Yara İzine Saç Ekimi Yapılır Mı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yara İzine Saç Ekimi Yapılır Mı?

Saçlar sadece hayatın doğal akışı içinde, kendiliğinden dökülmüyor. Trafik kazası, ameliyat izi ve hatta küçükken alınan bir darbe sonucu, kafa bölgesinde bölgesel saçsızlık sorunu yaşanabiliyor.

Basitçe yara izi diyebileceğimiz bu alanlara saç ekimi yapılıp yapılamayacağını Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Emphair whatsapp
“Elbette yara izine saç ekimi yaptırmak mümkündür. Ancak yara izi üzerine yapılan saç ekimi, her zaman yapılan saç ekiminden farklıdır çünkü yara izinin derisi ve dokuları normal cilt ve dokudan farklıdır.

Yara İzlerine Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

saç ekimiSaç, skar yani yara dokusunda doğal olarak büyümez çünkü burada alınan darbeden dolayı kıl kökü yoktur. Kıl folikülleri, kılları tutan ve yeniden uzatan derinin altındaki kapsüllerdir.

Foliküllerin altındaki kan damarları büyümelerine ve yenilenmelerine yardımcı olur. Ancak cilt hasar alıp bir yara izi oluştuğunda saç kökleri yeniden büyümez.

Bunun nedeni, yara izini iyileştirmek ve alttaki cildi korumak için oluşan kolajen adı verilen kalın lifli dokunun oluşmasıdır.


Bedenin bu iyileştirme mekanizması, bazı durumlarda saç köklerine, kan damarlarına ve hatta sinirlere yer bırakmaz.

Özetle skar alanı normal bir cilt gibi değildir bu nedenle yara dokusu, saçın mevcut foliküllere eklendiği tipik bir saç ekimini kabul etmeyebilir.

Bir yara izine saç ekimi yapmak için, kılların kan damarlarıyla temas ettikten sonra kök salmasını ve yeniden büyümesini sağlamayı amaçlarız.

Saç folikülleri genellikle bölge iyileştikten, foliküller deriye tamamen nakledildikten ve yakındaki kan damarlarından kan akışı aldıktan sonra tekrar saç çıkarmaya başlayacaktır.

Çok İyi Bakım Yapılması Gerekir

saç bakımıYara dokusuna yapılan saç ekiminin, başarılı bir şekilde sonuçlanması için yakın takip ve iyi bir bakım gerekir. Bölgede başlangıçta kan akışının olmaması nedeniyle birden fazla saç ekimine ihtiyacınız olabilir.

Skar dokusu sıklıkla kalınlaşmıştır veya cilt yüksektir. Yara yüzeyini düzleştirmek ve bölgenin daha doğal görünmesini sağlamak için yaranızın etrafındaki alana kortikosteroid enjekte edebiliriz.

Yara İzine Saç Ekimi Sonrası, Saçların Çıkma Süresi Değişir

yara izine saç ekimiYara izinde saçların çıkması için geçen süre çok değişken olabilir. Size 2013 yılında yapılan bir araştırmadan bahsetmek isterim.

Yara izleri üzerine 25 saç ekimi vakası üzerinde yapılan bu araştırma, hastaların çoğunluğunun altı aylık takip randevusunda % 75 veya daha fazla saç büyümesine sahip olduğunu bulmuştu.

Ve 2014 yılında yapılan bir araştırmada ise, ameliyattan yaklaşık 13 ay sonra yara dokusunda nakledilen saçların % 64 ila %95'inin hayatta kaldığını buldu.”


Yayınlanma tarihi: 01/06/2022

-

Son Güncellenme: 01/06/2022

Başa Dön