Meme Büyütme ve Dikleştirme Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Meme Dikleştirme

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Op. Dr. Ahmet Kürşat Yiğit tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Meme Büyütme ve Dikleştirme Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?

Meme büyütme ve dikleştirme işlemi yaptırmak isteyen kadınların aklında tek bir soru vardır: “Ameliyat sonrası iz kalır mı?”

Siz de bu ameliyat uygulamasıyla hem yaşam kalitesini artırmak hem de silüetinizi kusursuz kılmak istiyor ve işlem sonrasında kalacak izler nedeniyle çekince yaşıyorsanız tüm endişelerinizi bir kenara bırakın ve uzman dokunuşlarla yeni bir görüntüye hazırlanın.

Çünkü Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. Ahmet Kürşat Yiğit, bu konu hakkında eşsiz bilgiler sundu. İşte konunun detayları:

Op. Dr. Ahmet Kürşat Yiğit meme dikleştirme whatsapp butonu“Meme büyütme ve dikleştirme ameliyatlarında hastanın mevcut meme yapısı ana belirleyici etmendir. Hastanın mevcut meme büyüklüğü ve sarkıklık derecesine göre göğüs dikleştirme ameliyatlarına meme protezi eklenebilir.


Hastalarımızın bize en sık sorduğu sorulardan biri "Göğüs dikleştirme ameliyatlarından sonra iz kalır mı?" Yapılan ameliyatın tekniğine göre meme başından başlayıp aşağıya dik uzanan izler olabilmektedir.

Bu izler 1 yıllık sürecin sonunda belli belirsiz hale gelebilmektedir. Ancak burada bireysel farklılıklar da bu izin nihai sonuca ulaşmasında etkilidir.”
 
“Ameliyattan sonra kesileriniz iyileştikçe, yara izleriniz başlangıçta yükseltilmiş, kırmızı çizgiler olarak görünecektir. Sonunda daha az görünür olmak için solmaya, düzleşmeye ve hafiflemeye başlayacaklar.

Herkes farklı şekilde iyileşir, ancak göğsünüzde hafif bir yara izi kalabileceğini bilmek önemlidir. Ameliyattan sonra iyileşene kadar güçlü egzersizlerden kaçınmak ve cildinizi tahriş eden sütyenler giymemek kesilerinizin hızlı ve etkili bir şekilde iyileşmesine yardımcı olacaktır.”

Meme Büyütme ve Dikleştirme Ameliyatı Sonrası İz Neden Kalır?

meme estetiği izi“Meme büyütme ve dikleştirme işleminden sonra küçük ve belirgin olmayan yapıda izler kalabilir. Ancak bazı kişilerde izler daha belirgin olabiliyor. Bu durumun nedenleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Genetik sebepler ve derinin temel özelliklerine bağlı olarak bazı kişilerde bütün önlemlere rağmen daha belirgin izler oluşabilir.

  • İzli bölgede yaşanan enfeksiyon, yaranın iyileşme süresini uzatır ve belirgin iz kalmasına neden olabilir.

  • İleri yaş, sigara / alkol tüketimi ve şeker hastalığı gibi durumlar iyileşme süresini uzatır ve iz kalma olasılığını artırır.”

Meme Büyütme ve Dikleştirme Ameliyatında Oluşan İzler

meme ameliyatı izleri“Meme büyütme ve dikleştirme uygulaması kişinin meme şekline ve yaşadığı şikayetin derecesine bağlı olarak farklılık göstermektedir. Bunun yanında kişi özelinde uygulanan işlemlere göre de izler farklı şekillerde oluşmaktadır.

Meme dikleştirme ve meme küçültme ameliyatları sonrasında genel olarak ters T şeklinde izler meydana gelir. Oluşan bu T izinin şiddetinin azaltılmasına yönelik birçok farklı teknik geliştirilmiştir.

Geliştirilen bu teknikler doğrultusunda izler, ters L ya da I boyutlarına kadar küçültülebilir.”

Yara İzi Neye Benzeyecek?

meme yara izi“Kozmetik cerrahi sırasında yapılan kesiler genellikle incedir. Yaralar iyileştikten kısa bir süre sonra, kesiğin kenarları boyunca kırmızı, yükseltilmiş bir çizgi ile bırakılabilirsiniz.

Zamanla, bu renk pembeye ve sonra beyaza döner. Bu süreç işlemden 1 yıl sonrasına kadar birkaç ay sürebilir. İşlem sonrasında kırmızılık, son derece koyu veya açık tenli kişilerde yoğun görülür.

Bu kişiler doğrudan güneşe maruz kalırlarsa yara izleri de daha belirgin hale gelebilir. Her gün güneş kremi kullanmaya özen göstermelisiniz.”

Yara İzleri Zamanla Değişecek Mi?

meme dikleştirme uygulaması“İyileşme süreci devam ettikçe, yara izleriniz zamanla kaçınılmaz olarak değişecektir. Uygun bakımla, solmaya ve düzleşmeye devam eder.

Meme büyütme ve dikleştirme izlerini daha da kötüleştirebilecek davranışlardan kaçınmak da önemlidir. Kaçınmanız gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • İlk 6 hafta ağır kaldırmaktan kaçının.

  • Ameliyattan en az 1 ay önce sigarayı bırakmanız önemlidir.

  • Bronzlaşmaya bir süre ara vermelisiniz. Bu yara dokusunu karartacak ve yara izlerinizi daha belirgin hale getirecektir.” 

Yara İzlerini Tamamen Yok Olur Mu?

meme estetiği sonrası“Cerrah tarafından önerilen bazı ilaçlar meme büyütme ve dikleştirme izlerinin görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir ancak yara izleri tamamen gitmez.

Meme büyütme ve dikleştirme izleriniz şiddetliyse dermatoloğunuz profesyonel yara izi giderme tedavileri önerebilir. Bu tedaviler genellikle aşağıdaki gibidir:

  • Ağartma serumları

  • Kimyasal peeling

  • Mikrodermabrazyon

  • Dermabrazyon

  • Lazer tedavisi

Meme büyütme ve dikleştirme yaptırmak muhtemelen bir miktar yara izine yol açacaktır. Şiddetli yara izlerini önlemenin en iyi yolu, bu tür bir ameliyatla deneyimli bir cerrah bulmaktır.

Çok fazla deneyime sahip olmayan birinden tasarruf etmeye çalışmak uzun vadede size daha pahalıya mal olabilir. Doğru plastik cerrahı bulana kadar aramaktan korkmayın. Cildinizin iyileşmesinin zaman aldığını unutmayın.”


Yayınlanma tarihi: 14/07/2021

-

Son Güncellenme: 06/09/2022

Başa Dön