Saç Ekimi Geçici Bir Tedavi Midir?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi Geçici Bir Tedavi Midir?

Saç ekimi deyince aklınıza, geçmiş yıllardaki düzensiz, göze çarpan, doğallıktan uzak sonuçların olduğu bir tedavi şekli geliyor olabilir. Ancak saç ekimi, özellikle son on yılda uzun bir yol kat etti.

Artık bildiğiniz gibi saç ekimi kendi saç köklerinizin, kafa derinizin incelmekte olan diğer bölgelerine taşıyarak yapılan bir ayakta tedavi prosedürüdür.


Peki geçici bir tedavi mi? Saç ekiminin kalıcılık süresi nedir? Tüm bu soruları Emphair Saç Ekim Merkezi cevaplıyor:

Emphair whatsapp butonu

“Öncelikle hemen şunu söylemeliyiz: Saç ekiminin sonuçları gözle görülür şekilde uzun ömürlüdür ve kalıcı olarak kabul edilir. Saç kökleriniz saçlarınızın seyrelen bölgelerine transfer edildikten sonra cildinizin iyileşmesi biraz zaman alır.

Aslında, işlemden sonraki ilk üç ay saçınızın bir kısmının dökülmesi normaldir. Bu genellikle hastalarda saç ekiminin kalıcılığı konusunda şüpheye sokar. Oysaki bu süreç geçicidir. Ekilen saçlarınız çıkacaktır.

İyileşme 6 ila 12 ay arasında bir süre alabilir. Ancak iyileşme süreci tamamlandıktan sonra, nakledilen kökler, kafa derinizden çıkacak, seyrekleşmiş alanları dolduracak saçlar çıkarmaya başlar. Bunlar yaşlandıkça doğal olarak büyümeye devam edecek olan saçlarınızdır.

Ektiğimiz saçların kalıcı olduğunu bildiğimizden, özellikle hastalarımızın saç çizgisi konusuna oldukça fazla dikkat ederiz. Zira 60 yaşına geldiğinde 20 yaşlarındaki gibi çok önde duran bir saç çizgisine sahip olması, doğallığı zorlayacaktır.

Bu sebeple, her zaman yaşlanma sürecini düşünerek, saç çizgisini belirleriz.

saç ekimi

Az evvel de altını çizdiğimiz gibi, saç ekimi uzun vadede dayanan bir tedavidir. Yaşlandıkça saç köklerinin incelmesi mümkündür. Ekilen saçlar dökülmeyecek olan donör alandan alındığı için size yaşamınız boyunca eşlik edecektir.

Fakat diğer saçlarda seyrekleşme söz konusu olabilir. Saç ekiminizden sonraki yıllarda diğer saçların dökülmesi ve seyrekleşme sorunu ikinci bir saç ekimi seansını düşündürebilir.

Doğal görünümlü, sürdürülebilir bir saç ekimi tasarımının nasıl oluşturulacağını anlayan, deneyimli bir saç ekimi merkezi bulmak, alacağınız sonuçtan memnun kalmanız için çok önemlidir.”


Yayınlanma tarihi: 05/07/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön