Şeker Hastasıyım, Saç Ekimi Yaptırabilir Miyim?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Şeker Hastasıyım, Saç Ekimi Yaptırabilir Miyim?

Etrafımıza baktığımızda her 10 kişiden birinin diyabeti olduğunu görüyoruz. Çağın tansiyon, obezite gibi kronik hastalıklarından birisi olan diyabetiniz varsa, saç ekimi yaptırabiliyor musunuz?

Bu denli yaygın bir rahatsızlığa sahip olanların saç ekimi süreçlerini Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Emphair saç ekimi whatsapp butonu

“Söylediğiniz gibi diyabet çağın hastalıklarından bir tanesi dahası saç dökülmesini de tetikleyen bir durumu vardır.

Ayrıca şeker hastalığınız varsa, bağışıklık sisteminiz düşüktür ve bu da her türlü iyileşmenin normalden daha uzun süreceği anlamına gelir. Öncelikle ilk sorunuzu hemen cevaplayalım:

Şeker Hastalarına Saç Ekimi İşlemi Yapılabilir Ama..

saç ekimi

Saç ekimi prosedürleri çoğu insan için genellikle güvenli ve başarılıdır. Buna diyabetli insanlar da dahildir, ancak başarılı bir sonuç büyük ölçüde diyabetinizin kontrol altında olup olmamasına bağlıdır.

Şeker seviyesinin yüksek olması yara iyileşmesini olumsuz yönde etkiler ve damar yapısına da zarar verir. Dolayısıyla bizler şeker seviyesinin normal sınırlar içinde olmasını önemseriz. 

Ayrıca saç ekiminin yapılıp, yapılamayacağı, ne tür bir şeker hastalığınız olduğuna da bağlıdır.

Şeker hastasıysanız ve saç ekimi yaptırmayı düşünüyorsanız, aklınızda bulundurmanız ve doktorunuzla görüşmeniz gereken birkaç önemli noktaya bakalım:

  • Kan şekeri seviyeleriniz ne kadar kontrollü duruyor?
  • Hangi tip diyabetiniz var?
  • Uzun bir saç ekimi uygulaması kan şekerinizi ve hormon seviyenizi nasıl etkileyebilir?
  • İşleminizden sonra diyabetinizin yara iyileşmesi üzerinde ne gibi etkileri olabilir?

Diyabet Saç Dökülmesini Tetikleyebilir

saç dökülmesi

Diyabet, kandaki şeker seviyesinin çok yükseldiği karmaşık bir durumdur. Tip 1 diyabet ve Tip 2 diyabet olmak üzere iki çeşidi vardır.

Tip 1 diyabet, Tip 2'den daha az insanda vardır ve vücudun bağışıklık sisteminin insülin üreten hücrelere saldırmasından kaynaklanır. Genellikle çocuklukta teşhis edilir.

Tip 2 diyabet ise genellikle yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkar ve vücudun yeterince insülin üretmemesi veya insüline doğru şekilde tepki vermemesi nedeniyle oluşur.

İnsülin, kan şekeri (glikoz) seviyelerini kontrol altında tutmak için gereklidir, bu nedenle her iki tip de ilaç veya diyetle düzgün bir şekilde kontrol edilmezse glikozda tehlikeli artışlara neden olabilir.

Tüm bu açıklamalar sonrasında anlaşılabileceği gibi diyabetle ilişkili kan şekerindeki kontrolsüz ani artışlar saç dökülmesini tetikleyebileceğini anlayabiliriz.

Saç büyümesini ve saç köklerinin sağlığını kontrol eden hormonlar da dahil olmak üzere tüm hormonlarımız “endokrin sistemimiz” tarafından yönetilir.

Kan şekeri seviyeleri kontrol altında değilse, bu endokrin sistemi bozabilir. Bu, saç büyümesini etkileyen testosteron ve dihidrotestosteron gibi hormonlar olan "androjenlerin" rahatsız olabileceği anlamına gelebilir.

Sonuç, yalnızca sağlıklı saçları dökmekle kalmayıp, saçkıran yani saç derinizde kel yamalar ve saçların incelmesini de ortaya çıkarabilir.

İnsülin Kullanan Tip 1 Diyabet Hastası Saç Ekimi Yaptırabilir Mi?

insülin kullanımı ve saç ekimi

Çoğu durumda, diyabetinizi kontrol etmek için günlük birkaç insülin enjeksiyonuna ihtiyacınız varsa, ki bu genellikle Tip 1 diyabette görülür, saç ekimi yaptırmanız önerilmez.

Bununla birlikte, çoğu Tip 2 diyabet hastası başarılı bir şekilde saç ekimi yaptırtabilir.

Emphair Saç Ekimi Merkezinde diyabetli hastalarımıza son derece dikkatli bir ve başarılı bir saç ekimi yaparak, şahane sonuçlara ulaşabiliyoruz.

Şeker hastalarına yapılan saç ekimi, şeker hastası olmayanlara yapılanlardan hiçbir farkı yoktur. Ancak, saç ekimi yaptırmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı konular var.


Diyabet Hastalarına Saç Ekimi İçin Öneriler:

Diyabet önerilerine saç ekimi öneriileri

  • Diyetisyeninizin veya doktorunuzun önerdiği şekilde sağlıklı yiyecekler yiyin. Ayrıca saçlar için iyi bir besin sağlık kaynağı olan biyotin açısından zengin yiyecekler tüketin.
  • Egzersiz tüm vücut mekanizmasını etkileyen, sağlığınızın önemli bir parçasıdır. Kan dolaşımınız düzelir ve vücudunuzun her bir parçasının ihtiyaç duyduğu besinlere zamanında ve bol miktarda ulaşmasını sağlar. Egzersiz, kan şekerinizi düşürerek diyabeti kontrol etmenize yardımcı olur.
  • Gerekli tüm kontrolleri yaptırın. Yılda en az iki kez doktorunuzu ziyaret etmeniz ve olası herhangi bir genetik sağlık durumu için kendinizi kontrol ettirmeniz önemlidir.
  • Stres seviyenizi yönetin. Stresli olduğunuzda, vücuttaki kan şekeri seviyeleri yükselir ve bu da saç dökülmesini şiddetlendirebilir.
  • Saç ekimi ameliyatı genellikle 6-8 saat sürer ve minimal invaziv- ameliyatsız bir işlemdir. Şeker hastası olup olmadığına bakılmaksızın, saç ekimi ameliyatı yaptırmak tamamen güvenlidir.
  • Şeker hastası olduğunuz için donör alan iyileşmesi biraz daha uzun sürebilir. Bununla birlikte, herhangi bir problem olmadan iyileşir ve sonuçları normal saçların uzaması için gereken standart sürede alırsınız.

Yayınlanma tarihi: 31/08/2021

-

Son Güncellenme: 01/03/2022

Başa Dön