Bazı İnsanların Botoks ile Doğal Görünmesi ve Diğerlerinin Görünmemesinin Nedeni

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Bazı İnsanların Botoks ile Doğal Görünmesi ve Diğerlerinin Görünmemesinin Nedeni

Yüz yaşlanmasının görsel etkilerini azaltmak için en sık başvurulan tedavi botox.

Alın çizgilerini, kaş çatma çizgilerini ve kaz ayaklarını tedavi etmek için kullanılıyor ve dahası ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanmıştır.

Fakat bazı insanlar botoks uygulaması sonrası son derece doğal gözükürken, bazıları maalesef tam tersi bir durumla karşı karşıya kalabiliyor.

Bunun nedenlerini ve yapılması gerekenleri doktorlarımıza sorduk:

Botoks Kırışıklıklara Değil, Buna Sebep Olan Kasa Müdahale Eder

botox before and after

Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Zahide Eriş:

“Çizgiler ve kırışıklıklar tekrarlayan hareketlerin arkasındaki kas aktivitesini önleyerek esas olarak dinamik çizgileri tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca statik çizgileri yumuşatmaya yardımcı olur.

Kırışıklıkları gidermek için yüzdeki bölgelere hacim kazandıran dolgunun aksine, Botox onları geçici olarak rahatlatmak için yüz kaslarına enjekte edilir. Botox kırışıklıklara hiçbir şekilde etki etmez.
Zahide Eris
Kırışıklıklara neden olan kasa etki eder ve birkaç gün sonra cildiniz yenilenme şansı yakalar, böylece kırışıklıklar düzleşmeye başlar. Cildinizi bir kağıt parçası gibi düşünün.

O kağıdı tekrar tekrar katlayın, kırışıklığın artığını, derinleştiğini görürsünüz. Katlamayı bıraktığınızda ise azalacaktır.”

Botoksun Doğal Görünmemesine Neden Olan Nedir?

botox dogalligi

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat:

“Botox genellikle güvenli kabul edilir ve doğru yapıldığında çoğu insanda doğal görünebilir, ancak yanlış uygulamaların birkaç sonucu vardır. Yanlış kasa enjekte edilebilir, eşit olmayan şekilde enjekte edilebilir veya aşırı enjekte edilebilir.

Sonuç ise doğal görünmeyen bir yüz!   Hasta duygularını mimikleriyle ifade etmeye çalışır ama hatalı bir botoks uygulaması buna izin vermez.
Gokce Haspolat
Bazı insanlar güçlü yüz hareketleri ile çok etkileyicidir ve diğerleri tam olarak öyle değildir. Her zaman söylerim botoks sizi yüz kişiliğinizden çıkartmamalı, etkileyici kategorisine taşımalı, ancak şaşırdığınızda hala şaşırmış görünmeli ve kızgın olduğunuzda hala kızgın görünmelisiniz.”

Kötü Bir Botoks Tedavisi, Botoksla Düzeltilebilir Mi?

bad botox

Medikal Estetik Hekimi Dr. Nedim Budakoğlu:

“Botoks evet, bazen düzeltilebilir. Önceki uygulamanın tüm kasları tamamen dondurmadığı durumlarda hastanın aldığı başarısız bu sonuç, takviye botoks tedavisi ile düzeltilebilir.

Ayrıca mevcut dengesizliği düzeltmek için daha fazla botox enjekte edilebilir. İşte o zaman bazı kasları etkisiz hale getirmek ve düşen bir kaşı kaldırmak veya aşırı aktif bir kaşı düşürmek için kullanabiliriz. 

Ancak çok fazla botoksun da sorun çıkarabileceğini unutmamak da fayda zar. Etkileri tersine çevirmek için beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

Tedavinin sonuçlarının geçmesi genellikle üç ila dört ay sürer, ancak kasları zayıflattığı için düzenli olarak enjeksiyon yaparsanız daha da uzun sürebilir.”

Botoksunuzun Doğal Göründüğünden Nasıl Emin Olabilirsiniz?

doğal botox

Dermatoloji Uzmanı Uzm Dr. Ebru Zehra Aygün:

“Bu sorunun net bir cevabı var: Teknik anahtardır ve yüz anatomisini anlamak da öyle.

Her bir kası veya çevresindeki kasları aşırı felç etmeden belirli kasları hassas bir şekilde ele almak için her zaman hastanın kaslarını ve ifadelerini değerlendiririm.

İlk konuşma sırasında yüz yüzünü inceler, verdiği mimiklere odaklanırım. Her doktorun botoks uygulaması doğru yapacağının bir garantisi veya formülü maalesef yok.

Uzman bir doktora güvenmeniz gerekiyor. Botox, doğru yapıldığında herkeste doğal görünen bir uygulamadır. Doktorunuz uygun eğitime sahip olduğu sürece botoksunuzu doğru şekilde yapılacaktır”

Doktorunuzla İletişim Kurun ve Yavaş Başlayın

doctor for botox

Medikal Estetik Hekimi Dr. Nurullah Doster:

“Hasta doktor iletişimin doğru tedavi ve sonucu için ilk kural olduğuna inanıyorum. En çok hangi kırışıklıktan muzdarip olduğunu anlamak, hoşlandığı veya hoşlanmadığı çizgilerini öğrenmek çok mühim.

Hatta yeni başlayanlara her zaman şunu öneriyorum, yavaş olun. Doktorunuza ilk defa botoks yaptırdığınızı, tam olarak tedaviden hoşlanıp hoşlanmayacağınızı bilmediğinizi ifade edin.

Nasıl bir şey olduğu hakkında bir fikir edinebilmeniz için, iyi görüneceğiniz az miktarda bir enjeksiyonla başlamayı istediğinizi söyleyin.

Bu şekilde, hoşunuza gitmeyen herhangi bir şey, çok da fazla belli olmayacağından, sizi rahatsız etmeyecektir.”

Her Tedavide Kullanılan Birim Sayısı Yeniden Değerlendirilmelidir

medical aesthetic botox

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak:

“Eğer senede 2 ya da 3 kez botoks yaptıran biriyseniz, zamanla, bazı kaslar botoksa ihtiyaç duymayabilir, çünkü azalan kas aktivitesi onları zayıflatır, bu da daha az aktivite ve daha az çizgi demektir.

Hiçbir estetik tedavi ezbere yapılmaz. Hastanın mevcut durumu, önceki tedavileri mutlaka gözden geçirilmelidir. Eğer kas zaten zayıfsa, tekrar tekrar enjeksiyon yapmanın bir anlamı yok.
Dr. Şule Şakrak whatsapp
Ayrıca çok derin çizgilere illaki botoks diye tutturmamak gerekiyor. Yeri geldiğinde kırışıklık tedavisinde farklı kombinasyonlar yapılabilir.

Dolgu uygulamaları, mezoterapi, medikal cihazlardan da faydalanmak mümkün." 


Yayınlanma tarihi: 17/02/2022

-

Son Güncellenme: 15/09/2023

Başa Dön