Dolgu ve Botoksun Ömrünü Nasıl Uzatabilirim?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dolgu ve Botoksun Ömrünü Nasıl Uzatabilirim?

Keşke bir kere yaptırsak ve ömür boyu bizimle devam etseler, gitmeseler…

Ama maalesef öyle olmuyor, evet dolgu ve botokstan bahsediyoruz. “Dolgu ve botoksun ömrünü uzatmak için neler yapılabilir?” sorumuzu, Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sorduk:
Gokce Haspolat
Botox veya dermal dolgu maddeleri ameliyatsız estetik dediğimizde aklımıza ilk gelen tedaviler arasında ve evet, son derece popülerler ve zamanın yıkıcı etkisini bir nebze olsun yumuşatabilmek için, en büyük kozlarımız.

Aslına bakarsanız her ikisinin etki alanı, içeriği ve amaçları da birbirinden farklı. Dolayısıyla ikisini farklı şekilde ele almalıyız.

Botoksun Ömrünü Uzatmanın Gerçekten Kanıtlanmış Bir Yolu Yok

botoxÖncelikle şunu en başta söylemek gerekiyor, size yapılan botoksun etkisinin ne kadar çabuk geçeceği bir takım değişkenlere bağlı ve herkes bunu farklı şekilde deneyimler.

Örneğin aşırı spor yapan biriyseniz, yapmayanlara nazaran daha kısa bir kalıcılık yaşayacağınızı söyleyebilirim.

Günlük rutinlerinin bir parçası olarak yoğun bir şekilde egzersiz yapan hastaların botoks takviyelerine daha sık geldiğini gözlemliyorum. Ama elbette bu egzersizi bırakın demek değil.

Bedeninize ve zihninize iyi bakmanız da çok çok önemli ve egzersiz günlük yaşamlarımızın temelini oluşturmalıdır.

Cildinizi Nemlendirin

cildi nemlendirmekBunun yerine, botox sonuçlarınızı mümkün olan en iyi şekilde korumak için cildinizi nemli tutmanızı öneriyorum.

Gördüğümüz geri dönen ince çizgiler aslında dehidrasyon belirtileridir, bu nedenle cildinizi iyi bir hyaluronik asit bazlı serum ve nemlendirici ile nemlendirin ve içeriden de nemlendirme için illaki su tüketin. Kahve ve alkolü minimumda tutarken bol su, meyve ve sebze tüketmenizi tavsiye ederim.

Ayrıca, göz ve çevresi için, dışarı çıkarken güneş gözlüğü takın. Sigara içiyorsanız, azaltın veya tamamen bırakın çünkü sigara otomatik olarak gözlerinizi ve dudaklarınızı etkiliyor ve bu da yeni çizgilere neden olabiliyor.

Dolgu Maddeleri Daha Uzun Süre Kalıcıdır

dolgu maddelerinin kalıcılığıFarklı enjekte edilebilir dolgular var. Bu da ürünün kıvamı ve bir bakıma dolgunun kendisinin konumu nedeniyle farklı kalıcılık sürelerini beraberinde getiriyor.

Ama şunu açıkça söylemeliyim, dolgular genellikle verilen resmi süreden çok daha uzun sürüyor, bu nedenle paniğe gerek yok.

Dudaklarınız bir iki ay sonra sönmeyecek, göz altı gibi alanlar, yanaklar da bu bölgelerdeki etkinliklerini 1 seneyi aşkın zamanca sürdürecekler. 

Susuz Kalmış Cilt, Işığı Yansıtamaz

susuz ciltAma yine hepsi hidrasyona bağlı. Nemlendirilmiş doku, dolgun bir dokudur ve susuz kalmış cilt, ışığı yansıtamaz.

Sağlıklı beslenmeye ek olarak, yine sigarayı bırakmanızı öneriyorum. Sigara içmek, kolajeni parçalamanın ve cildinizin sarkmasını hızlandırmanın inanın en garantili yoludur. 

Güzellik Uykusu Şart

güzellik uykusuGüzellik gerçekten içeriden geliyor, bu yüzden cildinizi ne kadar çok besinle beslerseniz o kadar iyi. Yemeklerinize koyu yeşillikleri ekleyin ve sağlıklı yağlardan, küçük bir avuç kuruyemişten, somon ve uskumru gibi yağlı balıklardan korkmayın.

UV ışığını dermal kolajen ve elastini acayip etkiler ve normal yaşlanmadan daha yüksek oranda yıpratır. Güneşten kaçın.

Ama aynı zamanda PC ekranlarından geçen mavi ışığın sınırlandırılmasını da öneriyorum. Bazı araştırmalar, bilgisayar ekranının veya akıllı telefonun yayığı ışıkların da cilt hasarını tetikleyebileceğini gösteriyor.

Son olarak, genç bir cildi korumak için yapılacak en faydalı şey uyumak. Uyku, cildin de dahil olmak üzere vücudunun onarım şansına sahip olduğu zamandır. Buna boşuna 'güzellik uykusu' demiyorlar.”


Yayınlanma tarihi: 07/12/2021

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön