Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Ege Özgentaş

Nano Fat Greft (Nano Yağ Transferi)

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Prof. Dr. Ege Özgentaş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Prof. Dr. Ege Özgentaş

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ege Özgentaş konuk oldu.

Özgentaş; 41 yıllık meslek hayatının yanı sıra, yağ transferi, kök hücre tedavisi ve yağ transfer işlemi ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Ege Özgentaş ile gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için tıklayınız. 
Ege Özgentaş podcast

Yağ Transferi Uygulaması

yağ transferiİdeal kadın vücudunun kum saati şeklinde olduğunu belirten Prof. Dr. Ege Özgentaş, güzel görünmek için vücudun bazı bölgelerinin dengeli bir şekilde dolgun olması gerektiğini, bunu da vücuttaki yağları zedelemeden liposuction yöntemi ile alınıp, gereken yerlere enjekte edilebileceğini açıkladı. 

Liposuction işleminin genel anestezi altında yapılmasından dolayı tek seferde ihtiyaçtan fazla yağ alınıp saklanabileceğini ve gerek duyulduğunda bu yağların yeniden kullanılabileceğini de ekledi. 

Yağların İçindeki Kök Hücre

kök hücreKök hücre tedavisinin tıp alanında bir devrim yarattığını söyleyen Özgentaş, yağ transferinde de yağların kök hücreler sayesinde daha sıkı ve daha iyi tutunduklarını belirtti.

Kök hücrelerin ciltte yenileme etkisi yaptığını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Ege Özgentaş, kök hücrelerin yağlardan ayrıldıktan sonra etkinliğinin azaldığını da ekledi.

Yağlar Nereden Geldiklerini Unutmazlar

yağlarProf. Dr. Ege Özgentaş, yağ transferinin kalıcılık ve iyileşme süreci ileilgili de bilgiler verdi. Yağların doğru enjekte edildiğinde kalıcılık süresinin ömür boyu olabileceğini belirten Özgentaş, yağların geldikleri yeri unutmadıklarını ve enjekte edilen yerde alındığı bölgenin özelliklerini taşımaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. 

İyileşme süreci ile ilgili olarak da; işlem sonrası bir süre morluk ve şişliklerin olabileceğini, hafif bir ağrı yaşanabileceğini ama işlemden 10 gün sonra normale dönüldüğünü belirtti. 

Prof. Dr. Ege Özgentaş, Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; bu güne kadar kendisinden istenen en enteresan müdahaleyi, en zorlandığı vakasını, estetik cerrah olmasaydı ne olmak istediğini ve en saçma bulduğu estetik işlemi sorduk ve kendisinden samimi yanıtlar aldık.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 05/08/2022

-

Son Güncellenme: 05/08/2022

Başa Dön