Potansiyel Hastaya 5 Dakika İçinde Temas Edilmeli


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Potansiyel Hastaya 5 Dakika İçinde Temas Edilmeli

Yapılan çalışmalar, leadler dijital kanallar üzerinden size ulaştıktan sonra, 5 dakika içinde iletişime geçilmezse, bu leadi kaybetme riskinin katlanarak artığını kanıtlıyor.

Ücretli reklamcılığın yüksek maliyetleri ve dijital ortamda sürekli artan rekabet, kelimenin tam anlamıyla bir anın dahi boşa harcanmaması gerektiğini bizlere tekrar hatırlatıyor.

Şimşek hızında yapılan geri dönüşlerin, potansiyel leadleri, gerçeğe dönüştürmede son derece önemli olduğunun farkındayız. Kısaca leade verdiğiniz yanıtın hızı satış oranınızı artırabilir veya azaltabilir.

Çoğu zaman, olası bir hastanın düşündüğü doktorlardan sadece birisiniz.  Ve olabildiğince hızlı yanıt vermezseniz, bir rakip sizi yener, hastaya ulaşır.

Genellikle, hastalara hızlı bir şekilde yanıt vermemenin nedeni, operasyonel sorunlardır. Bu konu hakkında operasyon sürecinizi gözden geçirmenizde fayda var.

1,5 dakika, bir leade yanıt vermek için en mükemmel zaman dilimidir.

hızlı geri dönüşİster inanın ister inanmayın, bu bir leade dokunmak için mükemmel bir zaman dilimi. Bu, size leadi dönüştürmek için en yüksek şansı veren süreçtir.

2,5 dakika içinde arama, 30 dakika sonra yapılan aramaya göre 21 kat daha etkilidir. Leadleri randevuya dönüştürmek istiyorsanız gerçekten 5 dakika içinde iletişime geçmeniz gerekiyor.

Leadin %50'si ilk yanıt verene gider.

lead yaratmaCevap vermek için çok uzun süre beklemenin en büyük tehlikelerinden biri, bir rakibin sizden önce cevap verebilmesidir. "Eğer ilk değilsen, sonuncu sensin" sözünü hatırlayın.

Bu burada da geçerlidir çünkü leadin %50'si onlara yanıt veren ilk tedarikçiyi seçecektir.

Bir dakika içinde yanıt vermek, leadin dönüşümlerini %391 artırır.

bir dakikaİstatistikler bir leade 1 dakika içinde yanıt vermenin dönüşüm oranında %391 iyileşme sağladığını gösteriyor. Bu ilk dakikadan sonra dramatik bir şekilde düşüyor.

Bu veriden yola çıkarak burada da hastaya hızlı yanıt vermenin önemi bir kez daha vurgulanmış oluyor. 

İlk teması kurduktan sonra iletişimi geciktirirseniz, leadin %30'u rakiplerinizden birini seçecektir.

rakiplerGenel olarak, leadin yaklaşık %30'u fikrini değiştirecek ve sizden haber alamazlarsa bir rakibe gideceklerdir. 

Leadin %24'ü ilk temasın kritik olduğunu söylüyor.

iletişimİlk izlenimler kalıcıdır ve bu satışlar için de geçerlidir. Leadin %24'ü marka etkileşiminin en önemli yönünün ilk temas olduğunu düşünüyor.

Özetle;

5 minİstatistiklere göre leadlere geri dönüş hızı tek bir noktaya işaret ediyor: Bir hasta adayını kazanmak istiyorsanız, ilk 5 dakika içinde onlarla iletişime geçmeniz gerekiyor.

Bundan sonraki dakikalarda, onları kazanabileceğinizin garantisi yok. Aynı şekilde ilk temastan sonraki süreç ve iletişimin iyi olması da süreci etkiliyor.

İşe, ortalama hasta leadine yanıt sürenizin ne olduğunu bularak başlayın. Bu aynı zamanda kaç tane potansiyel hasta kaybettiğinize dair bir fikir de verecektir.


Yayınlanma tarihi: 11/01/2021

-

Son Güncellenme: 10/11/2021

Başa Dön