Almanya'da Sağlık Turizmi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Almanya'da Sağlık Turizmi

Almanya, sonsuz yemyeşil ormanları, kültürel mirası ile ünlü, var olan mimarisiyle nostalji yaşatan Avrupa’nın merkezi olmakla kalmayıp, aynı zamanda sağlık turizmi için de en önemli destinasyonlardan biridir.

Dünyadaki en iyi sağlık sistemleri karşılaştırıldığında Almanya bugün dördüncü sırada yer alıyor. Ülke, modern tesisleri ve yüksek eğitimli tıp uzmanları nedeniyle "Avrupa’nın Hastanesi" olarak kabul ediliyor.alman doktorAlman sağlık hizmetleri, devlet tarafından sübvanse edilen sigorta planları nedeniyle dünya çapında kabul görmektedir. Bu, üst gelir grubundakiler ve serbest meslek sahipleri dışındaki tüm Alman vatandaşlarının kamu sağlık sigortası kapsamında olduğu anlamına geliyor.

Alman sağlık sistemi hükümet tarafından yönetilmiyor. Bölgesel dernekler de dahil olmak üzere bir dizi kendi kendini yöneten kuruluş, sigorta prim planları ile finanse edilen personel ve özel tıbbi tesislerden ibaret.

Bu zekice yönetim yaklaşımı, kırsal bölgeler de dahil olmak üzere ülke genelinde en kaliteli hizmetleri sunan tesislere sahip olunmasıyla sonuçlanmıştır.

Almanya, 37'si üniversite olan 2.000 hastaneye sahip olmaktan gurur duyuyor. Ülkede 1000 vatandaş başına ABD'den iki kat daha fazla hastane bulunuyor ve bu tıbbi tesisler, ABD'deki hastanelere kıyasla kişi başına iki kat daha fazla hastayı tedavi ediyor.

Almanya'da Medikal Turizm ve Rakamlar

Almanya'da medikal estetikAlmanya'da medikal turizm, Alman Turist Kurulu (German Tourist Board) tarafından aktif olarak teşvik edilmekte ve ülke çapındaki hastane kurumları, turistler için cazip programlar geliştirmeye teşvik edilmektedir.

2010, Almanya'da medikal turizm açısından çok verimli bir yıl olarak bildirilmişti ve bu rakam her sene artarak devam etti. Alman Turist Kurulu'nun yaptığı bir ankete göre, sağlık bakımı yolcularının sayısı 2009'da 172.341'den 2013'te 242.784'e yükseldi.

Bu, yalnızca tedavi için Almanya'ya seyahat edenleri değil, aynı zamanda o sırada Almanya’da bulunan sorun yaşamış yolcuları ve göçmenleri de içeriyor.

Seyahat uzmanları, yaşam tarzı ve demografik değişiklikler nedeniyle önümüzdeki 20 yıl içinde Almanya'da medikal turizmde %40'lık bir büyüme tahmin ediyor. Uluslararası hastalar 178 farklı ülkeden geliyor, ancak en büyük hasta girişi Rusya, Doğu Avrupa ve Orta Doğu'dan geliyor.

Bölge, sağlık sektöründe kendine bir yer açmayı başardı. Jinekolojik, ürolojik ve onkolojik hastalıklar için en gelişmiş bakım Almanya’da yapılıyor algısı çok büyük.

Almanya'daki tıp uzmanları, gastroenteroloji, protez, kardiyoloji, tüp bebek ve Yeniben’in alanına giren estetik cerrahi kapsamında uzun yıllara dayanan deneyime sahiptir.

Dünya çapında üne sahip sağlık birimlerine bakacak olursak:

almanya bayrağı ve steteskopDresden'deki Carl Gustav Carus Üniversitesi, dünyanın en iyi diyabet bakım merkezlerinden biridir.

Münih Alman Kalp Merkezi, Nürnberg'deki Nöroşirürji Kliniği, meme kanseri tedavi tesisiyle ünlü Münih Teknik Üniversitesi, akciğer kanseri ve sindirim sistemi kanseri tedavisinde uzmanlaşmış Dusseldorf Üniversitesi Kliniği, Almanya'daki hastaları tedavi eden en iyi tesislerden sadece birkaçıdır.

Tüm uzmanlık alanlarındaki doktorlar yüksek eğitimlidir ve uygulamaya başlamadan önce ayrıntılı ve uzun bir akreditasyon sürecinden geçer. Örneğin, bir plastik cerrah altı yıllık tıp fakültesi eğitimini tamamladıktan sonra tam lisans alabilmesi için fazladan altı yıl uzmanlık okuyor.

Bu süre zarfında cerrah, bir danışman cerrahın gözetiminde çok sayıda prosedürü, ameliyatı gerçekleştirmek zorundadır ve ancak onaylanmış sayıda prosedürü başarılı bir şekilde uyguladığında plastik cerrahi uzmanı unvanını alabiliyor.

Son olarak, Alman sağlık sistemi, özellikle sağlık hizmetlerinin çok pahalı olduğu ülkelerden gelenler olmak üzere tıp turistlerine ekonomik bir alternatif sunuyor.

ABD ile karşılaştırıldığında, Almanya'daki tıbbi tedavi neredeyse yüzde 50 daha düşük ve bakım kalitesi, dünyanın diğer bölgelerinin çoğundan daha iyi olmasa da eşit denilebilir. Ayrıca diğer çoğu Avrupa ülkesinde olduğu gibi Almanya’da uzun bekleme listeleri sorunu da yok.

İyi donanımlı ve iyi personele sahip çok sayıda tıbbi tesis ile hastalar, mümkün olan en iyi yerlerde, en ekonomik fiyatlarla hızlı ve verimli bir şekilde tedavi olabiliyorlar.

Almanya'da post operatif bakımın kalitesi de son derece iyi, hasta takibi gayet iyi bir şekilde ve eksiksiz yapılıyor, tüm bu süreç aynı zamanda kontrol ediliyor.

Sonuç

almanya bağrağı ile doktorGenel olarak, Alman sağlık sisteminin, yüksek eğitimli profesyonellerden ve yüksek standartlı tıbbi tesislerden oluştuğu açıktır.

Bu tesisler, Almanya'da medikal turistlere en gelişmiş tedavi seçeneklerine, düşük bekleme sürelerine, uygun maliyetli hizmetlere ve çok yönlü rehabilitasyon ve bakım sonrası tedaviye erişim sunarak medikal turizmi canlandırmaktadır.

"Avrupa’nın Hastanesi” gerçekten de sağlık turistleri için çekici bir destinasyondur.

Sağlık turizmi konusunda diğer ülkelerdeki gelişmeler için aşağıdaki bloglarımızı okuyabilirsiniz:


Yayınlanma tarihi: 25/02/2021

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön