Uzmanlara Göre Çatlaklardan Nasıl Kurtulunur?


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Uzmanlara Göre Çatlaklardan Nasıl Kurtulunur?

Yıllar geçtikçe, çoğumuzun bedeninde farklı sebeplerden dolayı çatlaklar oluşuyor… Ergenlik, hamilelik, ani kilo alımı veya kaybı ve genetik…

Çatlaklardan kurtulmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu sorunu masaya yatırıyoruz şimdi.

Evet, çatlaklar son derece yaygın, tamamen doğal ve tüm yara izleri gibi bir hikayeyi anlatıyor aslında.

Hadi başlayalım, bakalım doktorlarımızın tavsiyeleri neler olacak…

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat

Gokce Haspolat

Plexr ile Çatlakları Silikleştirin

plexr“Çatlaklar, cildin gerilme kapasitesinin ötesine gerildiğinde, dermisin kollajen dokusunda meydana gelen yırtıklardır.

Hamilelik sırasında tipik olarak karın bölgesinde veya hızlı kilo alımı ile kalça ve bacak bölgesinde ortaya çıktıklarını sıklıkla gözlemleriz.

Büyümeye uyum sağlamak için derideki hormonal değişiklik nedeniyle ergenlik döneminde de ortaya çıkabilirler.

Ayrıca bazı genetik yatkınlıklar da vardır, bu nedenle bazı insanlarda, diğerlerine nazaran daha fazla çatlak oluşma eğilimi gözlemlenir.

Plexr ise çatlak tedavisinde sıkça kullandığım bir plazma enerjisidir. Cildi yeniler, çatlakların derinliğini azaltır ve onarım mekanizmasını aktive ederek cilt renginin yeniden eşitlenmesini sağlar.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak

Sule Sakrak

Nemlendirme ile Önleyin ve Tedavi Edin

çatlak kremi"Çatlak izini önlemenin ve tedavi etmenin anahtarı, optimum doku onarımı ve canlılığı için cildin nem ihtiyacını anlamak, cildi yumuşak ve esnek tutmaktır.

Cilt hidrasyonu için bir krem ile antioksidan etkilere sahip özel yağların son derece büyük faydası var.  Cildin kollajen kalitesini destekleyen ve nemlendiren ürünleri üst sıraya koyun.

Hiçbir ilaç veya dermokozmetik ürün oluşmuş çatlaklara fayda saylamayacaktır özetle çatlakları tedavi etmekten çok çatlakları önlemek için gardınızı alın.”
 

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Cihan Bolat

Cihan Bolat

Altın İğne ile Cilt Hücrelerini Yeniden Oluşturun

Altın iğne“Birkaç seans radyofrekans destekli Altın İğne tedavisi, çatlakların silikleşmesine yardımcı olmak için harika bir seçenek.

Cilt çok hızlı gerildiğinde veya küçüldüğünde, kollajen ve elastin yetersiz kalır ve çatlaklar görünür hale gelir.

Altın İğne, cilde nüfuz eden ve ciltte mikro travmaya neden olan birçok küçük iğneye sahip bir cihazla yapılır. Kolajen ve elastini yeniden inşa etmek ve çatlakların belirmemesine yardımcı olmak için cildi uyarır.”
 

Medikal Estetik Hekimi Dr. Levent Koçu

Levent Kocu

Lazerle Kollajeni Artırın

lazerle çatlak tedavisi“Çatlaklar yok edemezsiniz ama silikleştirebilirsiniz. En iyi şekilde soldurmak içinse, bir dizi lazer tedavisine eşlik edecek bir cilt bakım kokteyli önerebilirim.

Çatlaklar aslında derinin kolajenin hasar gördüğü bir bölgesi olduğundan, çatlakları iyileştirmeye yönelik tedaviler, bu kolajenin bütünlüğünü yeniden oluşturmaya yöneliktir.

Ayrıca dermisin yeniden inşasını ve yeniden yapılanmasını desteklemeye yardımcı olan bir cilt bakım rejimi gerekir.

Derin IR Lazerler gibi kollajeni oluşturan lazerler, dermal onarımı uyarmak için kullanılabilir. Ağırlığının yüzlerce katı suyu emip ciltte tutabilen ve böylece cildin elastik toleransını büyük ölçüde artıran bir hyaluronik asit serumu da fayda sağlayacaktır.”

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Berna Baygöl

PRP ile İyileştirmeyi Deneyin

PRP“Platelet açıdan zengin plazma (PRP), yeni kollajen üretimini uyarmak için topikal olarak veya enjeksiyonla kullanılan, hastanın kanından alınan konsantre büyüme faktörlerini içerir.

Tek başına veya yüzey yenileme lazerleri, mikro iğneleme veya radyo frekansı mikro iğneleme ile birlikte kullanılabilir. Tek başına kullanıldığında, PRP henüz oluşmuş taze çatlaklarda son derece faydalıdır.

Bunun nedeni, büyüme faktörlerinin henüz yeni oluşmaya başlamış çatlaklara hızlı bir şekilde etki etmesidir.”

Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Yahya Yiğit

Çatlakları Dolgu İle Tedavi Edin

dolgu“Poly-L laktik asit ve seyreltik kalsiyum hidroksiapatit yaraların içindeki kolajeni hacimlendirerek ve uyararak çalışan biyo-uyarıcı dolgu maddeleridir.

Çatlakların görünümünü ve dokusunu iyileştirmek için yüzey yenileme lazerleri, mikro iğneleme veya mikro odaklı ultrason ile birlikte kullanılabilirler.

Vücudun kollajeni yeniden inşa etmesi zaman aldığından, herhangi bir gözle görülür iyileşme için üç ila dört ay beklemek gerekiyor.”

Dermatolog Uzm. Dr. Zahide Eriş

Zahide Eris

Radyofrekans ile Cildi Yeniden Yüzeye Çıkarın

radyofrekans“Radyofrekans teknolojisi, enerji dalgalarını cildin derinliklerine yönlendirerek kollajen üretimini uyarmak için kullanılır.

RF, dermisi derinin üst tabakasına zarar vermeden ısıtma yöntemidir ve onu giderek daha popüler hale getiren ise, bir ameliyatsız cilt sıkılaştırma ve sıkılaştırma tedavisi olmasıdır.

Bu cihaz dermise termal enerji iletmek ve kollajen / elastin oluşumunu uyarmak için kullanılıyor.

Radyo frekans tedavisi aylık aralıklarla gerçekleştirilir ve çatlaklarda cilt dokusunu önemli ölçüde iyileştirdiği gözlemlenmiştir.”


Yayınlanma tarihi: 30/11/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön