Estetikçide Yaptırdım Bir Tane Eve Geldim Çok Tane!


Yıldız Ertan tarafından yazılmıştır.

Estetikçide Yaptırdım Bir Tane Eve Geldim Çok Tane!

Günümüz güzellik algısı değişedursun, kendisinde birazcık kusur bulan estetikçilere doluşsun, siz hala estetik konusunda kararsızsanız bir an durun ve sakince düşünün. Ülke ortalamasında İKİZ nüfusu neden bu kadar arttı?
benzer ünlüler

Esra Bilgiç - Hande Soral

Televizyonu açıyoruz birbirine benzer kişiler birbirlerine benzer dizilerde rol alıyorlar. Yine birbirlerine benzer kişiler kadın kuşağı sunuyorlar. Gazete magazin köşelerinizi açıyoruz, bir kişi kendisi ile kavga ediyormuşçasına benzeriyle kavga ediyor.

Ülkede Neden Herkes İkiz Gibi, Birbirine Benziyor?

bella ve monica
Monica Bellucci - Bella Hadid

Son yıllarda kullanım oranı inanılmaz derecede artan görsel paylaşım uygulamalarından da karşımıza çıktığı üzere hem ünlü isimler hem de ünlü olmak, fark edilmek isteyen kullanıcılar soluğu estetik operasyon merkezlerinde alıyorlar.

Ellerinde bir fotoğraf, gözüm böyle olsun- badem gibi gözüksün. Çenem böyle olsun, biraz öne doğru sivrilsin. Yanaklarımı toplayın, elmacık kemiklerimi doldurun.... 

Doktorlar da maliyeti 100 bin lirayı bulan operasyonları fotokopi çeker gibi yönlendirme yapmaksızın uyguluyorlar.

Filtreli Selfielerden Ameliyat Masasına

seda ve samet
Samet Liçina - Seda Sayan

Geçtiğimiz günlerde önüme çıkan ve Amerika’da yayınlanarak tartışma konusu yaratan bir araştırmadan kafamda kalanları paylaşmak istiyorum.

‘Sosyal medya psikolojisi ve güzellik algısı’ isimli bu araştırmada özellikle Ortadoğu’da kadınların bu kadar çok estetik operasyona rağbet göstermesinin nedeni ‘Sosyal medyada kullanılan ve insanı kusursuz gösteren filtreler. 

Evet, yanlış duymadınız... Çekiyorsun selfieyi atıyorsun filtreyi hooop kusursuz bir cilt, kalemle çizilmiş gibi yüz hatları ve bakıyorsun ki uzanmışsın ameliyat masasına.

Sonrası... Sonrası güzellik de hep aynı model güzellik. Kimseden bir farkın yok. Yüzünün o karakteristik özelliği gitmiş. Seda Sayan özelliği almışsın. Araya biraz da Lerzan Mutlu karışmış.

Hayır yarın bir gün öldüğümüzde Allah diyecek ki benim bu kulumdan iki tane yok, bunu ben yaratmadım. Bu kim? Sahi kimdik biz?

Özenli kıyafetler giyen, saçlarına bakım yapan, güzel kokular süren, her hattı, her biri birbirinden farklı, çeşit çeşit, renk renk insanlardık. Romalı burunlarımız vardı, Yunan burunlarımız vardı, Kartal modeli burunlarımız, Nübyan burunlarıydı…

Şimdi hepimiz hokka burunluyuz. İnce dudaklılarımız vardı, sinsi dudaklarımız. Şimdi hepimiz kocaman dudaklarımıza ruj yetiştiremiyoruz. 

Sahi Kimdik Biz? Kaç Taneydik?

kardashians
Kris Jenner - Kylie Jenner - Kourtney Kardashian - Kim Kardashian - Khloe Kardashian - Kendall Jenner 

Dövme moda olur, bir anda herkes K.Atatürk yazdırmaya başlar koluna. Güller, yılanlar, kurukafalar. Herkes dövmelidir artık. Dövmesi olmayanı döverler.

Saç kaynak moda olur, herkesin saçları beline kadar uzar. Bakın hiç abartısız bir arkadaşım bundan 7 sene önce güzelim saçlarını küt kestirip kaynak yaptırmıştı. Neden diye sorarsanız; e herkes kaynak yaptırıyor diye cevap alırdınız.

Yapılan Estetiğin Altındaki Asıl Sebep Ne?

psikolojik test
İşte, bu mantalitede aslında estetik olmak isteyenlere uzun psikolojik destekler ve testler gerektiğini düşünen bir kesim var.


Kişinin öncelikle sağlık sorunlarından dolayı mı yoksa gerçekten kusurlu olduğundan dolayı mı estetik yaptırması gerektiği anlaşılacak ve estetik olabilmesi için rapor verilecek.

Daha sonra ahlaklı, bu işi gerçekten para için değil de en uyumlusunu yapabilecek hekimler gerekli. ‘Hanımefendi- Beyefendi bu operasyon size olmaz, bu çene size yakışmaz, bu burnun aynısını yapmayalım yüz hatlarınız kaldırmaz’. 

Para verdiği için hastayı müşteri olarak gören hekimler var. Müşteri ‘ol’ dedi ve oldu diyenler. Ve bu işi gerçekten hakkıyla yapan hekimler. Hastayı kesip biçmeden önce kime, ne, neden yakışır düşüncelerini ölçüp biçenler.
venüsün doğuşu

The Birth of Venus - Sandro Botticelli

Gerçek ressamların sanat eserlerini ele alalım ya da bir tiyatro oyuncusunu. Hiçbir gerçek sanatçı daha önce çıkardığı oyunu ya da resmi birebir aynısı olarak sahnelemez ya da çizmez. Her seferinde başka bir kusursuzluk, başka bir güzellik vardır. Bazen eksiktir bazen ise daha fazladır. İşte sanat budur!

İnsan denen mekanizma da inanılmaz bir sanat. Herkes farklı farklı güzel. Herkesin apayrı özellikleri var. Kimileri eksikleri ile tam kimileri farklılıkları ile güzel.

Elbette ki ufak tefek dokunuşlar olabilir. Ama baştan yaratılmak, kendini başka bir insan olarak kabul etmek ve senden çok fazla olması ne kadar doğru tartışılır.

Herkes Güzel Ama Herkes Aynı Güzel

hande ve dilan
Dilan Çiçek Deniz - Hande Erçel

Hande Erçel gençlerin sevgilisi. Davalık olduğu bir konu vardı. Sosyal medya fenomenlerinden bir kişi kendisine bazlama surat demişti.

O zamanlar Hande Erçel yeni ünlü olmaya başlamıştı ve ergenlikten yeni çıkıyordu. Şimdi inanılmaz güzel bir kadın. Lakin kendisi bir takım operasyonlar geçirdi ve yine kendisi kadar genç ve güzel olan Dilan Çiçek Deniz’e benzedi. Yine bir ikiz durumu. Yine aynı operasyonlar ve hatta aynı doktorlar. 

Siz siz olun, kendiniz olun mesajı vermeyeceğim elbette. Kendinizi daha iyi hissedeceğiniz en iyi formata evrilin istiyorsanız. Ama önce bir düşünün, ne kadar ileri gitmelisiniz, kimlere ne kadar çok benzemek istiyorsunuz. Ve hatta sargılarınız çıktığında geçmişteki sizi silebiliyor musunuz? 

Ayrıca, sizin için en özel en uygun ve en iyi doktorları bulmak, danışmak için Yeniben’e gözatmayı unutmayın. 

Güzel kalın. Sağlıkla yaşayın efem.


Yayınlanma tarihi: 07/10/2021

-

Son Güncellenme: 07/10/2021

Başa Dön