Selülitin Mi Var, Derdin Var! Peki Tedavisi İmkansız Mı?

Selülit Tedavisi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Selülitin Mi Var, Derdin Var! Peki Tedavisi İmkansız Mı?

Kadınların %90'ından fazlasını etkileyen ve tedavisi neredeyse imkansız olan nedir? Evet, selülitten bahsediyoruz.

Selülitin nedenleri nüansları çok faktörlüdür, ancak asıl suçlu, cildi alttaki fasyaya bağlayan dikey, lifli bantlardır. Aşağı çekerken, çevreleyen yağ hücreleri etraflarında toplanarak gamzeler ve çöküntüler oluşturur.

Yeniben olarak gerçekten hiç işe yaramayan topikal ürünlere para harcamaktansa çok daha uzun süreli çözümler sunan invaziv, medikal seçenekleri merak ettik ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor’a işe yarayan selülit tedavilerini sorduk:

Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp butonu

“Selülit kadınlarda görülen, yağ, su ve ligament dediğimiz dokularda oluşan problemler sebebiyle gördüğümüz çukurluklardır. Bunun seviyesi vardır. Kimisinde hafif gözükürken, kiminde kıyafet giydiğinde bile aşikardır. İmkansız kelimesi biraz fazla olmuş bence zira selülit 6 levelı, aşaması vardır. Bizim selülit tedavisinde ilk yaptığımız şey hangi aşamada olduğunu anlamaktır. Öncelikle ilk iki aşamayı, ardından diğer aşamalara geçerek, sürekli geriletmeye yönelik bir algoritma oluştururuz.

Her bir tedavi arasında, beden bir yenilenme yaşasın diye de aralıklar veririz. İşte bu aralıklarda ve süreçte hastanın da beslenmesine dikkat ederek, tedaviye yardımcı olması son derece mühimdir. Misal yağlı gıdalardan uzak durmak, bol su içmek, bölgeye masaj yapmak, dolaşımı hızlandırmak için yürüyüşler yapmak, verdiğimiz kremleri kullanmak tedaviye artı puan kazandırmanızı sağlar.

selülit giderme yöntemleri

Selülit tedavisinde en çok tercih ettiğim uygulama mezoselülit tedavisi. Mezotselülit, selüliti giderecek vitamin, peptit, amino asitleri doğru kompozisyonda sorunlu bölgeye enjekte edilmesiyle yapılıyor. Bu uygulamaya ayrıca mezolipolizi de dahil ettiğimizde hem bacak kalınlığına müdahale ediyor, yağın yakılmasını sağlayabiliyoruz. Eğer bacak kalınlığında herhangi bir sorun yoksa, sadece mezoselülit ile devam edilebilir.  

Ayrıca İspanya’dan gelen yeni bir cihazımız mevcut. İsmi SpheroFill Cell. Spherofill Cell, fibrotik selülit yani III ve IV. Evrelerdeki selülit tedavisi için tasarlanmış yeni tıbbi cihazdır. Bu cihaz radyofrekans ile çalışıyor, tek seansta, ligametleri açıyor, bağ dokusunu canlandırıyor. Ben bununla birlikte mezoselülit de ekleyerek bütünsel bir yaklaşımla selülit sorununu çözmeye çalışıyorum. Özellikle selülit sorunu 3. veya 4. levelde olanlar 2,3 ay içinde tedaviye cevap alabiliyorlar.

selülit tedavisi

Bir de selülit için G5 masajı ve atkılı fırçası kullanımı mevcut. Selülit tedavisinde masaj gerçekten önemli ve G5 cihazının da çalışma prensibi bu aslında. Ben her zaman daha radikal ve dramatik sonuçlar alamayı sevdiğim için, G5’i kliniğimde kullanmayı tercih etmiyorum ama elbette naif bir çözüm sunacaktır. Aynı şekilde at kılı fırçası da minimal de olsa fayda sağlar.

Selülit Tedavisi hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 15/06/2021

-

Son Güncellenme: 10/03/2022

Başa Dön