Saç Ekimi Rekora Koşuyor, Bioxcin de İhracatını Artırıyor

Saç Dökülme Tedavisi
Saç Dökülme Tedavisi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Saç Ekimi Rekora Koşuyor, Bioxcin de İhracatını Artırıyor

Pandemi süreciyle geçen 2020 yılında Türkiye’ye saç ektirmek için gelenlerin sayısı 650 bini, işlemlerin toplam cirosu ise 1 milyar 950 milyon doları aştı.

Diğer yandan saç dökülmesini azaltan, saçı güçlendiren ve yeni saç oluşumuna katkıda bulunan ürünlere ilgi de artıyor.
bioxcin laboratuvarıBu alanda, 2002 yılında tamamen yerli sermaye ile kurulan Biota Laboratuvarları bünyesinde üretilen Bioxcin markası öne çıkıyor. Şirket halihazırda 65 ülkeye ihracat yapıyor ve Bioxcin markası ile de satış rekorlarını kırıyor.

Türkiye Son 10 Yılda Saç Ekiminde Dünya Liderliğine Oynuyor

türkiyede saç ekimi
Ülkemiz sağlık turizminde her geçen sene pazar payını artırmaya devam ediyor. Özellikle saç ekiminde son 10 yılda dünya lideri olma olma yolunda hızla ilerliyor.

2019 yılı verilerine göre o yıl ülkemiz saç ekimi için 500 bini aşkın kişi gelirken, bunlardan 1 milyar 494 milyon dolar ciro elde edildi.

2020 yılında ise pandemi koşullarına rağmen ziyaretçi sayısı 650 bini, ciro ise 1 milyar 950 milyon doları aştı.

Saç ekimi ve dökülme tedavisi alanlarında dünyada iyi bir yere sahip olan Türkiye’deki dermatologlarla yapılan ankette, saç ekimi sonrası en çok güvenilen marka Bioxcin oldu.

Araştırma şirketi Akademetre’nin yaptığı bağımsız araştırmaya göre; saç derisindeki iyileşmeden sonra eklenen köklerin güçlenmesi için ürün öneren 100 dermatolog’dan 90 tanesinin tercihi Bioxcin oldu.

16 Ağustos ve 29 Eylül tarihleri arasında yapılan çalışmada Bioxcin, rakiplerinin oldukça önüne geçti.

2005 Yılından Beri Satış Rekoru Kırılıyor

cihat dündar
Biota Laboratuvarları Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar; “Biota çatısı altında bulunan en köklü markalarımız arasında Bioxcin yer alıyor.

2005’te yoğun Ar-Ge çalışmalarımız ve testlerimiz sonrasında ortaya çıkardığımız Bioxcin hem doğal etken maddeleriyle, hem fiyat erişebilirliği ile hem de sağladığı gerçek ve etkin fayda ile ülkemizde eczane pazarının lideri durumunda.

Bunun yanı sıra pek çok ülkeye ürünümüzün ihracatını da gerçekleştiriyoruz. Söz konusu ankette Bioxcin’in dermatologlar tarafından en çok güvenilen ve tavsiye edilen marka olması bizi şaşırtmadı ama gururlandırdı.

Bundan sonra da hem dermatologların hem de saç problemi yaşayan tüketicilerimizin en çok güvendiği marka olmayı sürdüreceğiz.

Doğal ve yenilikçi ürün gamımızı da geliştirmeye devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Bioxcin İhracatı da Artışta

bioxcin ihracatı
65 ülkeye ihracatı gerçekleştirilen ürünün en büyük avantajının doktor tavsiyesi olduğunu söyleyen Cihat Dündar;

“Bizim en önemli paydaşımız doktorlar. Zira tüm ürünlerimizde olduğu gibi Bioxcin’de de etken madde çok önemli. Doğal ve etkin içeriğimiz var olan saçları koruma ve dökülmelerine engel olmada, saç ekiminden sonra da saçların gür çıkmasında çok iyi sonuçlar veriyor.

Bu başarı da dermatologlar tarafından da takdir ediliyor. Tüm bunlar totalde bizim ihracatımızı artıyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili yürütülen bağımsız araştırmada dermatologlardan elde edilen verilere göre Bioxcin ile alakalı öne çıkan noktalar şöyle oldu:

  • Dermatologların çoğunluğu, ekimden sonra saç dökülmesini azaltan, saçı güçlendiren veya yeni saç oluşumuna etki eden şampuan kategorisinde Bioxcin markasını öneriyor.

  • Dermatologlar, saç ekimi sonrasında kullanılan ürünün saç dökülmesinde azalma sağladığını belirtiyor.

  • Dermatoloji uzmanlarının %96’sı Bioxcin’in saç ekimi ardından saçları güçlendirdiğini dile getiriyor.

  • Uzmanlar, Bioxcin şampuanının saç ekimi sonrasında saç tellerinde kalınlaşma, saç derisinde güçlenme ve yeni saç oluşumunda etkili olduğunu belirtiyor.


Yeniben'de Saç Ekimi tedavisinde öne çıkan doktor veya klinik olmak için tıklayın!


Yayınlanma tarihi: 03/11/2021

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön