Fransız Askı-Kilit Askı Yaylı Ameliyatsız Yüz Germe

Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

Uzm. Dr. Zahide Eriş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Fransız Askı-Kilit Askı Yaylı Ameliyatsız Yüz Germe

Fransa’da geliştirilmiş, polyester olmayan silikondan üretilmiş esnek iplerle yapılan “CERRAHİ OLMAYAN” bir yüz germedir.

Fransa’da yüksek teknolojilerle geliştirilen “IP HANGER” tekniği; Kopma riski olmayan ve “Dinamik Askı” özelliğine sahip sağlam halatlardan oluşmaktadır.

Fransız askısı; Yüz mimiklerine uyum sağlayarak esneyebilen, mimik bozukluğu yaratmadan esneyen, 4-6 yıl kalıcı bir iptir.

Zamanla çevresel ve genetik faktörlere bağlı olarak yerçekimine karşı koymakta zorlanan cildimizde gevşeme, sarkma ve derin kırışıklıklar meydana gelebilir.

Fransız askısı; Yüz konturlarının, yüz ovalinin yeniden oluşturulmasında, düşük kaşların kaldırılmasında, dudak çizgilerinin hafifletilmesinde, burun kenarı, çene, boyun bölgesi ve yüzün gerilmesinde uygulanan oldukça başarılı, uzun vadeli ve etkili bir yöntemdir.

Fransız askısı ile ilgili merak edilen soruları Uzm. Dr. Zahide Eriş açıkladı.
Zahide Eris, MD

Fransız Askının Diğer İplerden Farkı Nedir?

fransız askısıKullanılan ipler diğer iplere göre daha uzun süre kalıcı ve etkilidir ve ortalama 5 yıl etki gösterir. İpler kalıcı olduğu için uygulamadan yıllar sonra bile ipleri tekrar çekip germek mümkündür.

Fransız askısı; Diğer telli ipliklere göre çok daha fazla ve daha güçlü tırtık içerir. Bu nedenle çekme kuvvetini ve esnemeyi çok daha güçlü hale getirir.

Fransız Askısı Kimlere Uygulanabilir?

fransız askısı

  • Ameliyat olmak istemeyen veya yapamayanlar

  • Yüzün bir tarafında kısmi yüz felci olanlarda

  • 30-60 yaş aralığında derin kırışıklıkları ve sarkmaları olan bay ve bayanlar

  • Kaşları düşük olanlar

Fransız Askı Uygulamasının Avantajları

fransız askısı avantajlarıEsnek yapısı sayesinde mimik hareketlerine uyumludur ve 5 yıl gibi uzun süre doğal görünümü bozmadan hareket eder. Dikiş gerektirmez, iz bırakmaz.

İşlem öncesi lokal anestezi uygulandığı için fazla ağrı hissedilmeden rahat bir şekilde uygulanır. Uygulama sonrasında iş ve sosyal hayatınıza hemen dönebilirsiniz.

Dinamik Askı Uygulaması Nasıl Yapılır?

fransız askı uygulamasıİşlem lokal anestezi altında ve kısa sürede (yaklaşık 30-40 dakika) gerçekleştirilir. İpler genellikle kişinin ihtiyacına göre 2 veya 3 çift ip (askı) şeklinde yüzün her iki yanına yerleştirilir. Dikiş yok ve yara izi yok.

Fransız Askı Uygulaması Sonrası

fransız askısı sonrası

  • Uygulama sonrasında günlük hayata hemen dönebilirsiniz.

  • İşlem sonrası hafif morarma, şişlik ve ağrı olabilir. Buz kompresleri ve basit ağrı kesiciler kullanılarak bu durum ortadan kaldırılabilir.

  • İlk üç hafta ağız çok fazla açılmamalı ve aşırı mimikler yapılmamalıdır.

  • İşlem sonrası 3 hafta yüz üstü yatmamalı ve yüzünüzü ovmamalısınız.

  • Yüz yıkama işlemi sırasında sadece yukarı doğru hareketler uygulanmalıdır.

Fransız Askısının Yan Etkiler Nelerdir?

fransız askısı yan etkisiFransız Askı uygulaması oldukça güvenilir bir yöntem olsa da Uzman Hekimin tecrübesi çok önemlidir. Uygulama sırasında asimetri oluşursa o anda düzeltilebilir, gerekirse işlemden sonraki 3 hafta içinde düzeltilebilir.

Geçici kızarıklık, ödem, morarma olabilir.

İşlem sonrası genellikle antibiyotikli, iltihap önleyici analjezik önerilir. Gerilme düzeyine bağlı olarak işlemden sonraki birkaç gün içerisinde deri kıvrımları kaybolur.


Yayınlanma tarihi: 27/02/2023

-

Son Güncellenme: 14/12/2023

Başa Dön