Hangisini Tercih Etmeliyim? Saç Ekimi Mi, Yoksa Peruk Mu?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Hangisini Tercih Etmeliyim? Saç Ekimi Mi, Yoksa Peruk Mu?

Bir kişinin kafasına yerleştirilen yapay saç için geleneksel olarak kullanılan kelime peruk. Protez saç olarak da ifade ediliyor ve özellikle erkekler tarafından belirli bir kel alanı kapatmak için giyilen küçük bir yapay saç parçasını tanımlamak için kullanılıyor.

İnsanların saç dökülme sorunu olduğunda çözüm için kararsızlık yaşadıkları zamanlar var. En büyük kararsızlık ise saç ekimi ve peruk uygulamaları arasında yaşanıyor. Emphair Saç Ekim Merkezine saç ekimi ve peruğun avantaj ve dezavantajlarını sorduk:

Emphair Saç Ekim Merkezi whatsapp butonu

“Öncelikle aslında hiçbir şekilde mukayese edilmemesi gereken iki konu olduğunu belirtmek isteriz zira saç ekimi kalıcıdır, gerçektir ve genellikle peruktan daha ucuz bir seçenektir.

Üst düzey modern saç ekimi uygulamaları, saç dökülmesine maruz kalmış çok sayıda insan için muazzam faydalar sağlar. Ancak bu, modern bir peruğun, protez saçın, saç dökülmesinden muzdarip insanlara yardım etme konusunda yeri olmadığı anlamına gelmez.

Elbette bu bir tercih meselesidir ama avantajlarına bakıldığında, saç ekimi her zaman açık ara önde gider.

peruk öncesi sonrası

Bu peruk ve protez saçlara genel anlamda takma saç sistemleri diyebiliriz. Kullananların hemen hepsi, rüzgârlı havalarda, sarılma sırasında görülmez bir kalkan gibi kendilerini korumaya çabalarlar. Bu durum konforu oldukça bozan bir şeydir.  Bir sır saklıyorlar aslında. Bu sırrın korunması duygusal olarak da yaşanıyor. Aksine, saç ekimi oldukça konforludur, her şeyden öte kendi saçınızdır.
 

Peruk Fiyatları Ve Saç Ekimi Fiyatları Kıyaslama

peruk uygulaması

Saç ekiminin saç dökülmesine karşı en pahalı çözüm olduğu ve peruğun daha uygun fiyatlı bir yaklaşım olduğu konusunda enteresan bir yanılgı vardır. Genelde durum tam tersidir. Saç ekimi ilk duyulduğunda pahalı bir işlem olsa da, sadece bir kez yapılır. Bundan sonra yapmanız gereken tercihinize göre şampuan kullanmak ve berbere gitmektir. Başka şeylere para harcamazsınız.

Evet, peruk ilk başta saç ekiminden çok daha ucuzdur. Bununla birlikte, perukların bakımının yapılması gerekir, genellikle altı haftada bir servise gider, bu nedenle önemli bir devam eden maliyet vardır. Bir peruğun bakımı yapılırken, sahibi yine de sıradan hayatlarına devam etmek zorundadır, bu nedenle ikinci bir peruk veya üçüncü bir peruk gerekli olacaktır. Bu peruklar da düzenli bakım gerektirecek ve yıprandıkça değiştirilmeleri gerekecektir. Totale baktığımızda peruk fiyatlarının çok daha fazla olduğunu hesaplayabiliriz.

Bu nedenle, reklamı yapılan düşük fiyatlı bir peruk olarak başlayan macera, gerçekte düzenli bakım maliyetleri olan bir dizi pahalı peruk haline gelebilir. Bu maliyetler otuz veya kırk yıllık bir süre boyunca devam ettiğinde, perukların saç ekiminden çok daha pahalı bir seçenek olduğu ortaya çıkıyor.
 

Peruklar Koku Yapabilir

peruklar koku yapabilir

Peruk takmanın bir diğer dezavantajı da kokudur. Sebum kafa derisi tarafından doğal olarak üretilir ve peruğun altında birikir. Üstüne bir de terleme söz konusu olunca, düzenli bir temizlik yapılması şarttır.
 

Peruklar Da Kelliğe Neden Olabilir

Peruklara bağlı gelişebilecek saç dökülme sorununa traksiyon alopesi diyebiliriz. Peruğu yerinde tutmak için mevcut saç telleri çoğu zaman kullanılır. Zamanla, peruklar mevcut saçı çeker ve zaten bunların bir kısmı kelleşme süreciyle zayıflamış saçlardır. Doğal saç üzerindeki bu gerilim o bölgede kalıcı bir kellik olan traksiyon alopesisine neden olur.
 

Peruk Ne Zaman Kullanılabilir?

emphair saç ekimi

Geçici kellik dediğimiz durumlarda peruk kullanılabilir. Kemoterapi, doğum, ateş veya stres yaşayan kişilerde geçici saç dökülmesi sorunu yaşanabilir. Bu durumlarda peruk kullanılabilir. Kadınlar, erkeklerden daha çok bu seçeneği kullanırlar ve genellikle farklı stil ve renklerde birkaç peruk alırlar. Bazen insanlarda saç dökülmesi o kadar büyük olur ki saç ekimini uygulamak için yeterli donör alan kalmaz.

Alopesi, alopesi areata, alopecia universalis, skarlı alopesi ve alopesi totalis durumlarında karşılaşırız. Aşırı kellik vakalarında tek uygun seçenek bir peruktur veya hayata bu şekilde devam etmektir.

Bir de yanık vakaları var. Genellikle yanık veya başka bir travma geçirmiş hasta, saç taşıyan deriyi o kadar çok kaybeder ki, yine yeterli donör saçı olmaz. Bu noktada da çoğunlukla hastanın kaşlarını ve saç çizgisini yeniden yapılandırırız. Bu, yüzü şekillendirmeye ve peruğun daha doğal görünmesine yardımcı olacaktır.

Saç dökülmesinde altın standart saç ekimidir ve bu durum perukları çoğunlukla gereksiz hale getirdi. Bununla birlikte, bazı saç dökülmesi hastaları, özellikle de geçici veya yoğun kellikleri olanlar için en iyi çözüm olmaya devam etmektedirler.” 


Yayınlanma tarihi: 01/06/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön