İğnesiz Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

İğnesiz Mezoterapi Nedir?

İğnesiz mezoterapi, plazma shower ile gözenekleri açtıktan sonra cildin altına verilen, hyaluronik asit, vitamin ve mineral karışımından oluşan bir kürdür.

İğnesiz mezoterapi cildin yenilenmesi, canlanması, kırışıklıkların azalması ve sarkmaların toparlanmasında (lifting) etkilidir.

İğnesiz mezoterapiyi merak edeneler için Uzm. Dr. Şafak Göktaş detaylarını paylaştı.

Mezoterapi işlemi; cildi uyarır, işlem yapılmaya başlandığı andan itibaren mezolifting yani yüzü yukarı çekme etkisi başlar.


Bunun dışında, yoğun güneşe maruz kalındığında oluşan lekeler için farklı bir kür ile yüze uygulandığında lekelerde açılma ve azalma görülür.

Ciltteki mat görüntü ortadan kalkar, sarkma toparlanır, eğer yağlı bir cilt ise akne skar problemlerinde ciddi bir azalma görülür.

Yüzde oluşan herhangi bir deformasyoniçin çeşitli mezoterapi kürleri bulunmaktadır. Bu işlem, yüz, eller, gıdı, boyun ve dekolte bölgelerine uygulanabilir.
 

Plazma Duşu (PlasmaShower veya PlasmaPoration) Teknolojisi:

plazma duşu

Plazma Duş tedavisi, doğrudan cilde uygulanabilen plazma enerjisi üreten ileri plazma teknolojisi barındıran özel bir başlık ve cihaz ile uygulanır.

Plazma Duş teknolojisi, lazer veya radyofrekans yerine plazmadan sağlanan enerjiyi kullanır. Plazma duşunda milisaniyelik darbelerle cilde temas olmadan hedef dokuya kontrollü ve emniyetli bir seviyede enerji verilir.

Cilt üzerinde çalışma mekanizması: Plazma duşu, cilt tedavileri, sterilizasyon, emilim, cilt rejenerasyonu, anti-pigmentasyon ve artan cilt elastikiyeti üzerinde olağanüstü bir etkiye sahipken; cilde, damara veya epidermal dokuya lazerde olduğu gibi hasar vermez.

Cilt bariyerindeki hücrelerin plazmadaki iyonlarla indüklenmesi ile derinin alt tabakalarına geçiş için porların açılması sağlanır.

İyontoferez tabanlı sistemlerde sadece suda çözünür solüsyonların, elektroporasyon tabanlı sistemlerde sadece yağda çözünür solüsyonlarıntransdermal olarak iletimini sağlar.

Plazma duş teknolojisinde ise hem suda hem yağda çözünür sistemler iğnesiz olarak cilt altına iletilebilir.
 

Plazma Duşu Nedir? Hangi Bölgelere Uygulanır?

plazma duşu nedir

Plazma duşu saç dahil tüm vücutta kullanılabilir. Aktif akne tedavisi, melazma, yara iyileşmesi, kontakt dermatit, egzema, rosacea tedavisinde, cildin kolajen yapısının yeniden yapılandırılmasında kullanılmaktadır.

Transdermal (derinin alt tabakalarına) iletim için iğnesiz mezoterapi amacıyla kullanılabilmektedir.

Bu özellikler sadece mezoterapide değil hiperhidroz (aşırı terleme) tedavisi ve dolgu komplikasyonlarının giderilmesinde iğnesiz uygulama imkanı sağlamaktadır.

Deri plazma ışını sayesinde, akne ve problemli cilt tedavisinde çok faydalı olabilecek bir dizi doğal tepkiyi tetikler:

1. Bakterileri Yok Eder: Plazma enerjisi, hem derideki hem de gözeneklerdeki bakterileri yok eder. Bakteriler yeniden ortaya çıksa da, sterilizasyon özelliği, akne ve iltihapların alevlenmesine neden olan aşırı aktiviteyi durdurur.

2. Absorpsiyona (emilim) Yardımcı Olur: Plazma tedavisi cildi çeşitli şekillerde uyarır. En önemli avantajlardan biri plazma ile tedavi edilen cildin, uygulanan tüm kremleri veya serumları daha iyi emebilmesidir, böylece daha etkili olurlar.

3. Hızlandırılmış İyileşme: Plazma enerjisi tedavisi, vücudun iyileşme sürecini uyararak kızarıklık, kist veya iltihaplı lezyonların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Kolajen, fibroblast ve elastin üretimini tetikler.

4. Cilt Yenileme: Tedaviden sonra cildin yenilenme süreci başlar. Tedavinin başlamasıyla birkaç hafta içinde cilt yeni cilt hücreleri, kolajen ve elastin üretecektir. Bu, cildin daha sağlıklı, daha temiz ve genç görünmesine yardımcı olur.
 

Uygulama Acı Veriyor Mu? Kızarıklık, Morluk Ne Kadar Süre Sonra Geçiyor?

plazma duşu önce sonra

Plazma duşunda herhangi bir hasar oluşmaz. Acılı bir işlem değildir. Cerrahi başlıkta minimum hasar oluşurken, yüksek frekansta tarama ile ödemler alternatif sistemlere göre çok düşüktür.
 

Tekrar Edilmesi Gerekiyor Mu?

plazma duşu tekrarı

İğnesiz mezoterapide endikasyona göre 1 ile 3 seans arasında tekrar seansları yapılabilir. Göz kapağı uygulamaları tek bir seans gerekirse 1 ay içinde bir kontrolle tamamlanır.


Yayınlanma tarihi: 18/08/2021

-

Son Güncellenme: 12/09/2022

Başa Dön