Sosyal Medya Fenomeni Mika’dan Yeni Estetik


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Sosyal Medya Fenomeni Mika’dan Yeni Estetik

Sosyal medya fenomeni Mika Can Raun'un şaşırtıcı dönüşümüyle, hepimizi şoke etmeye devam ediyor. Farklı estetik müdahalelerle hem cinsiyet değiştiren, hem de bambaşka bir kimliğe bürünen Mika Raun, son estetiğini ise sesine yaptırdı.

Sosyal Medya Hesaplarından Duyurdu

Mika RaunArtık tamamen kadın görünümünde olan ünlü fenomen, sesindeki kalınlığı, ses estetiğiyle çözümledi.  Meme ve burun estetiğinden sonra şimdi ses estetiği yaptırdığını, sosyal medya hesabından paylaşan Mika, tamamen bir kadına dönüştü.

Ses Estetiği Nedir?

Mika Raun ses estetiğiSes estetiği, profesyonel şarkıcılar, konuşmacılar veya sesle çalışan diğer bireyler tarafından tercih edilirken, bazen cinsiyet geçiş sürecindeki trans bireyler de seslerini değiştirmek için bu tür müdahalelere başvurabilirler.

Ses tellerine cerrahi müdahale ile kadın sesine dönüştürme işlemi, genellikle "ses feminizasyon cerrahisi" olarak adlandırılır. Bu işlem, trans kadınlar için tasarlanmış bir prosedürdür.

Tiroid kıkırdağı, "adam elması" olarak da bilinen çıkıntılı bir yapıdır. Bu prosedürde, tiroid kıkırdağının çıkıntılı kısmı küçültülür veya çıkıntı azaltılır. Bu, daha ince ve kadınsı bir boyun görünümüne yardımcı olabilir.

Cerrahi müdahaleler öncesinde veya sonrasında, trans bireylere ses terapisi ve eğitimi de önerilebilir. Bu, yeni sesler üretme ve kadınsı bir ses tonunu sürdürme konusunda yardımcı olabilir.


Yayınlanma tarihi: 16/08/2023

-

Son Güncellenme: 16/08/2023

Başa Dön