Yaz Aylarında Kaçınılması Gereken 3 Estetik Tedavi

Kimyasal Peeling
Kimyasal Peeling tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yaz Aylarında Kaçınılması Gereken 3 Estetik Tedavi

Yaz kapıdan bakıyor ve bazı estetik tedaviler için bu dönemi mi tercih ediyorsunuz?

Randevu almadan önce bilmeniz gerekenleri ve sıcak yaz aylarında kaçınılması gereken tedavileri Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sorduk:
Gokce Haspolat

“Çoğumuzun en sevdiği mevsime geldik nihayet.  Tüm yıl boyunca yazı dört gözle bekliyoruz.

Yaz mevsimi içindeki uzun tatiller, bazı estetik tedavilerini yoğun iş tempomuza sığdırmak için mükemmel bir zaman olabilir.  

Fakat yılın bu zamanında kaçınmanız gereken bazı prosedürler var. Bazı tedaviler güneş ışığına duyarlılığa neden olabilir ve bazılarında yüksek sıcaklıklar aslında iyileşme sürecini geciktirebilir.

Kimyasal Peelingler

kimyasal peelingKimyasal peeling, cildin genel görünümünü iyileştirmek için cilt hücrelerinin ölü katmanlarını temizler. Başka bir deyişle, onlar gerçekten güçlü eksfolyantlardır.

İhtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir kimyasal solüsyonu yüzünüze uygularız. Daha sonra, cildin üst tabakası dökülür ve altından yeni bir tabaka ortaya çıkar.

Sonuç olarak, hastalar kısa bir süre içinde daha taze ve pürüzsüz görünen bir cilde sahip olurlar.


Kimyasal peeling sivilce izleri, güneş lekeleri, renk değişikliği ve genel yaşlanma belirtileri yaşayanlar için idealdir.

Kulağa harika gelse de, yaz aylarında yapılmasını önermiyorum çünkü kimyasal peeling, epidermisin ölü derisini veya cildin dış tabakasını temizler, bu da alttaki cildi güneşe karşı daha hassas hale getirir.


Güneşe maruz kalma hiperpigmentasyona yani lekelenmeye neden olabilir ve geçmesi ayları alabilir.

Reçeteli Retinoidler

Reçeteli RetinoidlerRetinoidler akne, siğiller, ince çizgiler ve sedef hastalığı gibi birçok soruna yardımcı bir cilt bakımı çözümüdür.

Bu A vitamini türevleri oldukça etkili olmakla birlikte, genellikle cildinizi tahriş eder, güneş ışığına karşı daha hassas hale getirir ve güneş hasarına neden olabilir. Lekeler oluşabilir.


Sonuç olarak, insanların yaz boyunca reçeteli retinoidleri (Retin A) daha hafif şekilde almaları veya daha düşük retinoik asit konsantrasyonuna sahip reçetesiz versiyonlarını seçmeleri öneririm.

Retinoid kullanan kişilerin mümkün olduğunca güneşten kaçınmaları ve güneşten korunmayı ciddiye almalarını öneriyorum.

Dövme Sildirme

dövme sildirme işlemiPişman olduğunuz ya da artık sevmediğiniz bir dövmeden kurtulmayı planlıyorsanız, yaz mevsimi geçtikten sonra yapmanızı öneririm.

Dövme sildirme tedavisinde lazer teknolojisi kullanılır ve bölge güneşin sert ışınlarına maruz kaldığında yarardan çok zarar verebilir. Bu tedaviyi yaz aylarında olmak, ciddi güneş yanığına ve yara izine neden olabilir.

Öte yandan, dolgu, botox, 6D Star askı gibi uygulamaları yaptırmanızda herhangi bir sakınca yok.”

Kimyasal Peeling hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 01/06/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön