Bacaklara Özgürlük: Selülite Karşı En Etkili 5 İşlem

Selülit Tedavisi
Selülit Tedavisi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Gülben Şaş tarafından yazılmıştır.

Bacaklara Özgürlük: Selülite Karşı En Etkili 5 İşlem

Yüzde 17’lik şanslı gruptan olmayan her kadın, bir gün selüliti tadacaktır. Bundan neredeyse kaçış olmadığını biliyor ve kabulleniyoruz.

Genetik piyango sana çıkmadıysa, kahverengi yağ dokusunu artırıp kötü olan beyaz yağ dokusunu azaltmak için en güzeli genç yaşlarda spor ve doğru beslenme alışkanlığı edinmek ve böylece selüliti geciktirmek veya görünürlüğünü azaltmak olacaktır. 

Kese, masaj gibi kan dolaşımını artıran uygulamaların yanında kafeinli selülit kremleri de süreci yavaşlatmaya yardımcı olur. 

Fakat hareketsiz yaşam tarzı, kan dolaşımında azalma, menopoz gibi sebeplerle görünürlüğü delirten boyutlara ulaşabilir.

En etkili işlemlerin her zaman en kötüsünü beklemeden başlanan işlemler olduğunu da hatırlatarak, bu aşamada gerçekten işe yarayan uygulamalara başvurmak gerekebilir:

1. Vaser Lipo 

vader liposuctionVaser için liposuction’ın geleceği demek yanlış olmaz. Bildiğimiz yağ aldırma operasyonlarından çok daha kibar bir uygulama.

Ultrason ve vakum destekli masajı birleştirerek yağı çekerken cildi de sıkılaştırıyor. Daha detaylı bilgi burada. 

2. Thermage

Düzenli yapıldığında selülite karşı en kolay ve etkili yöntemlerden biri. Seans süresi bölgeye bağlı olarak 30-90 dakika arasında değişiyor.
Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp
Örneğin ailendeki tüm kadınlar yoğun selülitten muzdaripse, çok beklemeden 30’lu yaşlarından başında bu tedaviye başlayabilirsin.

Çalışma şekli çok basit. Radyo dalgalarıyla cilt uyarılır, böylece kolajen üretimi artar ve kan dolaşımı hızlanır. İşlemden sonra sonuç, altı aylık bir sürede gözle görülür hale geliyor.

3. Cellfina 

cellfina selülit tedavisiSonucu en hızlı şekilde görüp en uzun süre yaşamak isteyenler için en doğru yöntemse bu. Özellikle erken evrede minimum acı verici işlemle portakal kabuğu görünümüne karşı yüzde 100’e yakın başarı sağlamak mümkün.

Bu işlemde lifli dokulara iğneli bir tedavi uygulanıyor. Buralarda yara dokusu oluşumu sağlanarak iyileşme süreci de başlatılmış oluyor.

Bir hafta içinde sonucu görebilir ve iki yıldan fazla süre boyunca selülitsiz cildin keyfini çıkarabilirsin.

4. Cellulaze

Cellulaze, Vaser’in aksine, tıpkı Cellfina gibi az müdahaleyle kalıcı sonuç almak için geliştirilmiş bir işlem. Burada iğneler değil, lazer kullanılıyor.
Dr. Şule Güçlü Şakrak whatsapp
Amaç cilt kalınlığını artırarak yağa daha az yer bırakmak, kolajen üretimini artırmak ve yağlı bölgedeki pütürlü dokuyu düzleştirmek.

Bu uygulama selülitin biraz daha ileri seviyede olduğu ciltlerde yaklaşık iki yıllık kalıcı sonuç verebiliyor.
 

5. BTL Unison

btl unison selülit tedavisiSelülit karşıtı uygulamaların en dostane olanının Unison olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçlar için beklemek gerekmez ve acısızdır. En iyi sonuç için 20-30 dakikalık dört seans olarak uygulanabilir.

Hem ısı hem de mekanik enerji kullanarak cildi daha esnek hale getirir, esneyen ciltte de sıkışık yağ görüntüsü olmaz. Bu uygulama da kolajen oluşumunu destekler ve lifli dokuyu açar. 
Zahide Eris, MD
Anti-selülit uygulamalarının ortalama fiyatları birbirine yakındır. Birkaç uygulamada veya tek seansta sonuç vermesine göre değişiklikler olabilir.

Bu kadar dirençli bir güzellik düşmanının bile teknoloji karşısında kelimenin tam anlamıyla eridiğini bilmenin değeriyse paha biçilemez!

Bu uygulamalara kaynak ve zaman ayırmak için biraz beklemek gerekiyorsa, sana “Oturmaya mı geldik” demek istiyoruz. Bacaklarını çalıştırmalısın!

Ayrıca banyoda kese veya lifle yuvarlaklar çizerek yapacağın sıcak bir masajın da yararını göreceksin. Duştan sonra da selülitlere karşı kullanabileceğin birkaç krem var.

Bu kremler aynı zamanda yaptırdığın işlemin etkisini artıracak.

Biz etkinliğinden emin olduğumuz birkaç kremi seçtik. Göz atmak istersen:

Boyner - Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert 471 TL

Makyajtrendi.com - Shiseido ADVANCED BODY CREATOR SUPER SLIMMING REDUCER 380 TL 

Trendyol.com - Murad Firm and Tone Serum 258 TL (Dikkat, indirimde!)

Lidyana.com - Dr. Brandt Cellusculpt Body Shaper & Cellulite Smoothing Cream-Selülit Kremi 537 TL

Sephora - MEDICAL BEAUTY RESEARCH Cell-Power Anti-Cellulite Treatment 939 TL

Selülit Tedavisi hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 25/06/2020

-

Son Güncellenme: 08/09/2023

Başa Dön