Terlemek Saç Ekimine Zarar Verir Mi?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Terlemek Saç Ekimine Zarar Verir Mi?

Birçok insan saç ekimi yaptırdıktan sonra terlemenin sorunlara neden olabileceğini düşünüyor. Bu düşünce çoğu insanda o kadar büyük paniğe neden oluyor ki, ekilen saçların çıkmayacağı endişesiyle rutin hayat büyük oranda sınırlanıyor.

Böyle bir endişe hali içindeyseniz size harika bir haberimiz var: Terleme ekilen saçlara zarar vermiyor.

Bunu biz söylemiyoruz: Binlerce kadın ve erkek üzerinde çalışmış Gold City Saç Ekimi Merkezi “terleme ekilen saçlar için zararlı değil.” diyor ve konunun üzerine sizin için faydalı olacak ipuçları da ekliyor.
Gold City Hairİşte alanında uzman merkezden sizin için aldığımız bilgiler: 

Terlemek Ekilen Saçlar İçin Zararlı Değil!

saç ekimi ve terleme“Saç ektirdiyseniz ve terden kaynaklanabilecek sorunlar için endişeleniyorsanız rahatlayabilirsiniz. Çünkü terleme, ekilen saçları yerinden sökmez ya da uzamasına engel olmaz.

Hatta kafa derisinde yaşanan aşırı nemlenme mikrobiyal büyüme için ideal koşullar yaratır. Ancak siz yine de ameliyat sonrası süreçte saçlarınızı ve kafa derinizi temiz tutun! Saç alımı yapılan donör bölgede küçük kesiler bulunuyor ve bu bölge birkaç gün içinde iyileşme gösteriyor.

Bu kısa süreli iyileşme döneminde yapmanız gereken tek şey, bölgeyi ılık su ile durulamaya özen göstermek. “Bunu nasıl yapabilirim?” diyorsanız hemen yanıtını verelim:

Bu işlemi uygulamak için sürahi ya da kase kullanabilirsiniz. Donör bölge iyileştikten sonra bölgeyi ve saçlarınızın geri kalanını düzenli olarak yıkamanız zarar vermez.” 

Sert Ovalama İşlemi Yaptığımda Yeni Ekilen Saçlar Zarar Görür Mü?

saç ekimi“İşlem uygulanan kafa derisinin iyileşme yaşadığı ilk 7 ila 10 gün boyunca, saçınızı yıkarken ekilen kökleri yerinden çıkarmamanız önemlidir.

Çünkü bu bölgedeki cilt ile birlikte kan damarları da iyileşme sürecinden geçer. Bu sebeple mümkün olduğunca nazik hareketlerle yıkamanız büyük önem taşımakta.

Temizleme işlemini uygularken kafa derinizde kanama olursa, bu ekilen bir kökü yerinden söktüğünüzü gösterir. Böyle bir durum yaşamanız halinde işlemi yaptırdığınız merkezle iletişime geçmenizde fayda var.

Kafa derinizde işlem uygulanmış bölgelerde kabuk oluşmasını önlemek adına günlük yıkama uygulayabilirsiniz.

Günlük yıkama işleminde yumuşak dokulu bir süngerden yardım alabilir ve bu sünger ile dikkatlice masaj yapabilirsiniz. Ancak belirli sebeplerle kabuklanma durumu yaşayabilirsiniz. “

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma ve Çözümü

saç ekimi sonrası“İşlem yapılan bölgede kabuklar ortaya çıkarsa, sabunlu suya batırılmış pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe masaj yapılabilir. Ancak sert ovmadığınızdan emin olmalısınız.

Bunun için pamuk ucunu kabuğun üzerinde hafifçe yuvarlamanız yeterli olacaktır. Bu işlemle bölgedeki hassas kan damarlarına zarar vermeden kabuklanmaları temizleyebilirsiniz.

İşlemin üzerinden geçen 10 günün sonunda da saçlarınızı rutin bir şekilde yıkamaya başlayabilirsiniz.”


Yayınlanma tarihi: 27/10/2023

-

Son Güncellenme: 27/10/2023

Başa Dön