Bu Mevsimde Kepek ve Saç Dökülmesini Nasıl Durdurabilirim?

Saç Dökülme Tedavisi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Bu Mevsimde Kepek ve Saç Dökülmesini Nasıl Durdurabilirim?

Tam geçiş mevsimindeyiz, havalar bir ılık, bir soğuk… Ama soğuklar hala bitmedi ve soğuklardan kendimizi korumamız gerekiyor.

Vücuda sıcaklık ve rahatlık vermek için hepimiz ekstra özen gösteriyoruz ve saçlar da aynı şekilde bu bakıma ihtiyaç duyuyor.

Tam da bu geçiş mevsiminde en fazla görülen sorunların başında kepek ve saç dökülmesi geliyor. Kepek ve saç dökülmesi sorununu nasıl durduracağımızı, Emphair Saç Ekimi Merkezi doktorlarına sorduk:
Emphair whatsapp

Soğuk Hava Saçları Nasıl Etkiler?

soğuk havada saçlarTıpkı cilt gibi saç sağlığı da mevsim değiştikçe değişir. Kış havası oldukça kurudur ve bu da saç derisinin tüm nemini emer. Bu durumsa kuru ve kaşıntılı bir kafa derisine sebep olur.

Kuru kafa derisi kepek ve normalden daha fazla saç dökülmesi demektir. Saç dökülmesi, kuru saçların kolayca hasar görmesi ve kırılmasıyla sonuçlanır.

Özetle kepek ve saç dökülmesini önlemek için ekstra özen göstermek gerekiyor.

Kışın Kepek ve Saç Dökülmesiyle Nasıl Mücadele Edilir?

Nazik Tarama

saç taramaKışın saçlarının normalden daha kuru olduğunu tekrar hatırlatarak, özellikle saçınızı yıkadıktan hemen sonra tararken, saçınıza karşı nazik olun. Islak saçları hemen taramamak en iyisidir.

Bunun yerine, biraz kurumasını bekleyin ve ardından kurutucu kullanmak yerine kendiliğinden kurumasını bekleyin. Geniş aralıklı düz kaplamalı dişlere sahip geniş dişli bir tarak kullanın.

Tararken, saçı alttan tutun ve uçlarını yavaşça açın. Ellerinizi yavaşça yukarı kaldırın ve saçları küçük parçalar halinde fırçalayın.

Renklendirme ve Ağartmadan Kaçının

saç boyamaAğartma, açma veya boyama, saç tellerine nüfuz ederek saçınızın yağ asitlerini ve doğal proteinlerini parçaladıkları için saça zararlıdır. Olabildiğince kaçınmakta fayda var.

Saç Modellerine Dikkat Edin

saç modelleriSaçı bir bant veya toka ile sıkı bir şekilde toplamak zararlıdır. Çok sıkı örgüler de aynı şekilde… Bunun yerine açık saç modellerini tercih edin.

Lastik bantlar yerine doğal kumaş bantları kullanın çünkü lastik bantlar çıkarırken saçı çekip koparacaktır.Saç yıkama rutini

Kışın kuru havalarında kuru ve normal saçı nemli tutmanın en iyi yolu saç kremi kullanmak ve bakım yapmaktır. Fakat saç kremini saç diplerine değdirmemeye çalışın.

Düzenli Saç Kesimi

saç kesimiNe yazık ki, hasarlı, kırık uçlar karışır ve daha fazla saç dökülmesine neden olur. Saçlar 6 haftada bir kesilebilir, böylece hasarlı, kırık uçlardan arınmış olursunuz.

Sağlıklı Saçların, Sağlıklı Beslenmeye İhtiyacı Vardır

sağlıklı beslenmeSağlıklı saçlar için demir, D vitamini, C vitamini ve bazen A vitamini açısından zengin besinler önemlidir. Özellikle Biotin sağlıklı saç ve tırnaklar için çok iyidir.

Susuz Kalmayın

su tüketmekÇoğu insan kışın yeterince su içmez. Ancak bol su içmek, içeriden nemli kalmanızı sağlar.

Saçları Ilık Suyla Yıkayın

ılık suyla duş
Çok fazla sıcak su saça zarar verir ve kuruturken çok fazla saç dökülmesine sebep olur. Su sıcaklığının ılık olmasına dikkat edin.

Aynı zamanda saç maşası ve diğer şekillendirme ekipmanlarının kullanımını da sınırlayın.

Pamuklu Havlu Tercih Edin

pamuklu havlu
Piyasada çok sayıda sentetik içerikli havlu var, ancak bunlar saç derisini pürüzlendirerek kepek oluşumuna neden olabilir. En iyisi saf pamuklu havlu kullanmaktır.

Şeker Yerine Alternatifleri Deneyin

şeker alternatifleri
Fazla şekerli gıdalar tüketmek, saç derisinde kepeklenmeyi artırır. Şeker ihtiyacınızı meyve veya baldan sağlayabilirsiniz.”


Yayınlanma tarihi: 03/03/2022

-

Son Güncellenme: 29/06/2022

Başa Dön