Saç Aşısı Nedir? Saç Mezoterapisi İle Farkı Nedir?

Mezoterapi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Aşısı Nedir? Saç Mezoterapisi İle Farkı Nedir?

Erkek kadın fark etmiyor, giderek daha fazla saçımız dökülüyor, saçlarımız dolgunluğunu ve canlılığını kaybediyor.

Uzmanlar sıklıkla saç dökülmesini çağımızın bir sorunu olduğunu ve değişen beslenme alışkanlıklarına, çevresel faktörler gibi nedenlere bağlıyorlar.


Son zamanlarda sıkça duyduğumuz ve saç dökülme ve cansız saç gibi sorunlara çare olarak görülen saç aşısını Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sorduk:
Gokce Haspolat

“Saç aşısının ne olduğuna geçmeden evvel biraz saçı tanıtmak ve bu minyatür organın, büyüme yolculuğuna değinmek isterim. Saçlarımız bir devinim yaşar, buna büyüme döngüsü adını veriyoruz.


Anajen fazında büyür, telojen fazda uyur, dinlenir ve katejen fazda da dökülmeye başlar. Tıpkı sizin söylediğiniz gibi, çevresel faktörler, hormonlarımız, beslenme alışkanlıklarımız ve daha pek çok tetikleyici sebep, bu saç büyüme döngüsünde aksamaların ortaya çıkmasını sağlayabilir.
saç mezoterapisi
Bu faktörler anajen kısalmasına yani ortalama 5-6 sene sürmesi beklenen bu döngünün bozulmasıyla, saçların uyumasına ve saçların dökülmesine, direkt katajen fazı yaşamasına sebep olabilir.

İşte saç aşısı dediğimiz ve çok severek uyguladığımız bu tedavi, anajen fazı uyaran içeriklere sahip bir yöntemdir.

Uyku halinde olan saç hücrelerini, uyandırma, harekete geçirme gibi faydaları vardır. Saç aşısı, saç mezoterapisinden farklıdır.

Saç dolgusu ve biotin ihtiva eder. Hyaluronik asit ve zengin peptit zinciri olan saç dolgusu, saçlı deriye enjekte edildiğinde, bir nevi hücre tedavisi yapar.

Saçların büyüme hormonunu desteklediği için anajen fazda olması gerektiği kadar kalmasına yardımcı olur.
saç aşısıBiotin ise saçlarımız için oldukça elzem bir vitamin. Biotinin asıl işlevi bedene giren besinlerin sentezlenerek, kusursuz bir şekilde emilmesine fayda sağlar, karbonhidrat, yağ ve saçın temel yapı taşı olan protein metabolizmasında rol oynar.


Saç aşısının içeriğindeki biotin zayıflayan saç hücrelerini toparlayarak daha güçlü bir hale getirme rolünü üstlenmiştir.

Saç aşısı, saç mezoterapisinde olduğu gibi çok sayıda farklı içerikten ziyade, nokta vuruş, elzem maddelerin olduğu bir formüle sahiptir.

Saç aşısını saçlı derinin muhtelif yerlerine enjeksiyon ile yapıyoruz. Ortalama yarım saat kadar süren bir işlemdir. Sadece saç değil, aynı zamanda kaşlarının da güçsüzlüğünden şikâyet edenlere uygulanabilir. 


Yayınlanma tarihi: 29/06/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön