı güçlendirdiğini ve kaybolan parlaklığı geri kazandırdığını söyleyebiliriz.

Saç dökülmesi için yaptığımız saç mezoterapisi evet ağrısız bir tedavidir. Bununla birlikte, kafa derisine yapılan enjeksiyonlar azıcık rahatsızlık hissedebilir.

Kendi klinik deneyimlerime baktığımda alopesi hastalarımın yaklaşık %90-92'si mezoterapiden anlamlı sonuçlar elde etti ve saç mezoterapisi yaptıranların yorumlarına baktığımızda hiçbirisi tedavi sırasında herhangi bir ağrı hissetmediğini ifade etti.

Hasta deneyimleri saç mezoterapisi yorumları dediğim gibi gayet güzel. Ve fiyatlara geçecek olursak… Saç mezoterapisi fiyatları 2019 yılından bugüne kadar çok fazla değiştirmedi. Daha fazla ayrıntılı için kliniğimi ziyaret edebilirsiniz.”


Yayınlanma tarihi: 02/12/2020

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön