Türk-Kore Kültür ve Estetik Sempozyumu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Bilimden Sanata: Estetik Değerlerin İzinde Türk ve Kore

22-23 Aralık 2023'te gerçekleşecek olan Kore ve Türk Kültürü Estetik Sempozyumu, Güney Kore ve Türkiye'den öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşecek. Asya Uluslararası Göstergebilim Derneği (Asian Semiotics International Association - Güney Kore), Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği (Balıkesir/Türkiye), Türkiye Göstergebilim Çevresi (Türkiye), Tamga-Türkiye Göstergebilim Araştırmaları Dergisi (Türkiye), ve Episteme Kültür Araştırmaları Dergisi (Güney Kore) gibi kuruluşlar tarafından organize edilen sempozyuma Türkiye ve Güney Kore Üniversiteleri, özellikle Balıkesir Üniversitesi, Kore Üniversitesi, ve Hankuk Üniversitesi gibi kurumlar bilimsel destek sunacak.

Sempozyum, Türkiye ve Kore'nin zengin estetik ve kültürel mirasını derinlemesine incelemeyi ve iki milletin ortak noktalarını keşfetmeyi amaçlıyor. Bilimsel açıdan, estetik anlayışı, sanatı, kültürü ve tarihleri üzerinden ele alınacak.

Çevrimiçi olarak sunulacak 18 farklı bildiride, Türk ve Kore milletlerinin edebiyat, resim, minyatür, yapay zeka, dilbilim, anlam bilimi, liberal sanatlar ve medya eğitimi gibi birçok konu Güney Koreli ve Türk bilim insanları tarafından detaylı bir şekilde incelenecek.

Anadolu ve Kore'nin Ortak Mirası: Kültürel İzlerin Analizi

Prof. Dr. Mustafa ÖzsarıSempozyumun düzenleyici kuruluşlarından biri olan Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği (ANASEM) başkanı ve Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Özsarı, Türk ve Kore milletleri arasında akrabalık iddialarını araştırmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade etti.

Kore Üniversitesi öğretim üyesi ve Asya Uluslararası Göstergebilim Derneği Başkanı Prof. Sung Do Kim, Türkiye'nin çeşitli şehirlerini ziyaret ederek Türk kültürüne hayranlık duyduğunu belirtti ve bu deneyimlerden ilham alarak Kore-Türk kültür ve estetik sempozyumu düzenleme fikrinin ortaya çıktığını aktardı.

Estetik Keşifler ve Yeni Projeler

Sempozyum, Türk ve Kore'nin tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin estetik kaygılarını ve değerlerini anlamaya yönelik bir adım olarak görülüyor.

Ayrıca, iki ülkenin bilim insanları ve genç araştırmacıları arasında iletişimi artırmayı ve ortak değerler üzerine yeni projeler üretmeyi hedefliyor.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Prof. Dr. Sung Do Kim ve Doç. Dr. Murat Kalelioğlu gerçekleştirecek. Sempozyum, https:meet.google.com/dmh-npny-yap adresinden çevrimiçi olarak takip edilebilecek.


Yayınlanma tarihi: 20/12/2023

-

Son Güncellenme: 20/12/2023

Başa Dön