Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Mezoterapi

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Uzm. Dr. Şafak Göktaş

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Medikal Estetik alanında hizmet veren Uzm. Dr. Şafak Göktaş konuk oldu.

Göktaş; kendisi, kariyeri, anti aging kremler, serumlar, evde yapılabilecek uygulamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Şafak Göktaş ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız...
 
spotify

Yaşlanma Belirtilerini Tamamen Kremlerle Çözmek Mümkün Değil

Uzm. Dr. Şafak Göktaş anti aging kremlerin yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaları ile ilgili açıklamada bulundu; “Yaşlanma belirtileri tamamen kremlerle çözmek mümkün değil.

Onları destekçi gibi düşünmek lazım. Serumlar kremlere göre daha etkilidir. Kremleri cilt altına geçme oranları %10-15 gibi, o nedenle bizim önerdiğimiz medikal estetik işlemlerle cilt altına girip ürünü vermek daha etkilidir.

İşlemi desteklemek için kremler kullanılabilir. Bu sayede işlemin süresi de uzatılabilir. Serumlarında cilt altına daha iyi inebilmesi için dermorollerlar kullanılanılabilir.”


Yüz Yogası Botoksun Yerine Geçmez

dermaroller

Cildin daha genç ve daha canlı görünmesi için yapılacakları Uzm. Dr. Şafak Göktaş şöyle anlattı: “Yüz yogası kasları güçlendirir ve kasların güçlü olması bir bakıma iyidir, sarkmayı engeller.

Bir bakıma da siz kasları güçlendirdiğinizde o mimik hareketlerinin daha sert ve daha güçlü yapacağınız için kırışıklıklara daha çok sebep olabilirsiniz. 


Krem ya da Serum Alırken İçeriğinde Neler Olması Gerekir?

Uzm. Dr. Şafak Göktaş, cildimize bakım yaparak yaşlanmaya karşı durmak için krem ya da serum alırken içeriğinde nelerin olmasını gerektiğini anlattı; “Hyaluronik asit, C vitamini, glutatyon,retinol içeriğine sahip serumlar en etkili olanlardır.


15 Yaş Daha Genç Görünmek Mümkündür

cilt bakımı

35 yaşından sonra ilk kırışıklıklar ortaya çıktığında botoks yaptırıldığında kırışıklıkların derinleşmesinin önüne geçildiğini belirten Göktaş, düzenli somon dna, mezoterapi, botoks gibi medikal estetik uygulamalar yapıldığında 15 yaş daha genç görünmek mümkündür.

35 yaşından sonra bol su içmek, çok güneşe maruz kalmamak, sigara ve alkol tüketmemek, serumlar, damar içi glutatyonlar, toz formunda tip 1 veya tip 3 kolajenler tüketmek de yaşlanmayı geciktirebilir.”


Mezoterapi Çok Geniş Bir Konu

Uzm. Dr. Şafak Göktaş mezoterapiyi ve mezoterapi yöntemlerini açıkladı; “Cildin orta tabakasına verilen anti aging veya herhangi bir medikal ürünlerle yapılan işlemlerin hepsine mezoterapi diyoruz.

Yüze anti aging için, kırışıklıklar için vitamin takviyeleri verilerek yüzün yaşlanması geciktirilebilir. Saç mezoterapisi, kıl köklerinin daha güçlü olması için B vitamini komplekslerinin ağırlıklı olarak verildiği mezoterapi çeşididir.

Ağrı mezoterapisi; diz, omuz veya herhangi bir spor yaralanmasında cildin altına ağrı kesiciler verilerek ağrının azaltılmasına yarayan bir yöntemdir.

Benim en çok uyguladığım mezoterapi yöntemi olan kilo vermeye yardımcı bir yöntem de vardır. Bunun sonuçları da çok iyidir. Biz buna lipoliz diyoruz yani yağ parçalama işlemidir.

Karın, basen, gıda, sütyen kenarlarında kalan bölgeler, göz altındaki yağları eritmek için uygulanabilir.”

Uzm. Dr. Şafak Göktaş Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; kendi cildi için neler yaptığını anlattı. Yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamalar, en zorlandığı vakası, doktor olmasaydı hangi mesleği tercih edeceği, cerrahi bir estetiğinin olup olmadığı ve yakına medikal estetik yapıp yapmadığı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 26/03/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön