Saç Tıraş Edilmeden Ekim Yapılır Mı?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Tıraş Edilmeden Ekim Yapılır Mı?

Yeniben’e saç ekimi hakkında, kullanıcılardan çok fazla soru geliyor. Saçlarını kestirmek istemeyenler yani tıraşsız saç ekiminin mümkün olup olmadığını soranlar var.

Gold City Hair Saç Ekimi Merkezi’ne tıraşsız saç ekimini sorduk:
Gold CityHair whatsapp
“Yurtdışında U-FUE yani unshaven, undetectable FUE olarak geçen tıraşsız saç ekimi elbette mümkün. Bildiğiniz gibi geleneksel FUE tekniğinde, mümkün olan maksimum saç sayısına erişebilmek için tıraş edilmiş donör alana ihtiyaç vardır.

Ancak U-FUE yani tıraşsız saç ekiminde, saç ekimini bir üst konfora çıkartarak, tıraş yapmadan, saç ekimini gerçekleştirebiliyoruz.

U-FUE Tıraşsız Saç Ekimi

u-fueTıraşsız saç ekiminde de geleneksel bir FUE saç ekimi gibi, saçlar bir donör alandan tek tek alınır.

Fakat U-FUE tedavisinde daha hassas çalışmak gerekir ve saçlı alan içerisinde en sağlıklı kökleri tespit etmek büyük beceri gerektirir. Kökler alındıktan sonra saç telleri kesilir ve geriye sadece ekilecek greftler kalır.

Daha sonra greftler, orijinal saçınızın doğal büyüme özelliklerine uyacak şekilde seyrelmiş veya saçsız alanlara yerleştirilir. Bu saç ekimi de minimal invazivdir yani ameliyatsız olarak yapılır.

Neden Tıraşsız Saç Ekimi Tercih Ediliyor?

tıraşsız saç ekimi uygulamasıÇoğu standart saç ekimi, cerrahların daha büyük bir saç grefti ekebilmesi ve daha kalıcı sonuçlar elde edebilmesi için hastanın kafasının bir kısmının veya tamamının tıraş edilmesini gerektirir.

Ancak birçok insan için saçlarını tıraş ettirme düşüncesi korkutucu olabiliyor. Tıraşsız saç ekiminde ise bu korku ortadan haliyle kalkıyor.

Tıraşsız Saç Ekimi Kimler İçin Uygundur?

tıraşsız saç ekimi kimle için Birçok kişi ama özellikle temsili mesleklerde olanlar, ünlüler, saçlarını kestirmek istemiyor, işlerinin doğası gereği tıraşsız saç ekimine ihtiyaç duyuyorlar.

Bu durumu yani saç ekimi yaptırdığını saklamak isteyen hastaların, kısa bir süre sonra işe dönmelerini sağlar. Hastalar ayrıca 12 ay boyunca kademeli ve daha az fark edilir bir saç ekiminin keyfine varırlar.

Uzun Saçlı Hastalar İçin Saç Ekimi

uzun saçlı erkekBazı hastalar, doktorun donör greftlerini alabilmesi için başlarının arkasını ve yanlarını tamamen tıraş etmeleri gerekeceğinden ve bundan endişe duydukları için FUE prosedürünü ertelerler.

İşte U-FUE ile bu tamamen ortadan kalkar; uzun saçlı olanlar için mükemmel bir fayda sunar. Hastalar işlem sırasında ve sonrasında orijinal saçlarını aynı şekil ve uzunlukta tutabilirler.”


Yayınlanma tarihi: 17/02/2022

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön