Mezoterapi ile Gıdı Eritmek Mümkün Mü?

Mezoterapi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Mezoterapi ile Gıdı Eritmek Mümkün Mü?

Gıdı bölgesiyle başımız dertte! Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor’a neler yapabileceğimizi sorduk:
Dr. Sevgi Ekiyor
“Stres, yanlış beslenme alışkanlıkları ve olumsuz yaşam koşulları sonucu yaşlanma hızlanıyor. Bu sürecin bir parçası olan yıpranma kendini sarkma, kırışma, lekelenme ve kuruma şeklinde en çok cildimizde gösteriyor.

Yüz bölgesindeki derinin yaşlanmasında görülen ilk belirtiler ise derideki elastikiyet kaybı oluyor
.

Mezoterapi Bir Çözüm Sunabilir

mezoterapiNeyse ki bu durum karşısında hazırlanmak için geçtiğimiz aynanın karşısında iç geçirmekten ve elastikiyet kaybını gizlemeye çalışmaktan başka alternatiflerimiz de var.

Gelişen teknoloji sayesi güzellik alanında da yeniliklere imza atıyor ve sağlıklı, genç, canlı bir cilde sahip olmanın ayrıcalıklı yöntemlerini sunuyor. Mezoterapi de bu yöntemlerden biri olarak sıklıkla tercih ediliyor.

Sorunlu bölgede derinin orta katına mikro iğneler aracılığıyla bazı ilaçların enjeksiyon edilmesi olarak tanımlayabileceğimiz mezoterapi yöntemi, cildimizin yaşadığı deformasyonu en çok belli eden gıdı bölgesinde büyüleyici sonuçlar yaratıyor.
 

Dakikalar İçinde Genç ve Canlı Bir Görünüm

genç görünümGıdı mezoterapi uygulaması, ağrısız acısız ve 10 dakika süren bir işlem olarak uygulanıyor. Bu bakımdan değerlendirildiğinde kusurlarınızdan kurtulmak ve yüzünüze form kazandırmak için oldukça etkili ve kolay bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Yaşlanma sürecinin bir parçası olan elastikiyet kaybı, yüz ile birlikte boyun ve dekolte bölgesinde görülüyor. Hatta çoğu kişide bu elastikiyet kaybı yoğun olarak gıdı bölgesinde yaşanabiliyor.

Sık sık kilo alıp vermenin de neden olduğu gıdı bölgesindeki yağlanma ve sarkma durumu, her yaş grubunda gözlemlenebiliyor ve kişinin hayatını olumsuz etkileyebiliyor.

Gıdı bölgesinde oluşan lokalize yağların temizlenmesinde mezoterapi işlemi uygulanmaktadır. Bu işlem ile tespit edilen bölge yağlardan arındırılır ve bunun sonucunda cilt yenilemesi hızlanır, deri dinamik yapısına yeniden kavuşur.

Mezoterapi gıdı bölgesinde sonuç alınacak en etkili yöntemdir. Uzun saatler boyunca beklemeniz gerekmeyen ve cildinizde herhangi bir iz bırakmayan bu işlem sayesinde estetik görünmeyen ve sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösteren gıdıdan kurtulabilir ve yüzünüzün şeklini genç ve daha estetik bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
 

Yüzünüze Form Kazandırın

gıdıYüzünüze form kazandıran gıdı mezoterapisi uygulaması öncesinde bölgeye anestezik krem uygulanıyor. Ardından, gıdı bölgesinde yağlanmanın görüldüğü alanlar kalemle işaretliyor.

Bu bölge antiseptik solüsyon ile temizleniyor ve ardından mezoterapi solüsyonu çok ince uçlu iğneler yardımıyla gıdı bölgesine interdermal tabakaya enjekte ediliyor. Hepsi bu kadar!

Bu uygulamanın seans aralıkları gıdı bölgesindeki yağlanmanın derecesine ve uzmanın görüşüne göre farklılık gösterdiğini söyleyebiliriz.

Ancak yaz ya da kış her mevsim tercih edebileceğiniz bu uygulama genel olarak 10 günde 1 kez olmak üzere, 3-6 seansta yapılıyor. Şişlik morluk yapabilir ama 2-3 gün sürer.
 

Mezoterapi İle Öncesini Unutun, Şimdiye Bakın

gıdı mezoterapisi öncesi sonrasıGıdı mezoterapi yaptıranlar tarafından yapılan yorum ve değerlendirmelere baktığımızda son derece etkili bir işlem olduğunu görüyoruz.

Her yaş grubundan kullanıcının tercih ettiği bu uygulamanın öncesi ve sonrası görselleri incelendiğinde kısa bir işlemle ifadenizi yenilediğini, sizi daha genç gösterdiğini ve estetik bir detay kazandırdığını söyleyebilirim.

Görüyoruz ki hem kısa sürmesi hem de ağrısız bir işlem olması nedeniyle her yaş grubundan kullanıcı tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Yaşlanma nedeniyle yaşanan sarkmadan, fazla kilolardan ve gıdıda görülen bölgesel yağlanmalardan kurtulmayı sağlayan bu işlemde aktif madde ve ilaçlar tedavi edilecek bölgeye enjekte ediliyor.

Dünya genelinde yaklaşık 10 yıldır kullanılan bir tedavi yöntemi olan gıdı mezoterapi fiyatları için de her bütçeye hitap ettiğini söyleyebilirim.

Ağrısız ve kısa sürede uygulanan bir işlem olan gıdı mezoterapi işlemi sonrasında ise herhangi bir yan etki ya da deformasyon yaşamıyorsunuz. Bu işlem sonrasında beslenmenize dikkat etmeniz yeterli.


Yayınlanma tarihi: 05/09/2022

-

Son Güncellenme: 05/09/2022

Başa Dön