Yüz Plastik Cerrahi Kongresi İçin İzmir Hazırlanıyor: Dünya Çapında Konuşmacılar Katılacak


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Yüz Plastik Cerrahi Kongresi İçin İzmir Hazırlanıyor: Dünya Çapında Konuşmacılar Katılacak

Türkiye'nin plastik cerrahi alanındaki en prestijli etkinliklerinden biri olan 17. Ulusal ve 2. Uluslararası Yüz Plastik Cerrahi Kongresi, 8-10 Aralık 2023 tarihlerinde İzmir'de gerçekleşecek. Kongre, yüz plastik cerrahi alanında uzmanlaşmış birçok yerli ve uluslararası konuşmacıyı bir araya getirecek.

600 Üyeye Sahip Büyük Bir Dernek

dernekKongre düzenleme komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği'nin 2005 yılında kurulmasının ardından hızla büyüyerek 600 üyeye sahip büyük bir derneğe dönüştü.

Bu büyümenin ardında, kurucu hocalar, yetiştirdikleri öğrenciler ve yüz plastik cerrahisine ilgi duyan meslektaşlar bulunuyor. Son yıllarda yüz plastik cerrahisi üzerine odaklanan ulusal toplantılar, büyük bir ilgiyle karşılandı.

Kongre, yüz plastik cerrahi alanındaki dünyanın önde gelen uzmanlarını ağırlayacak. Johns Hopkins Hastanesi Yüz Plastik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Patrick Byrne, İskenderiye Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hossam Foda, Portekiz'den Dr. Carlos Neves, Venezuela'dan Dr. Froilan Paez ve Brezilya'dan Dr. Jose Antonio Patrocinio gibi önemli isimler, kongrenin davetli konuşmacıları olarak katılacak.

Kongre aynı zamanda genç plastik cerrahi uzmanlarına da kapılarını açacak. Çeşitli üniversitelerde ve eğitim hastanelerinde uzmanlık eğitimi alan asistanlar, çalışmalarını sunmak ve bilgi paylaşımında bulunmak için bu önemli etkinliğe davet ediliyor.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Fazıl Apaydın 

Prof. Dr. Fazıl ApaydınAna salonda yapılacak sunumlar, simultane çeviri yardımıyla Türk ve yabancı katılımcıların rahatça takip edebilmesini sağlayacak, böylece kongre uluslararası bir boyut kazanacak.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Fazıl Apaydın ve Kongre Genel Sekreterleri Doç. Dr. Sercan Göde ile Doç. Dr. İsa Kaya, Türkiye'nin yaşam kalitesi açısından en güzel şehri olan İzmir'de katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Kongreye Türkiye dışından ve komşu ülkelerden gelen katılımcılar da bekleniyor. Etkinlik, Türk plastik cerrahi alanının önemli bir buluşma noktası olacak ve bu alandaki son gelişmelerin paylaşılacağı bir platform sunacak.


Yayınlanma tarihi: 07/11/2023

-

Son Güncellenme: 07/11/2023

Başa Dön