Türkiye’nin Yeni Botoksu Nabota Hakkında Her Şey

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Türkiye’nin Yeni Botoksu Nabota Hakkında Her Şey

Ülkemizde Sağlık Bakanlığı onaylı iki botulinum toksin Botox ve Dysport kullanılıyordu şimdi bir yenisi eklendi: Nabota!

Bu ürün de diğerleri gibi bir ilaç ve uzun süredir tüm dünya ülkelerinde kullanılıyor ve ayrıca FDA onayı da mevcut. 

Asya çıkışlı, Güney Kore’de tek bir fabrikadan üretilen Nabota, farklı ülkelerde farklı isimlerle pazarlanıyor.

Amerika’da Jeuveau olarak bilinen ürün, bizim ülkemizde ise Nabota olarak pazarda yerini aldı. Doktorlarımıza bu yeni botoks hakkında sorularımızı sorduk:

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak:

Sule Sakrak

Nabota (PrabotulinumtoxinA-xvfs) Nedir?

botoxNabota, glabella bölgesi olarak da bilinen orta ila şiddetli kaş çatma çizgilerini tedavi etmek için Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı piyasadaki en son nörotoksindir.

Şubat 2019'da FDA’dan onay aldı. Güney Kore'de Nabota® adı altında üretiliyor ve çeşitli kas rahatsızlıklarında da kullanılıyor. ABD pazarında ise Jeuveau ismiyle satıştadır.

Nabotanın Etki Etme Süresi ve Kalıcılığı Nedir?

botoks uygulamasıGlabella'nın kas kompleksine yapılan bir enjeksiyondur. Oluklu kaslara enjekte edilir. Bu bir nöromodülatördür, yani bir kas gevşeticidir,

Yapılan çalışmalara bakalım: 2. gün %85 etkisi başlıyor. Nabota nöromodülatörünün optimal doz uygulamasından sonra ortalama süresinin, şu anda piyasada bulunan diğer nörotoksinlerden farklı olarak 6-8 ay arasında olduğu söyleniyor.

Yayılımı ise daha dar alanda deniyor ve bu bizim sevdiğimiz bir konudur, güvenlik açısından önemli.
 

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat:

Gokce Haspolat

Jeuveau ve Nabota Arasındaki Fark Nedir?

botoxNabota, Türkiye’de yeni çıkan ve Amerika’da Jeuveau olarak bilinen bir marka.Jeuveau, ABD pazarında FDA onaylıdır ve Nabota, Güney Kore'de onaylanmıştır.

Aynı şirket tarafından üretilir ve farklı isimler sadece pazarlama amaçları ve farklı ambalajlar içindir. Her ikisi de prabotulinumtoxin A-xvfs tonin türünden yapılan aynı ilaçlardır.

Nabota ve Botox Arasındaki Fark Nedir?

botoks işlemiBunlar, bir nörotoksin sınıfı altında, esasen aynı ilaç sınıfıdır. Her ikisi de Toksin tip A'dan üretilir ve benzer etkinlik ve süre aralıklarına sahip bir enjeksiyonla uygulanır.

Tıpkı Kola ve Pepsi gibiler. Bazı insanlar arasındaki farkı umursamıyor, fark etmiyor, bazısı ise farkı hissettiklerini söylüyorlar. 

Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Eriş:

Zahide Eris

Nabota ve Dysport Arasındaki Fark Nedir?

botoks işlemiFark, toksin adında ve uygulanan dozajdadır, ancak bir hasta için etkinlik esasen aynıdır.

Hasta her ikisini de denemeli ve tercihi olup olmadığını ve ürünün etki ve süresinde herhangi bir farklılık fark edip etmediğini kendisi belirlemelidir.

Nabota Uygulamasının En Yaygın Yan Etkileri Nelerdir?

botoksDiğer markalarda olduğu gibi enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, hassasiyet, şişlikler, morluklar, enjeksiyondan hemen sonra bildirilen yaygın ve çok hafif yan etkilerdir.

Botox, Dysport da dahil olmak üzere piyasadaki diğer nörotoksinlerin herhangi birine veya tümüne karşı şiddetli alerjik reaksiyon öyküsünüz varsa, tedaviyi olmamalısınız.


Yayınlanma tarihi: 26/10/2022

-

Son Güncellenme: 14/11/2022

Başa Dön