Web Siteniz Google'da Görünmüyor mu? Sebebi Bu Olabilir -3


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Web Siteniz Google'da Görünmüyor mu? Sebebi Bu Olabilir -3

Googlebot'u Robots.txt Dosyanızda Engellediniz Mi?

googlebotRobots.txt dosyanız, tarayıcılara sitenizde hangi sayfaları tarayabileceğini ve tarayamayacağını söyler.

İçinde önemli bir öğe bulunan bir sayfayı veya klasörü yanlışlıkla engellerseniz, Google'ın sitenizi dizine ekleme olasılığı düşüktür.

Hal böyle olunca listedeki hiçbir sayfa dizine eklenmez. Google'da görünmesini istediğiniz bir sayfayı yanlışlıkla engelleyip engellemediğinizi görmek için robots.txt dosyanızı kontrol edin.

Özetle sayfanızı “Noindex” yaparsanız Google dizininde yer almaz.

Sayfanızı Noindex Olarak Ayarlayıp Ayarlamadığınız Nasıl Anlaşılır?

noindexBir "noindex" yönergesi, arama motorlarına bir sayfayı dizine eklememelerini söyler. Az evvel de söylediğimiz gibi bunu yaptıysanız, sayfanızın Google'da görünmeyecektir.

Sayfanızın noindexed olup olmadığını anlamanın en etkili yolu, sayfaya gidip kaynak kodunu görüntülemektir.

Kod sayfasına baktığınızda CTRL+F veya CMD+F yapın ve "noindex" kelimesini arayın. Hiçbir şey görünmüyorsa, sayfanızı indekslemediniz demektir.

Bir WordPress Sitesinde popüler Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız, oradaki sayfayı noindex yapıp yapmadığınızı kontrol etmelisiniz. Yoast eklentisine gidin, ve kontrolünüzü yapın.

"Arama motorlarının bu sayfayı arama sonuçlarında göstermesine izin ver" seçeneğinin "evet" olarak ayarlandığından emin olun. Ayrıca, "standart URL"nin başka bir sayfaya ayarlanmadığından emin olun.

Bir "rel=canonical", arama motoruna bunun orijinal içerik olmadığını ve "canonical" url'yi dizine eklemesini değil, dizine eklemesini söyler.


Yayınlanma tarihi: 23/12/2022

-

Son Güncellenme: 23/12/2022

Başa Dön