Çöp Değil, Kaliteli Lead Alabilmek İçin Denenmiş ve Doğruluğu Kanıtlanmış 5 Strateji


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Çöp Değil, Kaliteli Lead Alabilmek İçin Denenmiş ve Doğruluğu Kanıtlanmış 5 Strateji

Estetik doktorlarının uygulama yapabilmesi için iki konuya odaklanması gerekiyor. Bunlardan birincisi her ay düzenli olarak yeni hasta akışını yakalamak ve mevcut hastaları elde tutmak.

Eski hastalarla ilişkiler ise bambaşka bir yazının konusu ve oldukça önemli.
Estetik hastası
Ama yeni hasta adaylarını kazanmak özellikle dijital çağın tam ortasında olduğumuz bu dönemde online lead üretmekten, bir başka deyişle online yeni hasta adaylarını yakalamaktan geçiyor.

Evet bu bir çeşit pazarlama konusu ve dijital pazarlamanın en zor olduğu kısım da estetik, sağlık sektörüdür. Ülkemiz sağlık mevzuatına takılmadan bu işi yapabilmek ise bir uzmanlık gerektiriyor.

Bu yazımız, yeni ve kaliteli yani çöp olmayan leadleri nasıl elde edebileceğinize dikkat çekmek istiyoruz.

En İyi Hasta Adayları Nasıl Elde Edilir, Nasıl Bulunur?

Pazarlama, herhangi bir tıbbi uygulamanın can damarıdır ancak konu estetik olunca yeni hasta adayları elde etmek genellikle bir mücadeledir.

Yeni hastalarınızı artırmak istiyorsanız bu öncü, denenmiş ve doğruluğu kanıtlanmış 5 stratejiyi göz önünde bulundurmak gerekiyor:

1. Hasta Odaklı Bir Blog Şart


Bloglar dijital pazarlamanın kralıdır ve birçok engelle mücadele etmenize yardımcı olur. Reklam üstüne reklam sunmak yerine, değerli içerikler aracılığıyla potansiyel hastalarla daha iyi bağlantılar kurabilirsiniz.

Örneğin, yüzünde deformasyon yaşayan bir kişi, bu sorunun çözüm yollarını bulmak için mutlaka Google'a danışacaktır. Arkadaşının önerdiği bir doktoru dahi, illaki dijital ortamlarda arayacak, inceleyecektir.

Konuyla ilgili bir blog yazısı yazabilir ve muayene planlaması için, harekete geçirici mesajlar ekleyebilirsiniz.

Bloglar, marka bilinirliği oluşturmak için de son derece güçlü içeriklerdir. Hastaların yaşadığı sorunlara gerçek bir iç görü ve çözüm sağladığınız anda markanız ön plana çıkıyor.

İçeriğinizi okumaktan hoşlanan ve ondan bir şeyler öğrenen hastalar, mevcut estetik sorununu çözümlemek için başka bir yere gitmektense size gelmeyi planlıyorlar.

2. Çevrimiçi Reklamlar Önemli

estetik tedavi araştırmasıBloglar, arama motorlarında organik sıralamanızı yükseltmek için kullanışlıdır, ancak herhangi bir sonuç görmeniz aylar alabilir. Dijital ortamda reklama çıkmak ise sıralamaları tamamen atlamanıza ve sonuçları daha hızlı almanıza yardımcı olur.

Onlineda bir estetik uygulaması araması yaptığınızda, bazı sonuçların reklam olduğunu, bazılarının ise olmadığını fark etmişsinizdir.

Ücretli reklamlar, organik sıralamaların üzerine yerleştirilir; bu, hastaların gerçek arama sonuçlarına girmeden önce reklamınızı göreceği anlamına gelir.

Reklamlarınız yalnızca hastanın arama kriterlerini karşıladığında görünür. Bu şekilde, sunduğunuz estetik tedavi ile ilgilenmeyen kişiler kısaca çöp lead dediğimiz kısımla uğraşmak zorunda kalmaz, boşuna para harcamamış olursunuz.

3. Web Seminerleri Veya Canlı Yayınlar Yapın

Estetik hastalarının en önem verdiği konuların başında güven geliyor ve insanların size güven duyması ise, hasta hacminizi büyütmek için kritik öneme sahiptir. Hastalar, sorununun en iyi şekilde sizin tarafınızdan çözümlenebileceğine inanması çok önemlidir.

Markanız hakkında daha fazla şey paylaşmak için, eğitici ve tanıtım amaçlı topluluk etkinlikleri, seminerler veya canlı yayınlar düzenlemeyi düşünebilirsiniz.

Örneğin, instagramda bir canlı yayın açarak, meme büyütme ve çok sorulan sorular gibi bir seminere ev sahipliği yapabilirsiniz. Bir gün önceden duyurusunu yaparak, soruları toplayabilir veya canlı yayında anında sorulan sorulara yanıt verebilirsiniz.

Katılımcılar, meme estetiği ve tedavi seçenekleri hakkında daha fazla bilgi edinirler ve bu durumda işin bilirkişisi olursunuz.

Canlı yayınlarınızı kaydetmeyi unutmayın. Sonradan izlemek isteyenler olacaktır. Tüm bu süreç sonrası kuvvetle muhtemel DM kutunuza yine sorular gelecektir, randevu planlaması oluşturmak isteyenler olacaktır. İşte bu en kaliteli lead!

Geri dönüşlerin ise, ortalama 5 dakika içinde yapılması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Konuyla ilgili Potansiyel Hastaya 5 Dakika İçinde Temas Edilmeli yazımızı okuyabilirsiniz. 

4. Video Pazarlama Stratejisi Oluşturun

Video izleyen kadınVideo pazarlaması genellikle modern pazarlamanın en etkili biçimi olarak kabul edilir. Dünya çapındaki pazarlamacıların %51'i, diğer pazarlama biçimlerine kıyasla en yüksek yatırım getirisine sahip olduğunu iddia ediyorlar.

Tüm çevrimiçi aktivitelerin üçte birinden fazlasının video izleyerek harcandığı göz önüne alındığında, bu pek de şaşırtıcı olmamalı.

Seminer pazarlama stratejisine benzer şekilde, belirli koşullara, tedavi seçeneklerine ve hatta en önemlisi bir hasta deneyimi içeriğiyle veya doğrudan hedeflemek istediğiniz kitleye hitap edecek diğer konulara odaklanan videolar oluşturabilirsiniz.

Erişiminizi artırmak için bu videoları web sitenizde veya sosyal medya aracılığıyla paylaşabilir, ardından hastaları randevu almaya teşvik etmek için yine harekete geçirici mesaj ekleyebilirsiniz. 

5. Yeniben’de Olun!

Yeniben hasta leadiÜlkemizde estetik doktoru arayan hastalar sadece arama motorlarını kullanmıyor. Sadece estetik dikeyinde hizmet veren Yeniben’e girerek, kendi bölgelerindeki doktorları ve estetik tedavileri inceliyor, doğrudan bağlantı kuruyorlar.

Yeniben’de listelenmiyorsanız, aktif olarak estetik tedavi arayan hastaları yakalayabilmek için büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir.

Zira Yeniben’deki hasta adayları sadece estetikle ilgilenen, doğru tedaviyi ve doğru doktoru araştıran yegâne bir potansiyele sahip adaylardır.

Siz de Yeniben'e katılmak ve Yeniben'de daha aktif olmak isterseniz "Yeniben'de Doktor Profilinin Özellikleri Nelerdir?" yazımızı inceleyebilir, buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. 


Yayınlanma tarihi: 03/06/2021

-

Son Güncellenme: 12/01/2022

Başa Dön