Eyelit En Sonunda Geldi! Gözaltı Morluklarına Veda Ediyoruz!

Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Eyelit En Sonunda Geldi! Gözaltı Morluklarına Veda Ediyoruz!

Eyelit yani karboksiterapi desek, göz altı morlukları ve torbalanmalarından kurtuluyorsunuz desek bu uygulama artık ülkemizde de var müjdesini versek, kaç kişi alkış tutar?

Yeniben olarak heyecanlandık ve hemen konunun ayrıntılarını Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Şafak Göktaş’a sorduk:

“Eyelit diye ülkemizde lansmanı yapıldı evet ama aslında bu gözaltına uygun şekilde karboksiterapi uygulamasıdır.

Uykusuz veya yorgun olduğumuzda göz altlarında oluşan, göze hoş gelmeyen gri veya mor izler herkeste mutlaka olmuştur, ancak bazı kişilerde genetik nedenlerle çok belirgin olabiliyor. Şimdi bu lekelerin etkisini azaltmak için karboksiterapiden faydalanabiliyoruz.

Özetle heyecanınıza ben de ortak oluyorum ve eğer tekrarlayan koyu halkalardan şikayetçiyseniz ve şimdiye kadar makyaj, kremler ve farklı tedavilerle anlamlı sonuçları elde edemediyseniz, eyelit en iyi seçeneklerden biri olabilir.”

Eyelit, Karboksiterapi Tam Olarak Nedir ve Nasıl Bir Uygulamadır?
 

“Bu tedavi için karbondioksit (CO2) olarak bilinen bir gaz kullanılır ve diğer koyu halkalarla mücadele yöntemleriyle karşılaştırıldığında karboksiterapi, enjeksiyon kullanımına dayalı cerrahi olmayan bir işlemdir.

Bu, hastanın hızlı bir şekilde iyileşmesi manasına gelebilir, tedavinin sonuçlarından mümkün olan en kısa sürede yararlanabilmesini sağlayabilir.

Koyu halkaların bulunduğu bölgeye karbondioksit içeren enjeksiyonlar yaparak başlarız.

Araştırmalar, bu tedaviyi yaptıran hastaların gözaltı morluklarıyla beraber daha elastik bir cilde kavuşulduğunu, bölgenin daha iyi kanlandığını, cilt için yeni kolajen uyarımı olduğunu ve özellikle küçük ifade çizgilerinin ve kırışıklıkların daha iyi göründüğünü vurguluyor. 

Bölgeye enjekte edilen az miktarda karbondioksit, vücut için güvenli olması için düşük basınçta verilir.

Bu haliyle, kolajen oluşumu uyarılır ve bölgedeki toksinlerin hızlı drenajı teşvik edilerek daha sağlıklı bir cilt elde edilmesi hedeflenir.

Güçlü koyu halkaları olan hastalarda, kalıcı ve dikkat çekici sonuçlar elde etmek için 5 veya daha fazla seans yapılması önerilir.

Daha az yoğun koyu halkaları olan kişiler, duruma bağlı olarak ve her seans ile bir sonraki seans arasında on günlük bir ara verilmesi gerektiğini göz önünde bulundurarak bir ila üç seans arasında seçim yapabilirler.

Eyelit, Karboksiterapi İle Koyu Halkaların Giderilmesi Acı Verici Midir?göz altı morluğu

“Ağrısız bir uygulamadır sadece enjeksiyonların yapıldığı bölgede karıncalanma hissi olarak tanımlanan garip bir his oluşabilir ancak bu sadece birkaç saniye sürecek bir şeydir.

Elbette karbondioksit gazını enjekte ettiğimizde hasta bir şeyler hissedecektir çünkü sonuçta kan dolaşımı hızı artacak ve bölgeyi birkaç dakika hassas hale getirecektir.

Enjeksiyonların hafif rahatsızlığı, her enjeksiyon başına sadece birkaç saniye sürer.

Bununla birlikte, enjeksiyonları yaptıktan sonra, büyük olasılıkla tedavi edilen bölgede on ila on beş dakika sürecek bir sıcaklık hissedersiniz.”

Eyelit İçin Kimler İdeal Adaylardır?
 

“Bu tedavi, göz altında belirgin koyu halkaları olan kişiler için tasarlanmıştır.

İnce tenli kişilerde koyu halkalar çok daha güçlü bir şekilde oluşur, kan damarlarını tıkar ve bölgede kan dolaşımının zayıf olmasına neden olur.

Bu kötü kan akışı nedeniyle cilt, oksijen içermeyen kanın neden olduğu kararmayı yaşar.

Karboksiterapi göz altı bölgesini rahatlatarak, havanın rahat akmasına yardımcı olur, kan dolaşımını uyararak, normale dönmesini sağlayarak etki eder.

Sadece gebelere ve emzirme dönemindeki annelere önermiyorum.

Eyelit Karboksiterapi, Gözaltı Morlukları İçin Faydaları Nelerdir?göz altı morlukları

Hemen seanstan sonra sonuçları görebileceksiniz, her seansta daha belirgin hale gelecektir.

Ancak koyu halkaların azalmasının kalıcı olmayacağını ve tekrar ortaya çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu unutmamalısınız.

Bu tedavinin faydalarını şu şekilde özetleyebilirim:

  • Bölgedeki kan dolaşımının iyileştirilmesi

  • Daha elastik bir cilt için kolajen üretiminin uyarılması

  • Uygulama yapılan bölgenin hem renginin hem de dokusunun iyileşmesi

  • Gözaltı morluklarının renginin açılması”

olabilir.


Yayınlanma tarihi: 20/09/2021

-

Son Güncellenme: 28/04/2022

Başa Dön