Türk Dünyası Plastik Cerrahi Platformu Kuruldu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Türk Dünyası Plastik Cerrahi Platformu Kuruldu

Türk Dünyası Plastik Cerrahi Platformu, sağlık turizmine katkı sağlamak amacıyla Türkiye'nin liderliğinde Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan ile kuruldu.

Konya'da düzenlenen 12. Balkan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (BAPRAS) Kongresi'ne katılan Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver, kongrenin son derece verimli geçtiğini belirtti.

6 Ay Boyunca Çalıştılar

BAPRAS1
Kongre sırasında, Türkiye'nin liderliğinde Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan ile Türk Dünyası Plastik Cerrahi Platformu'nun kurulduğunu açıklayan Demirdöver, platformun oluşturulması için yaklaşık altı ay boyunca çalıştıklarını ifade etti.

Demirdöver, platformun temel amacının plastik cerrahi alanında ilerlemek olduğunu vurgulayarak, "Plastik cerrahi konusunda bilimsel içeriği öncelikli olarak ele alarak karşılıklı değişim programları oluşturmayı planlıyoruz." dedi.

Ayrıca, Demirdöver, Türkiye'nin plastik cerrahi konusunda sadece kendi coğrafyasının değil aynı zamanda Avrupa ve ABD'nin de önünde olduğunu belirtti.

 Düzenli Toplantılar Yapılacak

BAPRAS2
Ülkenin sağlık turizminde büyük avantaj sağladığına dikkat çeken Demirdöver, "Orta Asya'daki Türk devletlerinde plastik cerrahi alanında bu kadar gelişmiş bir seviye yok.

Biz, bilgi ve deneyimimizi paylaşarak, eğitim standartlarını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bu platformu oluşturduk." şeklinde konuştu.

Ayrıca, Demirdöver, platformdaki ülkelerin düzenli toplantılar yapacaklarını ve eğitimlerin karşılıklı olarak aktarılacağını ifade etti.


Yayınlanma tarihi: 18/09/2023

-

Son Güncellenme: 18/09/2023

Başa Dön