Göğüs Dikleştirme ve Göğüs Büyütme Yöntemleri

Meme Dikleştirme
Meme Dikleştirme tedavisinde öne çıkan merkezler

Hülya Alkan tarafından yazılmıştır.

Göğüs Dikleştirme ve Göğüs Büyütme Yöntemleri

Hızlı kilo alıp vermek, hamilelik, emzirme, aktif spor hayatını sonlandırma ve daha bir çok sebebe bağlı olarak göğüs formunu kaybeder.

Meme dikleştirme Göğüs sarkması, göğüs form kaybı, göğüslerin istenilen boyuttan daha küçük olması hem kadın hem de erkek her yaş grubundan kişinin karşılaşabileceği sorunlardan biridir.

Erkeklerde göğüs formunda deformasyon genellikle yoğun fitness çalışmasına ara vermek ya da kilo alıp vermeye bağlı olarak gelişirken kadınlarda emzirme, hamilelik, doğum kontrol hapı kullanımı gibi hormon değişiklikleri yaratan durumlar sık kilo alıp vermek gibi nedenlerle oluşabilmektedir.
Op. Dr. şamil Yazgan whatsappBu makalemizde meme büyütme meme dikleştirme ve göğüs bölgesinde oluşan sorunların çözümüne yönelik ipuçları bulacaksınız.

Göğüs Büyütme Yöntemleri

Meme Büyütme yöntemleri, ameliyatlı ve ameliyatsız olarak iki ana başlık altında toplanır. Her iki ana başlığın birden çok yöntemi vardır.

1- Göğüs Büyütme Ameliyatı

“Mastopeksi” yani "meme dikleştirme ameliyatı” adıyla bilinen göğüs dikleştirme ya da göğüs büyütme ameliyatı cerrahi işlemlerle yapılan, göğüslere diri, dik ve konik formun kazandırılmasının hedeflendiği ameliyatlara verilen addır.

Göğüs büyütme, göğüs dikleştirme ameliyatı memelerdeki yapısal farkların, varsa asimetrik görünüşün de düzenlendiği, göğüsün istenilen boyutlara hızlı bir şekilde kavuşmasını sağlayan, etkili ve kalıcı sonuç alınan yöntemlerin başında gelir.

Göğüs dikleştirme ameliyatı, hastane ortamında genel anestezi altında ortalama 2 ile 4 saat aralığında gerçekleştirilir.

Ameliyat sonrası mutlaka 1 gece yatış verildikten sonra kişi taburcu edilir. Göğüste meydana gelen deformasyon 3 aşama ile tanımlanır.
Op. Dr. Emre Gönenç Baygöl
Bu aşamalar aynı zamanda göğüs dikleştirme ameliyatının hangi teknikle yapılacağını da gösterir. 

2- Ameliyatsız Göğüs Büyütme Yöntemleri

Meme dikleştirme  Ameliyatsız göğüs büyütme yöntemleri bir kaç başlık altında ele alınabilir: “Egzersiz”, “Bitkisel yöntemler”, “masaj” ve piyasada satışa sunulan doğal içerikli “kremler”

Göğüs büyütme ameliyatı, kişinin istenilen formlarda memelere sahip olması için en etkili yöntem kabul edilir.

Ancak her ameliyat gibi göğüs büyütme ameliyatı da herkese göre olmayabilir ya da kişi ameliyat ve süreçleri için psikolojik olarak kendini hazır hissetmeyebilir. Bu gibi durumlarda en doğrusu evde uygulanabilecek ameliyatsız göğüs büyütme yöntemlerine odaklanmaktır.

Ameliyatsız meme büyütme yöntemleri uzun vadede sonuç veren, sabır ve kollektif bir çalışmayı gerektiren, sonuçları konusunda büyük değil akılcı beklentiler içinde olunması gereken süreçli bir uygulamalar bütünüdür.  

Tek başına ne göğüs büyütücü kremler, ne de göğüs dikleştirme egzersizleri sonuç vermez. 

Göğüs büyütme bitkisel kür uygulamaları da mutlaka göğüs dikleştirme egzersizleri ile birlikte ele alınmalıdır. 
Op. Dr. Burak Türkyılmaz
Kısaca eğer hedefiniz ameliyatsız göğüs büyütme yöntemleri ile ideal meme formunuza kavuşmak ise; sabırla hareket etmeli ve disiplinli bir şekilde planlanan programa uymalısınız.

A- Göğüs Dikleştirme Egzersizleri Yapın, Nasıl Mı?

Şınav Çekin!

Şınav çekmek sadece göğüs kaslarınızın değil aynı zamanda karın ve kol kaslarınızın da gelişmesine, vücut proposiyonunuzun şekillenmesine yardımcı olur.

Eğer daha önce hiç şınav çekmediyseniz egzersizlere günde 4-5 şınav ile başlayın ve kendinizi hazır hissettikçe şınav sayısını arttırın.

Başlangıçta her biri 5’er adetten oluşmak üzere şınav egzersizini 2-3 set tekrar edin. Zamanla vücudunuz şınav çekmeye alıştıkça bu egzersizi her biri 10 adetten oluşmak kaydı ile 3 set olarak uygulayın. (1)

Dambıl Kaldırın!

Dambıl ile egzersiz yapmak göğüs kaslarını güçlendirme açısından en etkili egzersizlerden biridir.

Eğer daha önce hiç dambıl ile göğüs kası çalışmadıysanız o zaman başlangıçta bir spor salonuna yazılmak ve profesyonel bir eğitmen gözetiminde çalışmak isteyebilirsiniz. 

Eğer ağırlıkla çalışma konusunda deneyim sahibiyseniz ev için edineceğiniz her biri 7-12 kg ağırlığında mini dambıllarla kendi başınıza da çalışabilirsiniz. (1)

Dambıl Fly Yapın! Dumbbell fly egzersizi; spor salonundaysanız eğer düz bench sehpası eğer evde uygulanacak ise kol hareketine kısıtlama getirmeyecek yerden yüksek bir platforma yatıp, göğüs hizasında iki yana açtığınız kollarınızı, dambıl kullanarak, ileri doğru uzatıp kapatarak yapılan, göğüs egzersizidir.

Yapı itibarı ile göğüs kasını genişletip hacimlendiren en etkili göğüs egzersizlerinden biridir. (2)

Duvar Press’i Yapın!

Şınav hareketinin ayakta yapılan versiyonu da diyebiliriz duvar pressine.

Bu hareket göğüs kaslarının yanı sıra üst kol kaslarını da çalıştırır. Duvardan 2 metre geride durun ayaklarınız sabit, vücudunuz duvara eğimli, avuç içiniz ve kollarınız ise duvara dik basacak şekilde olmalıdır.


Ayak ve bacaklarınız sabit (duvardan 2 metre uzaklıkta), dirsekleriniz kıvrılıncaya kadar duvara baskı uygulayın ve tekrar doğrulurken kol gücü ve pazılarınızı kullanın. 

Crunch Egzersizi!

Crunch egzersizi hem karın kasları için hem de göğüs kasları için ideal bir çalışmadır. Crunch egzersizi ile düz bir karın ve güçlü, kaslı göğüslere sahip olabilirsiniz. Uygulama yöntemi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

B- Beslenme Şeklinizi Değiştirin

Göğüs büyütme ve göğüs dikleştirme için gıdalardan da büyük destek alabilirsiniz. “Ne yiyorsak o’yuz” değişinden yola çıkarak, egzersiz programının yanı sıra beslenme programını da gözden geçirmek, başarıya giden süreçte etkili sonuç almanıza yardımcı olur.

Kilo Alın!

Evet yanlış duymadınız eğer daha büyük göğüslere sahip olmak istiyorsanız bir kaç kilo almayı göze alabilirsiniz.

Protein yönünden zengin gıdaları beslenme programınıza ekleyerek, egzersiz programıyla desteklenmiş bir çalışma; göğüs büyütme yöntemleri arasında en iyisi olmasa da sonuç alınanlardan biridir. 

Göğüs, yağ depoları kilo alımına en kolay adapte olanlardandır. Eğer bir kaç kilo almayı göze alabilirseniz göğüs bölgesinde hızlı gelişme sağlayabilirsiniz. -(2)-

Östrojen İçerikli Gıdalar Tüketin!

Östrojen, göğüslerin boyutunu artırmaktan sorumlu olan bir kadın hormondur.

Vücudunuz doğal olarak ergenlik döneminden geçerken ve 18 ya da 19 yaşına kadar bile östrojen üretse de, göğüslerin biraz daha büyümesine yardımcı olmak için östrojen içeren daha fazla yiyecek yemeye odaklanmanın zararı yoktur. 

İşte östrojen bakımından zengin olduğu bilinen bazı yiyecekler:

  • Mercimek ve Nohut

  • Barbunya fasulyesi

  • Peynir ve yoğurt gibi süt ürünler

  • Adaçayı, yonca ve kekik gibi baharatlar

  • Elma, kiraz ve erik gibi meyveler

  • Pancar, havuç ve salatalık gibi sebzeler

  • Pirinç, arpa ve buğday (2)

Fitoöstrojen İçeren Gıdalar Tüketin!

Fitoöstrojen, östrojen düzeyinin düştüğü durumlarda devreye giren adeta bir yedek depodur.

Zaman içinde yaşa bağlı olarak hacmini kaybeden göğüs, fitoöstrojen ve östrojen takviyesi ile yeniden form kazanabilir.

Fitoöstrojen bakımından zengin bazı yiyecekler:

  • Antep fıstığı, ceviz, kaju fıstığı ve kestane gibi kuruyemişler

  • Kırmızı şarap, beyaz şarap, siyah çay ve yeşil çay gibi içecekler

  • Şeftali, çilek ve ahududu gibi meyveler

  • Keten tohumu

  • Fasulye ve kış kabağı

--------------------

Önemli Uyarı
Göğüs büyütmek için östrojen hapları veya östrojen takviyeleri almaktan kaçının! Östrojen ve fitoöstrejen yukarıda sıraladığımız gıdalarda vücudun ihtiyacını karşılayacak oranda bulunur.

Ekstra takviye almak ve aynı zamanda beslenme programınızda bu hormonları içeren gıdalar tüketmek göğüs büyütmeye yardımcı gibi gözükse de, ilaç takviyeleri istenmeyen yan etkileri nedeni ile tercih edilmemelidir.

Östrojen hapları meme kanserinden kan pıhtılarına kadar birçok istenmeyen yan etkiye sahiptir. Doğal yöntemlerden uzaklaşmayın.

--------------------

C- Göğüs Büyütme Masajları

Göğüs büyütme yöntemlerinden bir diğeri de her gün düzenli ve doğru şekilde göğüs bölgesine uygulanacak masajdır.

Günde 1 ya da 2 sefer, 5-10 dakika süresince memelere yapılacak masaj ile göğüs bölgesindeki kan dolaşımı artarak, meme bezleri uyarılır ve sıkılaşır. 

Göğüs büyütme amacı ile yapılan masaj teknikleri ile meme dokusunun büyümesi hedeflenir. 

Genel hatlarıyla göğüse uygulanacak masaj adımlarını “Göğüs Büyütme Yöntemleri” isimli makalemizde bulabilirsiniz.

Masajın uygulanmasını kolaylaştırmak için uygulama esnasında masaj yağı ya da göğüs kremi kullanabilirsiniz. Göğüs büyütme amacıyla piyasada satışa sunulan göğüs kremleri de vardır.

Medikal içerikli olanlardan ziyade bitkisel içerikli göğüs büyütme kremlerinin meme genel görünümünü iyileştirici özelliği vardır.

D- Göğüs Büyütme Bitkisel Çözümler

Göğüs büyütme bitkisel çözümler, daha hacimli memelere sahip olmak isteyenlerin tercih ettiği yöntemlerden bir diğeri.

Bitki ve gıdaların içeriğinde bulunan bazı bileşenlerin göğüs büyütmeye yardımcı olduğu konunun uzmanlarınca kanıtlanmış olup alternatif ve doğal çözümler arayışındaki kişilerin beklentilerini karşılayan kürler ile ideal formda göğüs için birebir.  

En sıklıkla aranan ve doğal olduğu için kullanılmasında bir sakınca görülmeyen bitkisel kürler ile göğüs büyütmenin tek başına istenilen sonucu vermesi çok da mümkün olmayabilir. 

Önerimiz; aşağıda adı geçen bitkilerin düzenli egzersiz programı ile birlikte tüketilmesi.

  • Oğul otu

  • Aslan kuyruğu

  • Bostan otu

  • Testere palmiyesi

  • Yam kökü (Meksika´da eski yıllarda Chiapas kabilesi kadınların doğum yapması sırasında bu bitkiyi kullanıyordu. Kadınlarda hormon yapımını uyarıcı etkisi vardır ve memeleri büyütür.) (4)

  • Kara Hindiba: En önemli etkisi karaciğer üzerinedir. Safra akışını düzenler. Hindistan´da karaciğer hastalıklarında sıklıkla kullanılır. Vitamin ve mineralin zengin kaynağıdır.

Avrupa'da salata şeklinde tüketilmektedir. Zararlı kimyasal ilaçlara, operatif müdahalelere ve implantlara karşı doğal bir alternatif olup, güzel göğüslere sahip olmak için ideal bir yöntemdir.

Kapsüllerinden 6 ay süresince günde 2 kez 3´er kapsül alınır. Etkiyi artırmak için kremleriyle birlikte kullanılabilir. Daha sonra 3 ila 4 ayda bir 2-3 hafta süreyle alınmalıdır. 

Referanslar:

(1) https://www.fitnessandbeast.com/dumbbell-fly-nasil-yapilir/ Erişim Tarihi: 20.02.2019.
(2) https://www.youtube.com/watch?v=WD8wnCl76yQ Erişim Tarihi: 20.02.2019.


Yayınlanma tarihi: 20/02/2019

-

Son Güncellenme: 05/06/2023

Başa Dön