Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Şule Şakrak

Selülit Tedavisi

Selin Sezgin tarafından yazılmış, Dr. Şule Güçlü Şakrak tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in Bu Haftaki Konuğu Dr. Şule Şakrak

Yeniben ile Estetik Sohbetler serisine bu hafta Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak konuk oldu. Şakrak; bölgesel yağlardan kurtulma ve selülit tedavi süreci ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Şule Şakrak ile gerçekleştirdiğimiz bu keyifli sohbet için tıklayınız:

Dr. Şule Şakrak podcast yayını


"Sağlığımız İçin Yağlı Doku Şart"

sağlık için yağlı doku şart

Dr. Şule Şakrak vücudumuzdaki yağlar ile ilgili olarak; “Vücudumuzdaki yağlar sağlığımız için çok önemli. Bizim aslında direncimize katkıları var, vücut ısımızı düzenlemeye yardımcılar, darbelerden bizi koruyorlar, kemik kırıklarına karşı vücudumuzu destekliyorlar. Tamamen yağsız bir vücut istemiyoruz ama bunun da bir ölçüsü olmalı. Bu da kadınlarda %30 oranında erkeklerde %25 oranında diyebiliriz.

Dr. Şule Şakrak zayıflama ve selülit tedavisi whatsapp butonu


Yağlar Hastalıkların Habercisi

yağlar hastalıkların habercisi

“Eğer bel bölgenizde yağlanma oranı yüksekse, kalp damar hastalıkları riskiniz artabilir, insülin direnci ile ilgili problemler yaşayabilir, diyabete eğilim artabilir. Karın bölgesinde yağ birikimi olan kişilerde reflü şikayetleri çok fazla artabilir. Birçok hastada görünen idrar kaçırma şikayeti de göbek bölgesinde fazla yağlardan dolayı olabilir.

Aslında oradan o yağ kütlesi kalktığında kaçırma şikayetleri tamamen ortadan kalkıyor.Basen bölgesinde yağlanma olan kişilerde adet problemlerine rastlanıyor.” diyen Dr. Şule Şakrak, asıl amacın sağlıklı ve güzel görünmek olduğunu belirtti. 

 

Bölgesel Yağlardan Kurtulmak...

bölgesel yağlar

Bölgesel yağlanma şikayetleri olanlar için Dr. Şule Şakrak; “Ben bölgesel yağlardan kurtulmak için radyofrekans dalgaları kullanıyorum. Radyofrekans, uygulanan bölgedeki kas hareketlerini ve bağ dokuyu hareketlendirmek için impulslar veren beraberinde radyofrekans veren beraberinde de bağ dokuyu sıkılaştırıcı dalgalar gönderen alet.

Cildin altındaki yağ dokusunu ısıtıp, oradaki yağın parçalanmasını sağlıyor ve bu parçalanan yağ, böbrek kanalıyla idrar yoluyla vücuttan atılıyor.” diyerek uygulamanın nasıl yapıldığını merak edenler için bilgi verdi.  

 

En Çok Merak Edilenler: Ne Kadar İnceleceğim, Yeniden Kilo Alırsam Ne Olacak?

bölgesel incelme

Dr. Şule Şakrak, bölgesel incelme ile ilgili merak edilenleri anlattı; “Genelde 4-6 seans sonunda 8 - 10 cm kişiden kişiye değişiyor bölgeye göre tabi ama o civarda bir erime oluyor. İşlem sonrası yeniden kilo alınması 1 yıl önermiyoruz. Çünkü vücut yağı ilk nereden kaybettiyse, ilk oraya depoluyor. Kilonuzu 1 yıl boyunca koruduğunuzda daha homojen bir dağılma oluyor.” diyerek açıklık getirdi.
 

Selülitler Neden Var, Nelerden Uzak Durmak Gerekir?

selülit

Dr. Şule Şakrak, selüliti ve oluşma nedenlerinden bahsetti; “Selülit deriye yakın yağ dokusunun hasara uğraması nedeniyle oluşuyor. Selülit oluşumundaki genetik ve kilo fazlalığı dışında; tuzsuz, şekersiz, yağsız gıdalar yemek, sebze ve meyve tüketmek, kahve ve kola kısıtlı miktarda içmek, alkol ve sigaradan uzak durmak selülit oluşumunu engellemeye yardımcı olur.” 

Dr. Şule Şakrak “Yeniben İle Estetik Sohbetler”in sevilen hızlı sorular bölümünde; yapmayı en sevdiği ve sevmediği uygulamayı, en zorlandığı vakayı, doktor olmasaydı ne olurdu, kendisinde olan estetikleri, en saçma bulduğu uygulamayı, yakınına uygulama yapıp yapmadığı sorularına içtenlikle eğlenceli cevaplar verdi.  

Yeniben İle Estetik Sohbetler’in daha önceki bölümlerini aşağıda bulabilirsiniz. 

Keyifli dinlemeler!

 

Selülit Tedavisi hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 23/07/2021

-

Son Güncellenme: 22/10/2021

Başa Dön