Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Soner Tezcan

Meme Dikleştirme

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Op. Dr. Soner Tezcan tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Op. Dr. Soner Tezcan

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Plastik, Rekonstüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Soner Tezcan konuk oldu. Tezcan; kendisi, kariyeri, memenin yapısı, meme estetiği, kullanılan implantlar, ameliyat sonrası izler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Soner Tezcan ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

Op. Dr. Soner Tezcan podcast

Hep Suç Newton’un, Yer Çekimini Bulmayacaktı

newton

Op. Dr. Soner Tezcan memenin yapısını ve neden sarktığını espirili bir şekilde açıkladı; “Hep suç Newton’un, yer çekimini bulmayacaktı. Yer çekimi diye bir şey var ve dolayısıyla düz bir duvarda düz bir şekilde kalmaya çalışan bütün dokular direncini yitirip, bağ dokunun kuvvetini yitirip bir şekilde aşağı doğru yer değiştiriyor. Vücudumuzun bütün her yerinde olduğu gibi meme de aynı şekilde alttan bir destek olmayan bir doku olduğu, yukarıdan askıları ve bağlarıyla o duvarda düz durmaya çalıştığı, kısmen ağır bir doku olduğu için yerinde durması çok daha zor oluyor.”

Meme; Kadınsılığın, Güzelliğin Ve Anneliğin Sembolü

cazibenin sembolü meme

Memenin geçmişten bugüne neden önemli olduğunu, hangi estetik uygulamalar yapılabileceği ve süreci Op. Dr. Soner Tezcan; “Çağlar boyunca kadınsılığın, güzelliğin ve anneliğin simgesi olan bir organ bu. Kimi zaman büyük oluyor şikayet ediyor kişi, kimi zaman çok küçük oluyor şikayet ediyor. Hastalarımın bana geliş şekli ve benim tecrübelerime göre aslında 2 ana başlık altında memenin problemlerini sınıflandırmak çok mümkün olabilir. Birisi boyutu birisi ise mevcut yeri yani sarkıklığı ya da dikliği.”

“Kişinin vücuduna uygun olan yapıda bir implant seçimi yapmak gerekiyor. Bir estetik cerrahın ilk yaptığı şey meme başının uzaklığını bir ölçmektir. İmplant seçiminde bizim için göğüs kafesinin çapı, yani implantın oturacağı yerin boyutları çok önemli ve üstünü saracağı için meme dokusu ya da deri dokusu, meme başının şekli, uzunluğu, ölçümlerine dikkat etmek gerekir.” olarak açıkladı. 

Estetik Ameliyatların Riski Araba İle Muayeneye Gelirken Ki Riskten Daha Az

meme estetiği riskleri
 

Op. Dr. Soner Tezcan, meme implantları ile ilgili endişelere ve risklere de dikkat çekti ve “Amerika Sağlık Örgütü ALC denen hastalığa meme implantlarının yol açabileceğini söyledi ve bu durumun olma ihtimalinin 33 binde 1 olduğunu belirtti. Bir kişinin normal günlük hayatında işte otobüse binip kaza yapma, yolda yürürken kafasına saksı düşmesi gibi değişik kazalarla ölüm riskinin 8 binde 1 olduğunu düşünürsek, 33 binde 1 göze alınmayacak ya da problem yaratabilecek ya da kaygılandırıcı bir oran değil.”

“Her gün herkes dünyada bir yerden bir yere ulaşmak için ulaşım aracı kullanıyor ama trafik kazası riskini 33 binde 1den daha yüksek olmasına rağmen göze alarak bunu yapıyor. Dolayısıyla göze alınmayacak, kaygı duyulacak bir risk değil ama bunu hastalar tarafından da bilinmesi, kendisi tarafından onaylanması gerekiyor.” dedi. 

Meme Estetiği Ameliyat İzleri Ve İzsiz Meme Estetiği

meme estetiği izleri

Ameliyat sonrası izleri her operasyonda olduğu gibi meme estetiğinde de en çok merak edilen konulardan bir tanesi Op. Dr. Soner Tezcan ameliyat izleri ve son dönemde popüler olan izsiz meme estetiği ile ilgili olarak; “ Meme büyütmede 4-5 cm’lik kesilerle farklı bölgelerden protezi yerleştirebiliriz. Ancak sarkık memede deri fazla olduğu için kesiyi uzun tutmak zorunda kalıyoruz. Estetik operasyonlarda cerrahların her zaman yapmaya çalıştığı şey, yaranın en az şekilde iz bırakmasıdır. Meme büyütme ameliyatlarını farklı yerden yapmak mümkün. Tarihte göbek deliğinden bile meme büyütme ameliyatı gerçekleştirilmiş. İzsiz meme estetiği denen yöntem koltuk altından yapılan bir tekniktir.” 

“En sık meme alt kıvrımından yapılmasının nedeni,  meme protezi koyarken hava ile bile neredeyse temas etmeden onu vücuda bir şekilde yerleştirebilmektir. Çünkü protezin hiçbir şekilde bir zerre bile mikropla karşılaşmasını istemeyiz. Mikropla karşılaşırsa orada vücudun içinde reaksiyon yaratıp, etrafını kapsül ile çevreleyecek.”

izsiz meme estetiği

“Dünyada en sık koltuk altından meme başından değil de meme alt kıvrımından yapılıyor olmasının nedeni;  meme başından yapıldığında süt bezi kanallarından mikropların yara yerine bulaşabilecek olmasıdır. Koltuk altından protez yerleştirmenin çok tercih edilmeme sebebi ise ter bezlerimizin olması ve onların bakımın zor olmasındandır.” diyerek konuyla ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde anlattı.

Op. Dr. Soner Tezcan Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, bu zamana kadar en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği yapmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını, en saçma bulduğu estetik uygulamayı ve bir yakınına estetik uygulama yapıp yapmayacağı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!


Yayınlanma tarihi: 04/06/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön