“İple yüz germe gerçekte orta yüzü germez, sadece sıkılaştırma sağlar.”

Yüz Germe
Yüz Germe tedavisinde öne çıkan merkezler

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Yeniben Özel Röportaj : Dr. Ben Talei

ben taleiDr. Ben Talei

Dr.Talei, sizinle röportaj yapmak benim için büyük mutluluk. İşte sizin için hazırladığım 3 soru, röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Türkiye'nin en popüler yabancı plastik cerrahlarından birisiniz ve Yeniben sizi ilgiyle takip ediyor.

İlk soru Auralyft ile ilgili. Bu benzersiz bir prosedür ve bunun hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyoruz.

Geleneksel Yüz Germe ile Auralyft Arasındaki Farklar Nelerdir?

face lift before - after

Auralyft bir tür yüz ve boyun germe çeşididir, ancak içeri girip, cildi çekip sıkılaştırmaya ve yüzü germeye veya cildi çekip oradaki kası sıkılaştırmaya çalışan, klasik tipte bir yüz germe uygulaması değildir.

Bu tür ameliyatlar çok iyi sonuç vermez veya sonuçları uzun sürmez ve insanların sahte, değişmiş ve farklı görünmesine neden olur.

Auralyft, ileri düzey, derin düzlem germe cerrahisidir; bu, ameliyatın amacı yüzün bağlantılarını veya gerginliğini serbest bırakmak, eskiden olduğu yere yeniden konumlandırmak ve fazlalıkları ortadan kaldırmaktır. Ancak esas olarak yumuşak doku gevşetme ve germe işlemidir.

Bu ameliyat yanaklarda, burun dudak kıvrımlarında, çene hattında, boyunda ve hatta üst göğüste düzelme olması açısından 30'lu yaşlarda ve hatta 85 yaşına kadar olan hastalarda oldukça etkilidir.

Klasik yüz germe ve boyun germe işlemlerinden biraz daha güvenli olan ve size daha az korkuyla daha uzun süren daha büyük bir sonuç veren gerçekten inanılmaz bir işlemdir.

Kesileri gizlemeye çalıştığınız endoskopik tarzdaki yüz germelerde bile, çok fazla gerginlik olduğu için kulakta şekil bozukluklarına ve yara izlerine neden olabilir.

Bu tür ameliyatları yapmanın sırrı, gerginlik olmadan kaldırmaktır ve Auralyft de tam manasıyla budur.

Ülkemizde ip germe uygulamaları oldukça popüler. Cerrahi yüz germe konusunda en çok tanınan ve işlem yapan isimlerden biri de sizsiniz.

Yeniben Olarak İple Yüz Germe İle İlgili Düşüncelerinizi Duymak İstiyoruz.

ben talei face lift before after

İple yüz askılama konusunda çok fazla düşüncem var çünkü son 20 yılda bu konuda çok tecrübe elde ettim.

Gördüğümüz kadarıyla, klasik olarak iple yüz germede uzun süreli sonuç yoktu ve komplikasyonlara neden olabiliyordu. Şu anda gelişen teknolojiyle daha iyi, kaliteli, emilebilir ipler var ve bunların kolajen oluşturduğu bildiriliyor, bu nedenle insanlar bunları kolajen oluşturmak için kullanmaya çalışıyor.

Açıkçası, iple yüz germe yaşam boyunca bir veya iki kez kullanılması uygundur, yanakta bir kaldırma sağlamaya çalışmak için orta yüze tekrar tekrar yapılmamalı çünkü iple yüz germe gerçekte orta yüzü germez, sadece sıkılaştırır.

Bence bu bir sorun değil, yapılabilir ancak oluşturduğunuz kolajen sağlıklı bir kolajen değil, bu ip materyali etrafındaki yara izi oluşumu sebebiyle meydana gelen bir fibrozdur.

Tıpkı Sculptra veya cildin için herhangi bir kontrolü hasar veren madde gibi düşünebilirsiniz. O yüzden bu konuda net olun.

Gördüğüm işlemler çoğu zaman başarısız oluyor ama çok da korkunç değil, bunda yanlış bir şey yok. Gerçekçi bir yararı olmadığı alanlar var mesela kaşlar.

Kaşın içindeyken size zarar vermeyebilir, ancak kesinlikle size uzun süreli veya etkileyici sonuçlar vermeyecektir. Birkaç hafta tuhaf görünecek, sonra birkaç hafta düzgün görünebilir ve sonra normale döner.

Genel olarak, kaç kez iple yüz germe yaptığınıza dikkat edin, dediğim gibi yüzünüzün etrafına bir veya iki kez yapmanın yanlış bir tarafı yok.

Ayrıca, Cildimiz İçin, Cilt Bakımı İle İlgili Bazı İpuçları İstiyoruz, Sizin En Büyük Öneriniz Ne Olurdu?

ben talei
Cilt bakımı gerçekten kişinin cilt tipine bağlıdır. Lazerler cilde zarar veriyor, ben açıkçası, lazerle cilt yüzeyini yenilemekten uzak durmalarını tavsiye ederim.


Zaten lazerlerin çalışma prensibi bu cilde zarar verir, uygulama sırasında iç ve dış hasara neden olursunuz, cildi soyarsınız ve yeni bir cilt yaratırsınız, ancak bu, pigmentasyon döngüsünü kötüleştirebilir.

Bu nedenle, çoğu hasta için, cildi sakinleştirmek için kullandığımız eski tip kremler olan Retin A, Hydroquinone içeriğine sahip kremleri öneriyorum.

Önce lazerlerden ve cildi soyma işlemlerinden uzak durun ve daha sonra bunları sadece ihtiyacınız olduğunda hafif miktarlarda kullanın.

Radyofrekans, kullanımı inanılmaz bir şeydir, hepsi aynı RF değildir, en güçlü, en etkili ve en güvenli olanı Profound.

Profound yanakları, burun dudak kıvrımlarını, çene çizgisini ve boynu sıkılaştıran radyofrekans tedavisidir. Bunu kendim için de kullandım, Profound’u seviyorum, gördüğüm en iyi ikinci Morpheus.

Diğer radyofrekanslar çok iyi çalışmıyor. Yüzeysel olanlar ancak cildin daha iyi görünmesini sağlarlar ve wand based olanları yüzünüze önermiyorum sadece çene hattında ve boyunda sıkılaşma için kullanılabilir.


Yayınlanma tarihi: 29/03/2021

-

Son Güncellenme: 09/01/2024

Başa Dön