Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Ufuk Alatekin

Saç Ekimi

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Ufuk Alatekin tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Ufuk Alatekin

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Medikal Estetik Hekimi Dr. Ufuk Alatekin konuk oldu. Alatekin; kendisi, kariyeri, saç ekiminin nasıl yapıldığı, nerelerde yapılması gerektiği, ekim sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dr. Ufuk Alatekin ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız. 

ufuk alatekin sportiy


Dr. Ufuk Alatekin Akademi’de Kadınların Meslek Edinmesini Sağlıyoruz

Dr. Ufuk Alatekin, kurdukları akademi ile ilgili açıklamalarda bulundu; “Akademi aslında sosyal sorumluluk projesi olarak başladı. Çocuk esirgeme kurumundan çıkan kız çocuklarının yetişmesi ile ilgili meslek edindirme adı altında bir eğitim çalışmasıydı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile sözleşme yaptıktan sonra MEB onaylı bir akademi olduk. Şimdi sığınma evlerindeki kadınlar için de çalışmalar yapıyoruz. Onlara meslek edindirme çalışması yapıyoruz.

Estetik, güzellik uzmanı yetiştiriyoruz ve bizden aldıkları sertifikayla kendi işyerlerini açabiliyorlar ya da resmi olarak klinik ve hastanelerde çalışabiliyorlar.

Dr. Ufuk Alatekin saç ekimi whatsapp butonu


Erkeklerin Tek Aksesuarı Saçları

Saç dökülmesinin sebeplerini anlatan Dr. Ufuk Alatekin; “Saç ve sakal erkek için en önemli iki aksesuar. Saçların asıl dökülme nedeni genelde hormonaldir.

Erkeklerde ve kadınlardaki erkek tipi saç dökülmesinde erkeklik hormonuna bağlı oluyor. Tabi çevresel etkenler, stres, çeşitli deri hastalıkları bütün bunları tetikleyen şeyler.

Genetik yatkınlık da hormonlar sebebiyle çok etken bir sebep. Saçı dökülen erkeklerde var olan kıllar dökülüyor ama vücudun sırt, omuz, bel gibi yerlerinde de ki oralar kıl olmasını beklemediğimiz bölgeler oralarda da bir kıllanma artışı görüyoruz.” açıklamasında bulundu.


Saç Ekimi Yaşı 20’lere Düştü

Saç ekimi yaşı 20'lere düştü

Dr. Ufuk Alatekin saç ekimi için uygun yaş aralığı ile ilgili olarak ;”Saç dökülmesinin en sık görüldüğü yaş aralığı 22-32 arasıdır. Hepimizin bu yaşlarda saçları biraz dökülür.

32-35 yaş arasında bu dökülme çok azalır. Teorik olarak 35’ten sonra saç dökülmesi beklenen bir şey değildir. Eskiden 25’ten sonra saç ekimini yapıyorduk ama şimdi 18-19 yaşındaki çocuklar ergenliklerini tamamladıktan sonra saçlarının dökülmeye başladığını görüyoruz.

Bu nedenle saç ekimi yaşı 20’lere kadar düştü. Eğer saç dökülmesi başlayıp da hastanın hikayesi ve muayenesi uygunsa prp ve mezoterapi gibi yöntemlerle saç ekim sürecini 2-3 yıl ileri atabiliriz.

Saç ekimi yapılsa bile bu yöntemlerle saçları koruyoruz.” diyerek süreçle ilgili bilgiler verdi.


Saç Ekimi Ekip İşi

Dr. Ufuk Alatekin saç ekimi yaptırmaya karar verdikten sonra nerede yapılacağını seçerken hangi kriterlere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı;

“İlk olarak çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. İstanbul’daki 3000’den fazla saç ekim kliğinin sadece %3’ünde gerçekten bir doktor var.

Saç ekimi basit bir işlem gibi görünse de saç ekimi bir ekip işidir ve ekibin başında mutlaka doktor olması gerekir. Ekimden sonra bir problem yaşanırsa bir doktor tarafından konsülte edilmesi gerekir.

Saç ekimi uzun bir süreç, saçların çıkmaya başlaması ekimden 6 ay sonra başlıyor.” 


Saç Ekimi Nasıl Yapılıyor?

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekiminin Sağlık Bakanlığı onaylı yerlerde yapılması gerektiğini aktaran Dr. Ufuk Alatekin saç ekim işleminin nasıl yapıldığı ise şöyle anlattı;

“Saç ekimi için hasta geldiğinde ilk olarak tahlilleri için kan alınıyor. Sonra tıraşı yapılarak çizimi gerçekleştiriliyor. Ardından beraber kaç greft ekileceğine karar veriliyor.

Saçların doğal görünmesi için saç çizgisine de hasta ile birlikte karar veriliyor. Saç ekim işlemi yaklaşık 5-8 saat arasında sürüyor. Lokal anestezi ile yapılıyor.

Sadece anestezi yapılırken iğnelerin acısını hissediyorsunuz, sonrasında herhangi bir acı, ağrı, şişme, morarma gibi herhangi bir şey olmuyor. Herhangi bir yara izi olmuyor.

İşlem sonrası 2. gün yıkaması yapılıyor. Özel bir yıkama yöntemi var. 10 gün boyunca da hasta bu yöntemle saçlarını yıkıyor. 11. gün eskiden nasıl yıkanıyorsa o formda yıkanmaya devam edebiliyor.

Kabuklanma ve kızarma 1 hafta 10 gün içinde kendiliğinden geçiyor. İşlemden sonra 2-6 hafta arasında ekilen saçlar dökülüyor.

Döküldükten 3-4 ay kitaba göre 6 aydan sonra saçlar çıkmaya başlar 8. ayda pik yapar. Tepe bölgesi de 1,5 yıla kadar uzayabilir ondan sonra da ömür boyu kullanabileceğiniz saçlara sahip olmuş oluyorsunuz.”


Saç Dökülmesinin Mutlulukla İlgili Olduğuna İnanıyorum 

saç dökülmesi

Altta yatan kronik bir rahatsızlık yoksa saç dökülmesinin mutlulukla ilgili olduğunu söyleyen Dr. Ufuk Alatekin; “Normal şartlarda kadınların saçlarının dökülmemesi lazım.

Eğer dökülüyorsa mutlaka öncelikle laboratuvar tahlillerinin yapılması lazım. Kadınlarda saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biri kansızlık ve hormonal değişikliklerdir.

İyi ürün kullanımı, ağızdan vitamin takviyesi, aşırı kuaför işlemlerinden, fazla kimyasal içermeyen boya kullanımı gibi şeylerle saçlarınızı koruyabilirsiniz” diyerek kadınların saç dökülmesini önlemek için yapabileceklerini anlattı.

Dr. Ufuk Alatekin Yeniben İle Estetik Sohbetler’in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, bu zamana kadar en zorlandığı vakasını, doktor olmasaydı hangi mesleği yapmak isteyeceğini, estetiği olup olmadığını ve bir yakınına estetik uygulama yapıp yapmayacağı ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu. 

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

 


Yayınlanma tarihi: 11/05/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön