Yüzeysel, orta ve derin aşamalarıyla sınıflandırılan Kimyasal Peeling uygulamasında tercih edilecek kimyasal soyucular, uygulamanın derinlik seviyesine bağlı olarak farklılık gösterir.
 
Kimyasal Peeling uygulaması yüzeysel ve yüzeysele yakın orta sınıf soyma işlemlerinden genellikle alfa hidroksi asitler (glikolik ve laktik asitler gibi) ve beta hidroksi asitler kullanılır.
 
Derin ve derine yakın orta sınıf kimyasal peeling uygulamalarında ise “Triklorasetik asit” içerikli soyucular tercih edilir. Derin kimyasal peeling uygulaması ise hastane ortamında, anestezi altında gerçekleştirilen daha yoğun bir yöntemdir.

Kimyasal Peeling fiyatları kişinin cilt analizi, ihtiyaç duyulan işlemin derinlik seviyesi (yüzeysel, orta, derin) ve seans sayısına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Yüzeysel ve orta derinlikte bir Kimyasal Peeling uygulamasının seans başı ücreti ortalama 500TL ile 1.000 TL fiyat aralığında değişiklik gösterir.

Planlanan seans sayısına bağlı olarak bazı klinikler paket seans uygulaması ile fiyatlarını belirlerler.

Kimyasal Peeling uygulaması 18 yaş üzeri, genel sağlık durumunda sorun olmayan, hamile ve emziren kadınlar hariç herkese uygulanabilir.

Kimyasal Peeling uygulaması; yıpranmış cilt tabakasının canlanması, parlaması, leke izlerinden arındırılması, ince kırışıklıkların giderilmesi, siyah nokta, sivilce ve sivilce izlerinin tedavi edilmesi amacıyla yapılır.
   
  • Güneş lekesi, yaşlılık lekesi adıyla bilinen lekeler, hamileliğe bağlı gelişen kahverengi lekeler, çil sorunu olan kişiler,
  • Gözaltı ve dudak çevresinde ince çizgiler gelişmiş kişiler,
  • Genişlemiş gözeneklere sahip cilt yüzeyine sahip kişiler,
  • Akne sorunu, akne izi ve kontrol altına alınamayan sivilce sorunları olan kişiler,
  • Güneş, yaş alımı ve çevresel faktörlere bağlı kırışıklık problemi gelişmeye başlamış kişiler,
  • Mat, donuk, sağlıksız cilt görüntüsüne sahip kişiler,
  • Dekolte ve el yüzeyinde daha genç bir görünüme sahip olmak isteyen kişiler, “Kimyasal Peeling” uygulaması için doğru adaylardır.

Kimyasal Peeling, seans süreçleri olan bir uygulamadır. Kimyasal Peeling 5-10 seans süresince mutlaka kış aylarında ya da erken bahar döneminde planlanır.
 
Uygulama öncesi kişinin cilt yapısı kontrol edilerek, kişiye uygun tedavi yöntemi ve tedavinin seans sayısı belirlenir.
  
Kimyasal Peeling genel hatlarıyla kişinin cildine uygun medikal asitlerle üst derinin kontrollü bir şekilde soyulması işlemidir.

Yüzeysel ve orta dereceli soyma işlemi yapılacak Kimyasal Peeling uygulamaları; ağrı ya da acı veren bir uygulama olmamasından dolayı lokal ya da genel anesteziye ihtiyaç duyulmaksızın klinik ya da hastane ortamında konusunda uzman Dermatologlar tarafından yapılır.

Derin Kimyasal Peeling uygulamaları ise tamamen hastane ortamında ve anestezi altında yapılır.

Kimyasal Peeling uygulaması bazı kişilerde uygulama esnasında hafif kaşınma, yanma gibi kısa süreli ve geçici etkiler yaratır.

Kimyasal Peeling kişinin cilt yapısında oluşmuş deformasyona göre 3 ana sınıf altında toplanan derinlik düzeyine göre yapılır.

Yüzeysel Kimyasal Peeling uygulamalarında; alfa hidroksi asitler yani meyve bazlı asitler ve beta hidroksi asitler yani salisilik asitler kullanılır.
  
Orta derinlikteki Kimyasal Peeling uygulamalarında “trichloroacetic acid” bazlı soyma işlemi yapılır.

Kimyasal Peeling uygulaması öncesi; cilt temizlenerek etüt edilir. Herhangi bir açık yara olmadığından emin olunduktan sonra kişinin göz ve göz bölgesi asit ile temas etmemesi için kapatılır.

  • Ardından ilk aşama asitleri sürülür. Bu asitler uygulamanın yüzeysel mi orta düzeyde mi olacağı ile uygun kimyasal peeling asitleridir.
  • Ortalama 5 dakika beklenir. Eğer ciltte reaksiyon daha hızlı gerçekleşmiş ise bu süre 5 dakikadan daha az zaman da da sonlandırılabilir.
  • Asit uygulaması esnada kişi yanma hissedebilir ve cilt yüzeyinde kızarıklık oluşabilir. Bu kızarıklıklar ortalama 3-5 gün daha devam eder. Bu süreçte doktor tarafından önerilmiş nemlendirici ve koruma faktörlü kremlerin kullanılması kişiyi rahatlatacaktır.
  • İlk aşamanın ardından cilt termal su ile serinletilip buzlu bez kompresi uygulanır.
  •  Asit bazlı birinci aşamadan cilt arındırıldıktan sonra, uygulama ve cilt tipine uygun nemlendirici sürülür. Bu aşamada medikal peeling uygulamasının amacını destekler maske uygulaması da yapılabilir.
  • Son olarak güneş koruma faktörlü (50 koruma faktörlü)  medikal bir kremin uygulanmasının ardından işlem sonlandırılır. İşlem süresi ortalama 10-20 dakika sürer.   

Yüzeysel ve orta dereceli Kimyasal Peeling uygulaması sonrası kişi günlük yaşantısına hemen dönebilir. Uygulamanın etkisi olan kızarıklıklar bir kaç gün devam edecektir.

Bu süreçte doktor tarafından önerilmiş medikal nemlendirici kremlerin ve koruyucu içerikli medikal kremlerin düzenli kullanımı iyileşme sürecini ve işlemin kalıcı olmasını destekleyecektir.
 
Kimyasal Peeling sonrası ev bakımı çok önemlidir.

Uygulama sonrası bir hafta boyunca kişi, sauna hamam gibi yoğun nemli sıcak ortamlardan uzak durmalı, kış aylarında dahi 50 faktör koruyucu içerikli medikal kremlerle güneşten korunmalıdır.

Kimyasal Peeling uygulamasını takip eden ilk 3 gün kişi yüzünü sadece su ile yıkayabilir. Doktorun önergesi dışında krem, nemlendirici, jel, maske gibi hiç bir ürün cilde uygulanmamalıdır.

İlk gün makyaj yapılmaması önemlidir.

Derin Kimyasal Peeling uygulaması sonrası yaklaşık 1 hafta kadar sosyal hayata ara verilmesi gerekir.

Derin Kimyasal Peeling, orta ve yüzeysel peeling uygulamasından farklı iyileşme sürecine sahiptir. Derin Kimyasal Peeling sonrası yüzeysel ve orta dereceli Kimyasal Peeling uygulamasına oranla daha yoğun nemlendirici kremler verilecektir.
Seans adetleri arasında da fark vardır.

Yüzeysel ve orta dereceli kimyasal soymalarda süreç 10 seansa kadar uzarken derin kimyasal peelinglerde seans sayısı en fazla dörttür.

Seans aralıkları ise yüzeysel ve orta derecede 15-20 gün sonra tekrar edilebilirken derin medikal peelinglerde 3-4 ay sonra seans tekrarı yapılır.

Yüzeysel ve orta dereceli Kimyasal Peeling uygulaması sonrası kısa süreli hafif kızarıklık, pullanma ve soyulma görülebilir. Bu etkilerin dışında herhangi bir olumsuz etki gözlemlenmeyen bir uygulamadır. 
  
Tüm Kimyasal Peeling uygulamaları sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli şey güneşten korunmaktır.

Yayınlanma tarihi: 30/11/2017

-

Son Güncellenme: 27/03/2023

Misyonumuz, modern güzelliğe yapılan her yatırımın buna değer olduğu bir dünya yaratmaktır.

Başa Dön